אני בענייני רעיונות ל "אוכל יומיומ של קיץ". מה דעתכם להצטרף?

אמרלדה

Active member
אני בענייני רעיונות ל "אוכל יומיומ של קיץ". מה דעתכם להצטרף?

הכנתי צזיקי לפני שבוע. וארא כי טוב, הכנתי גם לשבועות. כבר עשרה ימים אני אוכלת פעמיים ביום יוגורט מתובל וממש טעים. לפעמים מוסיפה לו שקדים, לפעמים זרעונים, לפעמים כלום. לכם מותר גם קרוטונים כמובן...:)

וסלט הגזר הטרי החרפרף. התאהבתי בו. כל הזמן יש במקרר. פעם מוסיפה עלים מכל מיני סוגים, פעם ביצה קשה, פעם סלט חצילים ופעם אוכלת אותו עם בשר במקום החמוצים (אני חולת-חמוצים). בקיצור, שני מאכלים שכדאי שיהיו במקרר עם קיץ.

צזיקי - 1 יוגורט ענק (אני אוכלת יוגורט עזים)
כ-5 מלפפונים מגוררים או 4 מגוררים ואחד פרוס דק
כ-10 ענפי נענע מהגינה, מרוטים לתוך היוגורט (במקור מכינים עם שמיר)
המון שום כתוש
מלח
שמנזית
כמה טיפות לימון
לערבב, לכסות, לשלוח למקרר.

סלט גזר חרפרף
גזרים וכוזברה במג'ימיקס עד חתיכות קטנות, לא מרוסק ולא מגורר.
מי שאוהב חריף, להוסיף חצי פלפלון למג'ימיקס
להוסיף מעט לימון ומעט חומץ, שמנזית ומלח.

בוקר טוב לכולם.
 

אמרלדה

Active member
תודה. מחפשת עוד מרעננים....


 

kisslali

New member
גם אצלי יש מלפפונים עם יוגורט כל הזמן

אבל אצלי זה מקפיר שמכינה לבד.

ללי
 

אמרלדה

Active member
וואלה איך? אצלי חשוב שזה יהיה מעזים או כבשים. הגוף מגיב אחרת

 

kisslali

New member
קפיר

קפיר הוא סוג של יוגורט ביו רק עם הרבה יותר חיידקים. בגדול מוסיפים לכפית או שתיים של זרעי קפיר, חלב (מכל סוג שמתאים לך: בקר, עיזים או שקדים), מכסים במשהו נושם (בד או נייר) אחרי 24 שעות נוצר הקפיר. מסננים, שוטפים ומוסיפים שוב חלב וחוזר חלילה.
הזרעים מתרבים ואז תורמים עודפים למי שמעוניין.
יש מחמירים שמשאירים את הקפיר המסונן, לזמן נוסף, בלי הזרעים, מחוץ למקרר והוא ממשיך 'לעבוד' (להחמיץ) - זה לא מתקלקל! אבל אם מראש יש מעט לקטוז, זה מחסל את הלקטוז לגמרי.
זה טוב למי שרגיש ללקטוז, זה לא טוב למי שאלרגי לחלב.
בנוסף, מי שרגיש ללקטוז, אכילת יוגורט או קפיר, אמורה להועיל לו/להפחית רגישות - יש על זה לא מעט מידע ברשת.
מבחינתי זה פשוט דבר טעים ובריא (בסיבוב הראשון יש לזה טעם של רוויון) זה סופר שימושי כי זה שורד לנצח במקרר ואנחנו אוכלים המון אוכל הודי, אז..., וזה באמת אף פעם לא מתקלקל.
אני מרבה לחלק את הגרגרים לכל דיכפין, גם בעלי כלבים שמאכילים האכלה טבעית, נוהגים לצרוך.
בשבוע הבא אנסה להכין מחלב שקדים, סתם בשביל החוויה :)
אם או מישהו אחר רוצה גרגרי קפיר - בשמחה, אני בדרום ת"א.
ללי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רעיון מצוין לשרשור! אצלנו לא מתחברים לאוכל קר

נסיתי בשרים ודגים קרים- מעקמים פרצוף.
ציזיקי גם לא הולך כי לא אוהבים אצלי דברי חלב.
מה שכן הולך, זה סלטים על בסיס בורגול/קינואה ותוספות.
בד"כ מוסיפה לבורגול/קינואה סלרי, גזר מגורר, גרעינים/זרעים.
מעבר לזה- גלידה.....
 

michalgad1

New member
גם לי היו שתי נפילות עם מרקים קרים בחג

הכנתי מרק תפוחי אדמה קר ומרק מנגו קר כדי לצמצם זמן חימום בערבי החג הקצרים. טעימה קטנה מכל אחד מהם הביאה פרצוף סולד מבני המשפחה. אני חשבתי שטעים אבל הייתי במיעוט שבמיעוט. No more.
 

