אתגר סלט הטונה הגדול

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אתגר סלט הטונה הגדול


נתבקשנו להביא סלט טונה לארוחת הערב באירוע הסיום במכינה של הנסיכה.

אני לא מחובבי סלטי הטונה וכשמכינה מכינה בסגנון רות סירקיס: טונה משומרת, בצל, סלרי, מלפפון חמוץ, מיונז מ"פ.

האם יש חידושים בתחום סלט הטונה שיכולים לעזור לי להביא משהו קצת פחות משעמם?

תודה!
 
YYY כמה שהתגעגעתי.

לאחרונה, בשביל הגיוון אני מכינה סלט טונה שהוא יותר דומה לממרח אבל מאוד אהוב פה.
מהמתכון יוצא בערך קופסא של ליטר.
&nbsp
4 טונה מסוננת
2 - 3 ביצים קשות
2 מלפפון חמוץ גדול במלח
1 בצל מאוד קטן (מוותרת רוב הפעמים)
1 כף גדושה רסק
1/2 כף קטשופ
מיונז - לפי הצורך
מלח ופלפל לטעם
&nbsp
מרסקים במעבד מזון או עם בלנדר עד שאחיד.
&nbsp
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שוויצרית!!!! מה שלומך??? גם אני התגעגעתי!!!!!


אהבתי את התיבול, אבל רוצה שיראה יותר כמו סלט. מה את חושבת שיקרה אם אקצוץ ולא ארסק?
 
חנה וחני, תודה! שלומי טוב, ב"ה, לפני חודש עברתי השתלת קרנית,

סוףסוף, אחרי 3 שנים שחיכיתי.
מקווה להסתגל חזרה למסך.
חני, המתכון הזה חדש לי ואני חושבת שאם הוא יהיה קצוץ זה יהיה רגיל בערך כמו המתכון שאת משתמשת בו קבוע.
&nbsp
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני שמחה לשמוע! רפואה שלמה והסתגלות קלה. כאגע נוטה קצת יותר

לכיוון הסלט של יצחק...


שבת שלום!
 

סמדרה11

New member
החלמה מהירה שוויצרית! כיף לראות אותך פה


חושבת עליך כל פעם שמכינה מתכון שלך.
בזמן האחרון הכנתי עוגת אספרסו וגם "גבינה" פרווה (עם אננס)
 

shira1960

Active member
כמה רעיונות

כמה רעיונות (מתאימים גם לסלט עוף, בעצם אני מכינה בעיקר סלט עוף. הכל נתון לשינויים לפי מה שיש בבית:
  1. טונה ניסאוז - טונה, תפוחי אדמה מבושלות ופרוסים, ביצה קשה, אספרגוס ו/או שעועית ירוקה חלוטה, צלפים. רטב ויניגרט.
  2. טונה ים תיכוני - טונה, לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים, זיתים שחורים טובים, בצל אדום, פלפל קלוי, עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, בזיליקום, אורגנו, מה שיש), לימון. רוטב וינגרט. מבוסס על סלט שאכלתי בהול פודס.
  3. כמו בחנויות ביילגס - אמרו לי שזה יוצא טעים כי הם שוטפים וסוחטים את הטונה לפני שהם מכינים. לא יודעת אם זה נכון, או סתם אגדה אורבנית. הרבה מיץ לימון, קליפה מגורד, גזר טרי מגורד, סלרי, בצל אדום, הרבה מיונז. המון. יוצא לבן.
  4. קרנבריס ( הול פודס) - קרנבריס, קוביות תפוח חמוץ, סלרי, בצל ירוק או אדום, מיץ לימון, מיונז
  5. סונומה - ענבים אדומים חתוכים, סלרי, בצל אדום,, פקאן קלוי. רוטב דבש/לימון/פרג
  6. טקס-מקס - קוביות עגבניות, פלפל (רגיל או חריף), בצל אדום, כוסברה (אם אפשר), תירס, זיתים שחורים, אבוקדו, צ'דר מגורד או קוביות, שעועית שחורה. וינגרט למרות שכאן כמובן מגישים עם ראנצ'. בגלל האבוקדו לא צריך מיונז. אפשר לפזר טורטייה צ'יפס מעל (ממש בהגשה)
 

לאה סי

Active member
מתכון ישן: סלט טונה מבושל מעולה של שולה 2:

2-3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
4-5 שיני שום קצוצות
שמן זית או קנולה
1/4 כוס מים
2 קופסאות טונה מסוננות
חופן זיתים
מעט מלח, פלפל שחור, 1/4 כפית אבקת מרק, כמון, כורכום
1 כף רסק עגבניות
מטגנים את העגבניות בשמן, מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מפוררים את הטונה ומוסיפים. מוסיפים את המים - מעט בכל פעם. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל באש נמוכה. נזהרים לא לחרוך את הסלט.
מוסיפים חופן שיתים חתוכים.
המרקם צריך להיות כמו של סלט טונה מוכן - לא סמיך מידי וגם לא נוזלי.
 

לאה סי

Active member
סלט טונה של קיצי:

3-4 תפו"א מבושלים וחתוכים לקוביות
4 ביצים קשות חתוכות לקוביות (לא חייב)
3 קופסאות טונה
כף אריסה
לימון כבוש חתוך לקוביות
זיתים ירוקים ושחורים חתוכים לקוביות
שמן של הטונה.
לערבב הכל.
 

לאה סי

Active member
סלט טונה של דוד (האחר):

2 קופסאות של טונה בשמן (לסנן את השמן)
1-2 בצלים ירוקים קצוצים
2-3 מלפפונים חמוצים קצוצים
כמה כפות של אפונה מקופסא
חופן של אגוזי מלך קצוצים גס
3-4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור,
מיץ מחצי לימון

לערבב הכל היטב ולשמור במקרר שעה.
 

לאה סי

Active member
סלט אבוקדו-טונה (יעלה):

(אפשר להכין מזה גם מוס)
1-2 אבוקדו
1 קופסא של טונה מסוננת
1-2 כפות מיונז
מלח, פלפל
לימון תוספות:
ביצה קשה מגוררת
כפית צלפים
חצי בצל קצוץ דק
פלפל אדום קלוי קצוץ או קוביות של גמבה טריה
מעט לימון כבוש קצוץ

אפשר לשמור יותר מיום, תלוי באיכות האבוקדו
 

שרון א77

New member
אפרופו אבוקדו :הוא לא מוצלח ויקר לא לקנות עד -20 לאוגוסט.

האבוקדו מבשיל כמו שצריך רק לקראת סוף חודש אוגוסט ,
ולפני כן האבוקדו עדיין בוסר .
כך שכעת לא כדאי לקנות ,יקר וגם לא ראוי למאכל ,חבל על הכסף.
 

שרון א77

New member
להוסיף לסלט -הטונה הבסיסי ,

גם 2 ביצים מגוררת ,(לגורר בחורים הגדולים של הפומפיה,)
מלח, פלפל-שחור,
2 כפות שמן-זית איכותי (מכבישה קרה.)
1/2 כפית חרדל, 1/2 כפית רוטב -צ'ילי,
לקשט בחופן קוביות גמבה קטנות,לקבלת גוון יפה לסלט.
כמובן שאפשר לשנות כמויות תיבול לפי טעמכם.
 
למעלה