לגבי הפלאפל האפוי של אורני, צריכה עצה

אמרלדה

Active member
לגבי הפלאפל האפוי של אורני, צריכה עצה


לא כל כך הצליח לי. סליחה אורני. ברור לי שאם זה מצליח לכולם ורק לי לא, אז אני חירבשתי את זה...

בתחילה ראיתי שממש מתפורר לי בידיים וקשה לי לעשות קציצות. הוספתי שמן, ודחסתי את זה לתבניות אישיות קטנות (קוטר מאפינס, אבל שטוח). יצא דומה לקרקר - יבש, גרגרי ובכלל לא מוכן.

הכמות היתה גדולה, הכנתי מ 600 גר, אז לא התחשק לי לזרוק. הוספתי הרבה טחינה, אבקת אפיה וקצת מי סודה. הפעם הן יצאו ממש יפות וקצת תפוחות ובהחלט יותר רכות. טעמתי. הן בסדר, אבל ממש לא יותר מזה. הכנסתי אותן למקרר מכוסות בניילון. אחשוב מה לעשות אתן מחר, אחרי האורחים. יש לי מספיק מאכלים על השולחן גם בלעדיהן.

הבת של השלם טבעונית. היא ממש תשמח לקבל את זה. ואני שואלת את עצמי ואתכן, אם אפשר לבשל את זה ברוטב כלשהו כפי שמבשלים קציצות רגילות. ואם כן - איזה. ובכלל - למה רק לי זה לא מצליח?


שוב מתנצלת, אורני. זו לא את, זו אני.
 
חשוב להכין בדיוק לפי ההוראות ולא לסטות מהן בשום אופן. לסנן

היטב את החומוס לאחר ההשריה, לנער את עשבי התיבול לאחר שטיפתם ולחמם מראש את התנור.
 
למעלה