מחפשת מתכון בדוק לפיתות. תודה!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
למיטב זכרוני, הפיתות של השריף היו מומלצות מאד בזמנו.

המדובר בבצק שמרים ללא לישה בשתי דקות עבודה, שאפשר לייצר ממנו אינסוף מאפים.
"פיתות" (במרכאות, כי לא נוצר כיס) בלי כלום או ממולאות או עם טופינגס, פוקאצ'ות, פיצות, לחמעג'ון, מה שתרצי.

מתכון בסיסי לכמות של כ 25-30 "פיתות" בלי כלום, או כ 20 ממולאות:

1 ק"ג קמח(אפשר מעורב)
2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר (אפשר סוכר חום)
41/2 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן (אני שמה פחות, נניח ארבע כפות)
כף מלח

בקערה גדולה מערבבים קמח סוכר ושמרים.
מוסיפים את המלח לאחר הערבוב.
עושים בור, שופכים פנימה את השמן ואת המים (אני מחממת במיקרו לדרגת פושר-טיפה חמים), ומערבבים בכף בלבד (אין סיכוי ללוש את זה, זה מאד נוזלי ודביק), עד שנהיה אחיד.

מכסים ומניחים לתפיחה במקום חמים, למשך כחצי שעה. בגלל כמות הנוזלים הגדולה, התפיחה פראית במיוחד.
מערבבים שוב עם כף, ומתפיחים שוב כחצי שעה נוספת. (טיפ: אם זמנך קצר, אפשר לקצר את זמני ההתפחה ולא קורה כלום, מניסיון).

עכשיו הגיע הזמן לאפות.
מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות. אם יש אבן שמוט, מה טוב).
מרפדים תבנית בנייר אפיה. אין צורך לשמן.
מכינים קערת מים ומצקת.

טובלים את המצקת במים כדי למנוע הדבקה, ובעזרתה מוציאים "חתיכות" (שליכטות תהיה מילה מדויקת יותר ) מהבצק, ומעבירים לתבנית. בין חתיכה לחתיכה - טבילה של המצקת במים. כל זה כי שוב, אין סיכוי לגעת בבצק בידיים ואין שום דרך לעצב אותו.

על חתיכות הבצק בתבנית מניחים מה שבא.
אפשר בכיוון של גבינות מגוררות, זיתים, תירס, רוטב פיצה, טונה
אפשר בכיוון של בשר טחון מטוגן עם בשר (לחמעג'ון)
אפשר בלי כלום
אפשר רק זעתר ושומשום עם כמה טיפות שמ"ז
אפשר כמו פוקאצ'ות - עם אנטיפסטי למעלה
אפשר בכיוון מתוק של שוקולד, חלבה וכאלה

אני אוהבת להכין אותן "ממולאות", דהיינו מניחה חתיכת בצק על התבנית, מפזרת את המילוי הרצוי, ומעליו מוסיפה חתיכת בצק נוספת. יוצא טעים יותר לדעתי.
הגודל האופטימלי הוא של מצקת אחת בערך.

אופים בין 10 דקות לרבע שעה, תלוי בתנור, בחום מקסימלי כאמור.
עוברות הקפאה מעולה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מתכון בדוק לפיתות

