שרשור תזכורת מתכונים שלי ותודה מראש לעוזרים

שרשור תזכורת מתכונים שלי ותודה מראש לעוזרים

בשנים האחרונות אני כמעט ולא מבשלת. לכבוד נישואי נכדתי הבכורה ולפני שאשכח את הכול, רוצה ליצור קובץ מתכונים נבחרים מהמטבח שלי. אשמח אם תזכירו לי מתכונים שהבאתי לכאן ואהבתן. אין צורך לשלוח את המתכונים כי כולם במחשב. רק להזכיר מה היו כדי שאזכור מה כדאי להכניס לקובץ. תודה רבה
 

tzivi1

New member
וואו, אורני, איזו מתנה מושלמת!

מתכונים שאני זוכרת באופן מובהק ממך:
גבינה לבנה עם פקאן - מושלם.
מאפינס גבינה שהבאת לאחד המפגשים אצל חנהפ - והיה מעולה.
ודגים מרוקאים (לא ניסיתי את המתכון, אבל נקרא מוצלח מאוד).
&nbsp
יש לי הצעה גם לגבי העריכה - יש באתרי האלבומים ספרי מתכונים, שאת יכולה לשבץ בהם את המתכונים שלך, ויוצא מהמם. אם תרצי המלצה על אתר טוב, עדכני.
&nbsp
&nbsp
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אורני יקרה, רעיון נפלא! מזל טוב לרגל נישואי נכדתך
לפני

שמעיינת בקלסר המתכונים שלי, נזכרת בסלט כרוב, עוגת פירות פרווה, עוגת גבינה מושלמת לארוחת בוקר.
את צריכה את המתכונים, או רק תזכורות לגבי השמות?
 

חנהפ

Active member
יופי של רעיון וברכות לרגל נישואי הנכדה.

אנחנו הכנו חוברת מהממת ממתכוני סבתא (חמותי) ואם תרצי אשלח לך תקבלי רעיונות לעיצוב
 

לאה סי

Active member
מזל טוב
. ובכן:

דג אמנון עם עגבניות
סלט כרוב עם אפונה
כבד קצוץ
רגל קרושה (אם היא אוהבת)
המעדן של אילה שאת תמיד מזכירה
סלט פלפלים
 
תודות לכן חברות. אני אכן מתלבטת לגבי הפורמט ומבנה

הקובץ הזה ש"כותבת" אותו בראש שלי מאז נודע לי שהיא מתחתנת.
אשמח לרעיונות ואפשר לשלוח לי במייל מה שנראה לכן מועיל מבחינה זו.
הכתובת היא
[email protected]
&nbsp
לא חוששת לפרסם אותה כאן מאחר והיא עומדת להשתנות בעוד כחודש.
 

michalgad1

New member
מזל טוב ,רעיון מקסים. אצלינו מככבת פשטידת האטריות החלבית שלך

 

חנהפ

Active member
ניסיתי לשלוח לך דוגמא לחוברת,


אך תיבת הדואר שלך מלאה מידיי
 

michalgad1

New member
אורני זה מזכיר לי את הכתבות שלך שהיית משתפת אותנו

אני חושבת שהייחוד הגדול שלך זה ביכולת לספר סיפור סביב המתכון כמו שעשית בכתבות מפעם. הייתי מצרפת את הכתבות והמתכונים ומוסיפה סיפור ליד כל מתכון שאת מביאה לה, משהו אישי שמקשר אותך למתכון. יש לך יכולת סיפור נהדרת ואני חושבת שזה יתן ערך מוסף גדול .הייתי מוסיפה תמונות רלוונטיות מההסטוריה המשפחתית ( אולי בארועים שאכלו מאכל מסוים, או תמונה של מי שהעביר את המתכון במשפחה וכד׳)
בהצלחה!
 

סמדרה11

New member
גם לי יש פינה חמה בלב לכתבות שפרסמת לפני שנים.

המתכון שלך שאני זוכרת ומכינה הרבה :
בשר עם ירקות , בסיר בישול איטי.
בלי תבלינים. רק קצת מלח ופלפל.
יוצא רך, עסיסי וטעים

מזל טוב לנישואי הנכדה!
התרגשות רבה
 

אמרלדה

Active member
מזל טוב לנישואי הנכדה. איזה קסם של רעיון


1. שוק כבש ממולא - הכנתי רק פעמיים, אבל אני גאה בו. אני זוכרת שאת הכנת לאחרונה את הגליל. ניסיתי, פחות אהבתי. כשארצה שוב, אצמד ל"מטקה", כי כך יש את הצלעות. האמת היא שאצלנו כבר אין לזה ככ קליינטים, כי בשר כבש הוא שמן, אבל לדעתי מנה הכי חגיגית שהכנתי אי פעם, בזכותך, ואני אישית שמחה שהיא ברשימת המתכונים שלי. למילוי הוספתי בשתי הפעמים ערמונים, וזה מעולה.

2. כל הסט של ראש השנה. מעבר לרשימה שאני אף פעם לא זוכרת את כולה עד שמחפשת את הפוסט, ומעבר להסברים המעולים, אימצתי את הרעיון להפוך את הברכות למאכלים ולתוספות, מה שלא היה נהוג במשפחתי. זה גם מקל עלי את מלאכת הבישול וגם מעניין את כל העסק. השיטה הזו מלווה אותי כבר כמה שנים, מאז שקראתי.

תודה רבה על התרומה הזו שלך לחיי האירוח והמטבח שלי, והרבה בריאות.
 
תודה אמרלדה. אני מכינה באביב שאז זה לא כבש אלא טלה שהוא

ממש לא שומני. זה נועד להיות מתכון אביבי חגיגי, בדרך כלל לליל הסדר.
בעונה זו אני גם קונה תמיד כמה צווארי טלה שבשרם רך מאד, ושומרת במקפיא לכל השנה. לא שומני וגם אין בו את הריח האופייני של כבש בוגר שרבים לא מחבבים אותו.
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה. באמת בפעם הראשונה זכרתי את זה, ואח"כ לא...

&nbsp
אז אקנה באביב.
 
למעלה