אפשר שירשור סימנים?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אפשר שירשור סימנים?


גם אצלנו וגם אצל החצי נהגו בבית סימנים אשכנזיים, אבל אחותי סחפה אותנו למחוזות עצומים של סימנים.
הבעיה היא, שאין לי מתכונים מסורתיים לדברים כמו דלעת או עלי סלק ובכל שנה מחפשת דברים אחרים.
אשמח למתכונים ורעיונות. תודה!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
למשל, קציצות עלי סלק, קרע וכרישה/אביגייל מייזליק-נקרא גאוני

מכינים במכה אחת את 3 סוגי קציצות/סימנים. אבל אין לי שמץ אם זה אכן אמור לעבוד..

קציצות עלי סלק, קרע וכרישה/אביגייל מייזליק, הובא ב"הארץ"

זה לא מתכון, זה נשמה. אוכל מתוק, מלא ברגש יהודי אמיתי. כל ביס – תפילה, כל נגיסה – תקווה ואיחול מכל הלב. שיקרע! רוע גזר דיננו. שיסתלקו! אויבינו ומשטיננו. שיכרתו! כל מבקשי רעתנו. ושנזכה לשנה מתוקה וטעימה ממש כמו הסימנים הללו.

רכיבים
8 פרוסות לחם ישן
2 בצלים מגוררים דק
2 שיני שום כתושות
חבילת עלי סלק
2 יחידות קרע
4 גבעולי כרישה
מלח ופלפל
שמן לטיגון

הוראות הכנה
משרים את הלחם במים, סוחטים היטב, קוצצים ומניחים בקערה. מוסיפים את הבצלים, השום, מלח ופלפל. מעבירים ל-3 קערות שונות.
קולפים את הקרע, מוציאים את הליבה עם הגרעינים ומגררים בפומפיה את בשר הירק לתוך אחת הקערות. מערבבים היטב.
קוצצים דק את עלי הסלק ומוסיפים לקערה שניה. מערבבים. קוצצים את הכרישה לפרוסות בעובי ס”מ, מעבירים למחבת ומאודים עם מעט שמן על אש בינונית, כ-5 ד’ עד לריכוך, מערבבים מדי פעם. מעבירים לקערה השלישית, מערבבים.
יוצרים קציצות קטנות בגודל 3 ס”מ. מטגנים במחבת את הקציצות, בכל פעם סוג אחד, 2-3 ד’ מכל צד עד שהן מזהיבות. מעבירים לנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות. ניתן להקפיא.
 
הנה הקובץ שלי שמכיל גרסאות שונות ומגוונות של הסימנים

אהוב עלי במיוחד שולחן הפתיחה של חברתנו BB עם
הדבש בתפוח
 

חנהפ

Active member
גם אצל הורינו הסתפקו בתפוח בדבש, ראש של דג , צימס

ורימון בערב השני
אני נהנתי להרחיב, משך השנים ניסיתי מתכונים לרוב ולבסוף:
ככה אני מכינה
 

סמדרה11

New member
בעשר השנים האחרונות אני מכינה את לביבות הסלקא של חנהפ. מעדן

 

mיטלמן

Well-known member
גם אצל הורי, תפוח בדבש ורימון.

דברתי על הנושא אתמול עם חברת ילדות ועם אחותי,
זוכרות תפוח בדבש, הרימון - לדודה שגרה בבית ליד היה עץ רימון.
פגשתי ברכות לראש השנה בבית ירושלמי לבנוני סורי, התארחתי שם לראש השנה, כמה ימים לפני המלחמה ההיא.
על צלחת (וריאציה על צלחת סדר פסח) לראש השנה שמעתם? נתקלתי פעם ראשונה בתמונה ששלחה חברה מהחג אצלה, כנראה שיש שם גם צמחונים/טבעונים, כי במקום של הפולקע היה מונח קרטון מצויר.
 
רעיון קצת אחר לתפוח בדבש

מי שפותח את הקובץ שלי לראש השנה, רואה מיד את השולחן המקסים של
חברתנו BB עם התפוחים שבלב כל אחד מהם שלולית דבש קטנה.
לצערי בשנים האחרונות קשה יותר ויותר למצוא תפוחים קטנים וטובים,
בעיקר מזן יונתן שתמיד העדפתי.
מצאתי רעיון אחר - שמים כמות רצויה של דבש בצלוחית, חותכים תפוח
לפלחים ומסדרים בעיגול בצלוחית, כך שהקצה של כל פלח טבול בדבש.
כשמגיע הזמן לטעום ולברך, הכול כבר מוכן וצריך רק להעביר את הצלוחית
בין המסובים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אורני, רציתי לנסות את הרעיון של BB, אבל חוששת מהשחמת

התפוחים.
מה את עושה כדי למנוע זאת? מיץ לימון?
 

yela

New member
מכינים ככה מתמיד, עם תפוחים קשים ומתוקים.חותכים אחהצ

ללא לימון (הרי אמא שלי לא מרשה בראה"ש אפילו לימון בסלט...
)
שמים את הצלוחיות עם התפוחים והדבש בקופסא סגורה או שקית ניילון סגורה ומסירים לפני האוכל.

אגב, ראיתי שמאפית "לחמים" בניו יורק, מכרה חלות קלועות עגולות, עם תפוח גדול באמצע
אפוי עם החלה.... חלות אחרות מגיעות עם קערית לדבש.
 
סליחה אבל רק עכשיו רואה את ההודעה. חבל שלא התקשרת או

שלחת הודעה. מקווה שהסתדרת. אני לא שמה לימון. זהו ממש אחד הדברים
האחרונים שאני מכינה ושמה על השולחן. מעולם לא השחיר.
 
למעלה