וידוי, נוהגים לפי מסורת אשכנז חסידים, אבל מכינה קראע לראה"ש

  • פותח הנושא yela
  • פורסם בתאריך

yela

New member
וידוי, נוהגים לפי מסורת אשכנז חסידים, אבל מכינה קראע לראה"ש

לפני כמה שנים טעמתי קראע אצל מישהי ומבשלת אוכל עיראקי, ומאז מכינה אותו בראש השנה.
הכנתי בבישול ממושך עם עגבניות מגורדות וקצת תבלינים.

יש למישהו רעיונות למתכונים נוספים? מכל עדה.
 

yela

New member
ניסים קורים! יום לפני ערב חג, הייתי באיזו חנות ואישה מבוגרת

עשתה מה שאסור לעשות, מסרה פרטיה האישיים בטלפון למישהו, כמנהג מבוגרים.
ואני? גם עשיתי? מה שאסור לעשות והקשבתי לה

אח"כ כשסיימה ענייניה, אמרתי לה ששמעתי את שמה ואני מניחה שהיא או בעלה מהעדה העיראקית ואני חייבת את עזרתה במתכון.
האישה בטוב ליבה, הסבירה לי באריכות איך מכינים את הקרעא, זה היה בדיוק כמו שלימדה אותי אחרת לפני שנים, המתכון שאבד לי. שווה לקרוא עד הסוף כי הוא מצחיק.

לחתוך קישוא קרעא לחצאי פרוסות עבות או קוביות גדולות, מבלי לקלף!!
בינתים, חותכים בצל לקוביות קטנות ומזהיבים לאט במעט שמן רגיל.
מרסקים על פומפיה עגבניה גדולה ומוסיפים לבצל.
מוסיפים את הקישוא.
מעט פלפל ומלח
מבשלים על אש קטנה, מכוסה שיתבשל במיץ של עצמו. אם צריך מוסיפים קצת מים.
רגע לפני שנפרדנו, אמרה לי: אפשר להוסיף גם אבקת מרק... פרצתי בצחוק ושאלתי: בעיראק הכנתם עם אבקת מרק? צחקה ואמרה לי את צודקת, אבל הכי טוב כמו שם ונשמעה מתגעגעת. הירקות היו יותר טעימים כי השקו במים נקיים מהנהר ועוד...
אחרי שהלכה לדרכה, חשבתי לעצמי שעליית עיראק היתה לפני כ-70 שנה, כשהיא היתה ילדה עדיין, אבל היא זוכרת את הטעמים האלה של הבית ההוא כמשהו מיוחד.
הידיעה שהטעמים של הבית מלווים אותנו כל החיים, נותנת לי לפעמים את החשק והכח להכין דברים מיוחדים, גם אם הם "מעצבנים" להכנה.


כעת המתכון ההוא רשום כאן וכולם יוכלו לנצל אותו בשנים הבאות ואני אזכור את הפגישה עם האישה החביבה הזו
 

יפנית 55

New member
יעלה, סיפור יפה


ההורים שלי עלו כשהיו ילדים ועדיין מעלים זכרונות וגם טעמים של פירות וירקות וכל מיני צמחי בר שליקטו ובושלו.
אמא שלי זוכרת שאיזה דוד היה דג קרפיונים גדולים במיוחד בנהר.
הרבה סיפורים יפים ומשפחתיים.
 
למעלה