המלצות משבת

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
המלצות משבת


אז ככה.
תבשיל אחד שחידש לי קצת בתחום הפתיתים, הוא פתיתים צהובים עם חומוס- פטנט קטנטן אך מפתיע.
בתחום העוגות, עוגת הקיץ היפיפיה של יעלה חוסלה במהירות, כרגיל. הפעם הכנתי רק עם משמשים.
ולכבוד יום ההולדת של הבן הכנתי עוגת גבינה אפויה פשוטה ומצוינת, לפי מתכון של חמות של חברה-מחנכת מביה"ס שלי.

המשך שבוע טוב
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פתיתים צהובים עם חומוס

פתיתים צהובים עם חומוס, foodisgood

מהמתכונים של אורה ארגוב

מצרכים למתכון
לחומוס
1 כוס חומוס מושרה / מקופסת שימורים
מים רותחים
מלח ופלפל
מעט כמון

הוראות הכנה
במידה ובחרנו בגרגירי חומוס מושרים ולא בקופסת שימורים - לאחר השריית גרגירי החומוס נבשל אותם במים רותחים עם מלח, פלפל וכמון עד שהם רכים.
בסיר גדול נחמם 5 כפות שמן ונטגן את הבצל עד שהופך שקוף.
נוסיף את הפתיתים, נערבב היטב ונטגן יחדיו עד להשחמה קלה של הפתיתים.
נוסיף את גרגירי החומוס (ללא הנוזלים) וכוסברה.
נכסה את הכל במים רותחים, ממש עד גובה התבשיל ונוסיף תבלינים.
נערבב בעדינות ונבשל על להבה נמוכה עם מכסה עד שהנוזלים מתאדים לגמרי והפתיתים רכים.
נגיש חם חם לשולחן.
לפתיתים
1 בצל קצוץ
3/4 חבילת פתיתים
5 כפות שמן
כוס כוסברה קצוצה
מים רותחים
כפית כורכום
מלח ופלפל
כף אבקת מרק עוף
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת פירורים פיסטוק דובדבנים (משמשים, במקרה שלי)

הכנתי ללא שכבת מלית הפיסטוק, עם משמשים.
מהממת ומעולה.

עוגת פירורים פיסטוק דובדבנים/יעלה

תבנית מלבנית גדולה 38 על 27

בסיס: עוגת פירורים הוותיקה שלי

350 גרם קמח
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר כולל 1-2 סוכר ווניל
1 שמנת חמוצה (200 גרם)
1 ביצה גדולה
1 חלמון

אופן ההכנה:
מכינים פירורים מקמח / סוכר / חמאה (כמה סיבובים במעבד או בידיים)
מורידים 1 כוס של פירורים ומשאירים בצד לקישוט
מוסיפים לפירורים שבקערה את הביצה, חלמון ושמנת.
מורחים את התערובת בתבנית המשומנת/מנויירת. אם קשה למרוח, אפשר להרטיב מעט את היד ולהדק עד שהכל מכוסה. נראה שזו שכבה דקה, אבל זה תופח לגובה.
לשים התבנית במקרר.

תערובת פיסטוק
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים גדולות
1 חלבון
כפית רום או כף ליקר שקוף (לא כהה!)
100 גרם אבקת שקדים
2-3 כפות קמח תופח
2 כפות משחת פיסטוק (בחום החדר, לוודא שהכל מעורבב היטב! )

מקציפים את החמאה והסוכר
מוסיפים את הביצים/חלבון וממשיכים להקציף
מוסיפים את הפיסטוק ומערבבים היטב כך שלא יישארו כתמים כהים יותר.
מוסיפים את כל יתר החומרים.

מורחים או מפזרים גושים קטנים של התערובת מעל הבסיס הקר כך שהכל מכוסה.

שמים את הפרי בצפיפות סבירה:
דובדבנים מגולענים (צריך כ-84 יח'), או חצי כמות או חוצים אותם.
כ-18 משמשים חתוכים לרבעים או פרוסות.

מפזרים למעלה את הפירורים עם או בלי פלחי שקדים / שברי פיסטוק.

אופים בחום של כ-160 מעלות, עד שקיסם יוצא יבש והעוגה זהובה.

נשמר גם בהקפאה בקופסא סגורה היטב-היטב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת גבינה בציפוי שמנת מתוקה של חמותה של נועה ג

למי שלא מבין מה זו עוגה שאי אפשר להפסיק לישר, זאת דוגמה טובה.
אפילו אני, בעלת כוח רצון ושליטה עצמית ידועה, יישרתי קצת..

עוגת גבינה בציפוי שמנת מתוקה של חמותה של נועה ג
חומרים:

500 גרם גבינה 5%
4 כפות קורנפלור
4 כפות כפות חלב
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
3/4 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מערבבים יחד 500 גרם גבינה 5% , 4 כפות קורנפלור מומסות ב-4 כפות כפות חלב, 4 כפות אינסטנט פודינג וניל ו-4 חלמונים.

בקערה נפרדת להקציף 4 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב.

לאחד עם תערובת הגבינה.

לאפות בתנור מחומם לחום בינוני עד שמוכן, כ-40 דקות, העוגה מאד תופחת ומתבקעת. וכשמתקררת צונחת.

אחרי שמתקררת לכסות בקצפת:
להקציף 1 שמנת מתוקה + 1/2 כוס חלב + מה שנשאר מהפודינג וניל.

העוגה צריכה להתקרר כמה שעות זאת לפני ההגשה.
 
למעלה