מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ראה, ראש חודש אלול?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ראה, ראש חודש אלול?

אני בטרפת קישוט הכיתה שלי, הכל מוכן, אתלה ואארגן מחר, בע"ה.

הבכור אמר שיעזור לי כבר מחר עם ההכנות לשבת- מתכנן להכין מטבוחה מחר ובסיס לרוטב לחריימה.

הנסיכה אמורה לחזור לשבת, אז חייבת להכין לה משהו צמחוני מפנק!

כרגע בתוכנית:
ליל שבת:
מרק קוסקוס
חריימה (מדג אמנון)
תפ"א "מעוכים", עגבניות שרי צלויות

שבת
בקר טחון עם ג'ינג'ר ונענע
משהו מחזה עוף
נודלס מוקפצות עם ירקות
פתיתים
משהו מחצילים
שעועית ירוקה חמוצה-מתוקה

מאפים:
חלות של יפה נסימי
בבקות
לשישי בבוקר- וואפלס מקמח מלא.

שבת שלום וחודש טוב!
 

חנהפ

Active member
אין עלייך המורה!

אני השבת מובטלת (מכינה כמה עוגות), נולד לנו נכד חדש והברית- בשבת
 

michalgad1

New member
מזל טוב להולדת הנכד!!

חנה בזמנך אשמח אם תרשמי את המתכונים לסלט ירקות ונקניקיות וגם של האורז עם הבשר הטחון מלמעלה . שהזכרת לא מזמן
תודה
 

חנהפ

Active member


האורז והבשר:
מטגנת את הבשר בקר הטחון עם מעט מלח, ראס אל חנות, בהרט ופלפל שחור עד שהכל משנה צבע
מניחה בצד
מטגנת כוס אורז ב2-3 כפות שמן
מוסיפה 2 כוסות מים, כפית מלח מעט ראס אל חנות ובהרט, מביאה לרתיחה
מוסיפה את הבשר
מכסה את הסיר ומבשלת 20 דקות.

את הסלט ירקות קלויים לקחתי מהבלוג בצק אלים (תפריט למנגל)- הפתיתים
 
אנחנו בקטנה אחרי שבוע מטורף בעבודה...

ערב שבת החלטנו שעקב השעה השבת נעשה רק מנה אחת - קוסקוס עם מרק שיהיה בו גם בשר וגם עוף ככה שכל אחד ימצא מה שהוא אוהב.
ליד זה ירקות בתחמיץ.
גלידת מנגו

בבוקר: דג מרוקאי עם הרבה ירקות
פשטידת כרישה, תפוחי אדמה מוקרמים
סלט ירקות גדול עם גבינה בולגרית
עוגת ביסקויטים
סעודה שלישית שניצלים ואורז לבן וסלט ירקות
 
מזל טוב חנה להולדת הנכד. אצלי ...

חוץ מהכנסת התבניות לתנור והפעלת מעבד המזון, עושה הכול בעצמי וזה כיף.
כרגיל, לא מחלקת מראש לפי ארוחות.
קציצות בשר אפויות
שוקיים בתנור בציפוי שומשום, שניצל סטייל
קצת כנפיים בגריל (בלי זה אי אפשר)
סלט ירקות גדול
טחינה
סלט קוטג' (במקום גבינה לבנה במקור, בגלל רגישות ללקטוז), בצל ירוק, פפריקה מתוקה וקימל
 

חנהפ

Active member
זה בדיוק הממרח ההונגרי קורוזוט

רק עם גבינה חלקה ולא עם קוטג'
 
נכון מאד. היו לנו שכנים הונגרים בילדותי ומהם למדתי.

יותר טעים להכין מגבינה לבנה אבל משתדלת להפחית לקטוז ככל האפשר
ובקוטג' יש פחות לקטוז.
 
למעלה