אתגר סלט הטונה הגדול

עדיקים

Active member
מצטערת שלא יכולה לעזור

אני אוהבת את סלט הטונה שלי משעמם, עם מיונז, מלפפון חמוץ ופלפל אדום.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אז הלכתי על הסלט של קיצי, עם כמה שינויים

הוספתי גמבה (בשביל עדיקים), שמן זית (כי היתה לי רק טונה במים), הורדתי את תפוחי האדמה המבושלים והשארתי את הביצים הקשות.
לי היה טעים (ובכלל לא אוהבת סלטי טונה...), מקווה שגם לסועדים הערב.
תודה לכולם!
 
למרות שכבר הכנת...

טונה בשמן מסוננת ממש טוב (סחוטה)
פלפל אדום וצהוב קצוצים דק מאוד
גזר קצוץ דק מאוד
מלפפון חמוץ קצוץ דק מאוד
בצל ירוק קצוץ דק מאוד
תירס
ביצים קשות קצוצות דק מאוד (אפשר לגרד גס)
תיבול מלח פלפל שמן זית ולימון. אם ממש רוצים אפשר להוסיף חצי כף מיונז רק שיהיה יותר אחיד.
הכי הכי טעים בתוך פיתה קלויה במצנם.

יש פה רעיונות ממש מעניינים שאנסה בטוח.
 

אמרלדה

Active member
ממש מודה לכולן על השרשור הזה. משמעותי לי מאוד

לפני כשש שנים, ממש לפני שיצאתי לפנסיה מוקדמת, המוח שלי עשה קישור בין טונה מקופסה לבין מזנונים זולים, ארוחות עבודה וכאלה. ומאותו רגע לא יכולתי לגעת בזה.
בשנה האחרונה, ניסיתי כמה פעמים, כי אני אוכלת דל פחמימה ורוב המאכלים שלי מבוססים על חלבונים מן החי. זה מה שטוב לגוף שלי. והטונה סוגרת פינה מאוד רצינית.

רק לפני שבוע אכלתי שוב, אבל די סבלתי.

כן, אפשר בקלות לשפר סלטי טונה עם ביצים, אבל אני אוכלת הרבה ביצים ולא רוצה להוסיף. אז הורדתי את תוספת הביצים מהפרק. עם תפו"א כנ"ל - אבל לא אוכלת תפו"א.
היכולת לאכול טונה נטו או עם אבוקדו עם שילובי טעמים ותיבולים חדשים נותנת לי עוד מבחר לארוחות ערב או צהרים ביום חם.

והכי חשוב, הסלטים של שירה והסלט של יצחק של אפיהיל, בעיקר, ממש עושים לי חשק, ומשמחים את לבי. מתחילה לנסות מהיום!

תודה רבה רבה, נהדרות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
זהו, גם אצלי הקונוטציה הייתה של מזנונים זולים. אולי בגלל

נסיונות לא מוצלחים בתור סטודנטית ענייה ב New York..
 

shira1960

Active member
אמרלדה - שמחה שאהבת

אני לאחרונה כמעט לא נוגעת בטונה בכלל, מעדיפה פשוט להוסיף חזה עוף מבושל/צלוי וחתוך לחתיכות. בכלל תגגלי chicken salad ותמצאי כל מיני מציאות. אני מכינה ככה סלט גדול שאני לוקחת לעבודה או לטיולים - איזה שהם ירוקים, איזה שהוא פחמימה (לא חובה) כמו אורז, קינואה, בטטה, חלבון (גבינה, בשר, עוף), ותוספות (ירקות צלויים, שקדים, וכו')
 

אמרלדה

Active member
הי הי שירה. סליחה, ראיתי רק היום

&nbsp
אכלתי מאז איזה סלט או שניים והיה טעים. הבעיה שלי היא להתחיל... אחר כך זה כבר זורם.
&nbsp
אני אוהבת סלטים עם עוף בקיץ. והאמת, גם עוף כבר קשה לי לאכול ככה. ממש לא בא לי (סבתא, אנחנו לא אומרים "בא לי". אנחנו אומרים מתחשק לי - ויקום המלפפון בן הרבע לשלוש ויכה את הגנן).
&nbsp
הנה, הפשרתי עכשיו קופסה של פרגיות צלויות שתהיה למחר. אני יודעת שכשאביט בהן, לא יתחשק
לי. אבל הנה, הזכרת לי את אופציית הסלט. אכנס לשם מחר לקבל רעיונות, וככה בטח אוכל אותם. תודה רבה.
 
למעלה