עוגת שזיפים פירורים

עוגת שזיפים פירורים

השבוע עברתי בשוק וקניתי לשהחיינו שזיפי שגיב שהם במיטבם עכשיו
רוצה לשתף אתכם במתכון אהוב של העוגה הזו שבמשך שנים הייתה אצלי העוגה המסורתית לראש השנה.


לבצק:
1.5 כוסות קמח
100 גר' חמאה (או מרגרינה רחמנא ליצלן)
2/3 כוס סוכר
1 חלמון
תמצית וניל טובה

למלית:
שזיפי שגיב – בערך 750 גר'
1/3 כוס סוכר
כפית קינמון

לשים קמח, חמאה וסוכר עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ולשים עוד, לקבלת בצק אחיד, מגובש ולא דביק.
מורידים ממנו טיפה פחות משליש ומרפדים בחלק הנותר (הטיפה יותר מ- 2/3) תבנית עגולה 26 (הכי טוב תבנית פאי) או תבנית מלבנית בינונית.
חותכים את השזיפים לרבעים, מגלענים, מערבבים עם סוכר וקינמון ומסדרים על הבצק בשכבה אחידה.
מוסיפים קצת קמח וסוכר לשליש הבצק הנותר ולשים לקבל פירורים, אותם מפזרים על השזיפים. אופים בחום בינוני בשליש התחתון של התנור, עד שהפירורים מזהיבים.
טעים קר, ועוד יותר טעים מחומם בתוספת גלידת וניל.

גיוונים – אפשר להחליף את השזיפים ברבעי משמש או בפרוסות תפוח עץ שמתאים לאפייה.
אפשר להכין כנ"ל עוגת גבינה – 1/2 ק"ג גבינה לבנה טרה (לא סקי ולא תנובה ואפשר ואפילו מומלץ, להחליף חצי מהגבינה בגבינת טוב טעם), 2 ביצים לארג' או ביצה וחלמון, תמצית וניל או סוכר וניל, 1/2 כוס סוכר, גרידת לימון. כף בינונית קורנפלור. אפשר להוסיף צימוקים. מערבבים הכול, יוצקים על הבצק, מיישרים, מפזרים פירורים ואופים כנ"ל.
 

עדיקים

Active member
נראית עוגה מעולה, כמה שאני אוהבת את השזיפים האלה

ועכשיו נזכרתי שלא ראיתי אותם בסופר השנה ממש מוזר, אולי רק התחילו עכשיו?
 
גם בסופר שלנו לא ראיתי. קניתי בשוק מחנה יהודה ונראה

שהעונה רק התחילה. הרבה פעמים רואה בשוק ירקות ופירות שבכלל לא מגיעים
לסופר או שמאחרים להגיע.
 

חנהפ

Active member
הצעה לעניין השזיפים

בדיוק בשבוע שעבר פיניתי מהמקרר ערימת שזיפי שגיב, חשבתי לשדך אותם לעוגה בחושה, אבל הצבע שלהם לא היה מדהים, לכן התחלתי במחבת עם קצת סוכר על אש מאוד קטנה, הקליפה שיחררה צבע השזיפים התרככו מעט מה שהיה ממש חיובי לעוגה,והעוגה בסוף יצאה נהדרת

 
יופי של רעיון. עם זאת, אם יש לכם שזיפים מוצקים, עדיפה

בעיניי פשטות המתכון שהבאתי.
 

חנהפ

Active member
את הצבע אפשר להוציא גם מהשזיפים המוצקים

העוגה תראה ותטעם אחרת...
ככה זה עם שזיפים ללא טיפול מוקדם

 
כיסוי הפירורים מונע התייבשות השזיפים שנראית בתמונה שלך.

השזיפים בעוגתי מתרככים ומפרישים כמות קטנה של עסיס שנספג בפירורים וזה
טעים ביותר.
 
למעלה