מועדים לשמחה
מה בסירים
לכבוד שבת חול המועד סוכות?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מועדים לשמחה
מה בסירים
לכבוד שבת חול המועד סוכות?

אנחנו ממשיכים, ב"ה לארח. השבת יגיעו בע"ה אחיו של החצי ומשפחתו ועדיין נמצאים אצלנו שני הנערים מניו-יורק.
חוויתי מיני משבר כשהקצב שלי בישר שאין לו סינטה עבורי, מפני שבד"כ זו גולת הכותרת של סעודת ליל שבת כשהגיס מגיע.
הזמנתי נתח של כתף במקום, עכשיו צריכה לחשוב מה לעשות איתו.
חשבתי לוותר על מרק אבל בסוף לא...
בתכנון, כרגע:
ליל שבת:
חווס, מטבוחה שהבכור יכין, סחוג שהגיס מכין
מרק גזר ושמיר
משהו מהכתף- אשמח להצעות!
פרגיות במייפל ולימון
שעועית חמוצה-מתוקה
בטטות ותאנים אפויות
תפ"א מעוכים
סלט ירוק
לקינוח קראמבל תפוחים ופירות יער וגלידה קנויה

צהרי שבת:
ארוחת טורטיות:
סלטים: מאתמול, סלט עגבניות חריף, חצילים של אמרלדה, גזר חריף
כמה סוגי טורטיות
צילי קון-קרנה
נתחי חזה עוף על מחבת פסים
גוואקמולי
סלט ירוק

סעודה שלישית:
לזניה עפ"י יעלה
בייגלס וגבינות
ירקות חתוכים

מאפים:
המון בבקות (בצק אורי שפט)

שבת שלום וחג שמח!
 

אמרלדה

Active member
איזה כיף נשמעת שבת הטורטיות. וגם אני אשמח לרעיונות לכתף

אנחנו שניים. אולי הבן יקפוץ.
השלם רוצה להכין מחר שוב פלפלים ממולאים עם אורז וקינואה.
חוץ מזה לא משקיעים מחשבה. יש אירוח הערב. אחר כך המבול...:)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בטח! צלי כתף בתנור עם תפוחי אדמה, מרילין

<h3>צלי כתף בתנור עם תפוחי אדמה, Ma Blogeria, מרילין אילון</h3> <h3>מצרכים:
נתח כתף מספר 5</h3>
~
כ- 20 חצאי שיני שום
מספר גבעולי רוזמרין
~
רבע כוס שמן זית
רבע כוס דבש
רבע כוס חרדל
פלפל שחור גרוס
מלח גס
חצי כוס עשבים טריים מסוג רוזמרין, תימין, אורגנו
~
כ- 30 תפוחי אדמה זעירים
כוס עשבים טריים
מלח גס, פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית
.
נתח כתף מספר 5
כ- 20 חצאי שיני שום
מספר גבעולי רוזמרין
רבע כוס שמן זית
רבע כוס דבש
רבע כוס חרדל
פלפל שחור גרוס
מלח גס
חצי כוס עשבים טריים מסוג רוזמרין, תימין, אורגנו
כ- 30 תפוחי אדמה זעירים
כוס עשבים טריים
מלח גס, פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית


הכנה:
בעזרת סכין חדה יוצרים חריצים לעומק הבשר
באיזורים שונים ומחדירים את חצאי השום ואת הרוזמרין
מערבבים את השמן זית, הדבש החרדל המלח הפלפל
ואת העשבים ומושחים / מעסים את הנתח בכל מקום
אפשר בשלב זה גם לקשור את הנתח בעזרת חוט שפגט
שומרים את הנתח מכוסה - 24 במקרר

מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה עד שהם רכים
מסננים אותם ושמים אותם בקערה יחד עם
העשבים, השמן המלח - הפלפל והשמן
מערבבים היטב

מחממים את התנור לחום גבוה של 250 מעלות
בתבנית אפיה גדולה מרופדת נייר מניחים את נתח הבשר
מסדרים סביב את תפוחי האדמה
אופים רבע שעה בחום זה
מנמיחים את החום ל- 180 ואופים 45 דקות
לכל קג', כדי שיתקבל גוון ורדרד
מבפנים. אם רוצים עשוי היטב, אופים שעה לכל קילואם הנתח משחים מדי, מניחים בצורה רופפת נייר כסף מעל הבשר
מוציאים את התבנית ונותנים לנוח כ- רבע שעה לפני שפורסים
~הערה: גם התפוח האדמה וגם הבשר מתכווצים בזמן האפיה
 

אמרלדה

Active member
נשמע מצוין. תודה. אנחנו נסתפק בתפוח אדמה אחד עם הרבה

&nbsp
ירקות שורש מעורבים.
 

חנהפ

Active member
אצלנו

גם מארחים בסוכה
בערב: אמנון בירקות קצת אחרת ומגוון סלטים ומטבלים ליד
כרוב ממולא
חזה עוף ממולא בחזה אוז מעושן ופטריות אפוי עם תפו"א (בסוכה אני בעד ארוחות בסיר אחד)
יהיו גם שניצלונים לקטנטונת
ולקינוח מאפינס תמרים עם גלידת וניל
לבוקר עוגת גבינה, מקווה שיגיעו לאכול אותה, בשבת חוה"מ גומרים אצלנו להתפלל ממש מאוחר
לצהרים - ספרינג רול ורוטב סאטה
לונדון ברויל שזה נתח כתף שעברה טיפול אצל הקצב צלוי בתנור עם צ'ימיצ'ורי ליד
ויהיו גם פרגיות
נודלס עם ירקות בחלב קוקוס וקארי
אורז שחור עם אספרגוס ופטריות
ולקינוח מגש פירות וקסטה ברולה פיסטוק קפואה
שבת שלום!!
 
למעלה