אורני אורני
New member
השבוע עברתי בשוק וקניתי לשהחיינו שזיפי שגיב שהם במיטבם עכשיו
רוצה לשתף אתכם במתכון אהוב של העוגה הזו שבמשך שנים הייתה אצלי העוגה המסורתית לראש השנה.
לבצק:
1.5 כוסות קמח
100 גר' חמאה (או מרגרינה רחמנא ליצלן)
2/3 כוס סוכר
1 חלמון
תמצית וניל טובה
למלית:
שזיפי שגיב – בערך 750 גר'
1/3 כוס סוכר
כפית קינמון
לשים קמח, חמאה וסוכר עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ולשים עוד, לקבלת בצק אחיד, מגובש ולא דביק.
מורידים ממנו טיפה פחות משליש ומרפדים בחלק הנותר (הטיפה יותר מ- 2/3) תבנית עגולה 26 (הכי טוב תבנית פאי) או תבנית מלבנית בינונית.
חותכים את השזיפים לרבעים, מגלענים, מערבבים עם סוכר וקינמון ומסדרים על הבצק בשכבה אחידה.
מוסיפים קצת קמח וסוכר לשליש הבצק הנותר ולשים לקבל פירורים, אותם מפזרים על השזיפים. אופים בחום בינוני בשליש התחתון של התנור, עד שהפירורים מזהיבים.
טעים קר, ועוד יותר טעים מחומם בתוספת גלידת וניל.
גיוונים – אפשר להחליף את השזיפים ברבעי משמש או בפרוסות תפוח עץ שמתאים לאפייה.
אפשר להכין כנ"ל עוגת גבינה – 1/2 ק"ג גבינה לבנה טרה (לא סקי ולא תנובה ואפשר ואפילו מומלץ, להחליף חצי מהגבינה בגבינת טוב טעם), 2 ביצים לארג' או ביצה וחלמון, תמצית וניל או סוכר וניל, 1/2 כוס סוכר, גרידת לימון. כף בינונית קורנפלור. אפשר להוסיף צימוקים. מערבבים הכול, יוצקים על הבצק, מיישרים, מפזרים פירורים ואופים כנ"ל.