&nbsp
להכניס לקערת המיקסר (מזוכיסטים רשאים ללוש ביד) קילו קמח, אני משתמש ברגיל אבל אפשר גם שליש עד חצי קמח מלא. כף סוכר, שתי כפות שמרים יבשים ( או קובית שמרים טריים/שקית שמרית למי שממש מתעקש לסבך את העניינים), 3 כפות שמן ובין 550 ל600 סמ"ק מים (כמות המים המדוייקת תלוייה בסוג הקמח, בלחות ובכמה אנחנו רוצים את הבצק רך).
&nbsp
ללוש במהירות הכי נמוכה כעשר דקות, להוסיף כף מלח ולהגביר מהירות לעוד שתים או שלוש דקות.
&nbsp
להתפיח, להפיל, לחלק לכדורים, לכסות למשך כעשר דקות ולרדד פיתות בגודל ובעובי הרצוי (כל אחד לפי טעמו).
&nbsp
ניתן לאפות ע"ג תבנית הפוכה בשליש העליון של תנור שחומם מראש לפחות חצי שעה לחום מקסימלי או לחלופין ע"ג מחבת כבדה יבשה. כאשר אופים על מחבת יש להפוך מספר פעמים על מנת שהחום יגיע משני הכיוונים.
&nbsp
יש לשים לב בזמן הרידוד שלא יהיו חתכים בבצק שכן כל חור יגרום לבריחת האויר החם והפיתה לא תוכל להתנפח, פיתה שלא התנפחה לכדור משמעותה פיתה ללא כיס.
&nbsp
ב ה צ ל ח ה
 

אמרלדה

Active member
נשמע אחלה. כמה זמן אפיה? שואלת כי המנורה בתנור שלי לא עובדת

&nbsp
אז קשה לי לראות מבחוץ מה המצב. חייבת לפתוח..אש שתהיה לי הערכה.
&nbsp
תודה. ייכנס למוזיאון, ויישלף משם רק כשיתאים לאורחים...
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חייבים לבדוק

&nbsp
הפיתה מוכנה לאחר שהיא מתנפחת ומקבלת צבע יפה משני הצדדים.
&nbsp
לגבי איזה צבע מתאים לך את תחליטי אבל את חייבת להציץ.
&nbsp
אגב נורה לתנור עולה 5 שקלים ועוד שתי דקות החלפה.
 

אמרלדה

Active member
החלפנו 4 פעמים בחודשיים
השאר פועל ללא בעיה, אז עזבנו זה

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הבעייה כפי הנראה בבית המנורה

לנתק את התנור מהחשמל, למשוך עם שפיץ פלייר את המגעים של הנורה קדימה ולהבריג נורה חדשה.

לפעמים מספיק רק להבריג את הנורה אבל בכח.
 

michalgad1

New member
תודה! לכמה כדורים היית אומר לחלק כזו כמות של בצק?

או באיזה משקל בערך כל כדור? באיזה חום וכמה זמן בערך לאפות?
 

רוני1955

Active member
הרבה זמן לא נכנסתי לכאן.

לגבי הנורה של התנור, יש נורות שונות. יש כאלו שמיועדות לחום גבוה, ויכול להיות שאלו שהורכבו, לא מיועדות לחום גבוה.
פיתות:
פיתות
1 ק"ג קמח. אפשר קמח לבן או חצי חצי עם קמח מלא.
1.5 כפית מלח
2 כפיות סוכר
1.5 כף שמרים יבשים
3 כפות שמן
3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
שמים הכל מלבד המלח בקערת המיקסר, ומפעילים על מהירות נמוכה. את המלח מוסיפים קצת אחרי תחילת הערבוב. מערבבים כ 8 דקות. מוציאים לקערה מקומחת, לשים עוד קצת עם הידיים, ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח. מוציאים את האויר מהבצק, ומחלקים ל 16 חלקים (מחלקים ל 2, כל חלק ל 2, ושוב כל חלק ל 2, ושוב ל 2). כל חלק מגלגלים לכדור, וכל כדור מרדדים לעיגול בקוטר של כ 15 ס"מ ועובי של 3-4 מ"מ. מניחים שוב להתפחה של כ 15 דקות. אופים כל פיתה בסיר פיתות כ 55 שניות, ומוציאים. מכסים במגבת לכמה דקות.
אני בשלב הזה שם אותן בשקית של סופרמרקט לא סגורה לגמרי, לשמירה על הלחות שלהן.
הכנתי שבלונות שאיתן אני עושה פיתות צורתיות כמו בתמונה.



 
למעלה