סמדרה11

New member
מרק תפו"א ויוגורט קר, מרק שעועית צהובה קר

במטבח ההונגרי יש מרקים קרים מלוחים, חמצמצים.
בילדותי מאד אהבנו לבקר את סבתא ז"ל ולהתרענן במרק יוגורט קר.
בן הזוג והילדים שלי לא אוהבים אותם.
אז לא למדתי להכין אותם.

בטוחה שאפשר למצוא מתכונים ברשת.
יש גם מרק דובדבנים קר - אבל הוא שייך לגזרת המתוקים
 

אמרלדה

Active member
מרק תפו"א קר הכנתי פעם, ויצא מעולה. לפי איזה מתכון של

&nbsp
רות סירקיס, נדמה לי.
אבל מאז הודרו רגלי תפוחי האדמה מהבית באופן כללי. אז...לא.
&nbsp
אין כמו הדובדבנים. אבל אכן, מתוק. ובטוחה שלא יהיו לי פה חברים לחלוק אתם. אבל כשיהיו אורחים, אכין.
 

אמרלדה

Active member
גם אנחנו עם הקינואה. אם הוא מבשל, זה קל. אם אני - זה בישול.

&nbsp
וברגע שאני צריכה לבשל באמצע השבוע - בעייתי לי. אין לי זמן בדרך כלל.
&nbsp
אנחנו מכינים סלטים נהדרים מקינואה. אדומה. אני מעדיפה, כי היא פחות דייסתית.
אבל על סלרי עוד לא חשבנו. אנסה. מוסיפה את זה כמעט לכל דבר אחר. וגם אגיד לו לדאוג שיהיה בבית על תקן קבוע.
תודה.
 

אמרלדה

Active member
ואני לא אוכלת לבנה, רק הוא. וגם התינוקת. לבנה עם משקה

שקדים זה בסיס דביק מצוין, במקום טחינה למאפים טבעוניים.
 

shira1960

Active member
2 רעיונות - סלט יווני וסלט ירקות עם קוטג'/יוגורט

סלט יווני אמיתי, בלי ערימות של חסה, אלא כמו ביוון - פרוסות עבות משהו של עגבניות ומלפפונים, בצל סגול, זיתים אמיתיים , אורגנו טרי, וכמה פרוסות של פטה. סלט פשוט, אלא אשתף אתכם שקשה להכין אותו כאן... כי קשה למצוא עגבניות ומלפפונים טובים. השבוע הייתי בחנות (הול פודס למי שמכיר), ראיתי עגבניות ומלפפונים טובים, פטה טרי , זיתים מהממים, וכך נולד הסלט. מלח, פלפל שחור, שמן זית, בלסמי, בזיליקום טרי (קניתי בטעות במקום אורגנו). כיף גדול.

הסלט השני, סלט שזכור לי מילדות. לא יודעת למה, אבל קראו לסלט FARMERS CHOP SUEY. צ'ופ סואי זה מה שקראו בשנות הששים "אוכל סיני". אני חושבת שהגרסה הזאת היא גרסה יהודית אשכנזית ואין לי מושג מה הקשר של הסלט המאד לא סיני לצ'ופ סואי אבל שיהיה. (ידוע שהקהילה היהודית האמריקאית , ובמיוחד הניו יורקית, חובבת מאד אוכל סיני אבל באמת שאין קשר כאן...). בקיצר, סלט עם הרבה קראנצ' - קוצצים גזר, מלפפון, כרוב, סלרי, צנונית וכל מה שבא לך, מערבבים עם קוטג' ויוגורט, או רק יוגורט או שמנת או מה שבא. מתבלים במלח, פלפל שחור, קצת שמיר, שמן זית ולימון או חומץ.

 

אמרלדה

Active member
עוד מרענן - סלטי עוף

העוף צריך להיות צלוי, או מכובס, או כזה שקונים צלוי בסופר, רחמנא לצלן...
לחתוך לפיסות
לערבב עם כל תערובת ירקות שאתם אוהבים
לתבל עם כל תיבול שאתם אוהבים...
אחלה ארוחה. כמובן, עובד גם עם שאר החלבונים - ביצים, גבינות, טונה
&nbsp
עוף עם סלט הוא ארוחה מעולה לצהרימים חמים או ערב רעב בקיץ.
אני אישית לא אוהבת לשדך את החלבונים, למעט הגבינות, עם עגבניות למיניהן,אבל זה רק טעמי. אז הולכת על עלים, גזר קצוץ ושאר מיני ירקות פריכים.
לגבי הרוטב, הכי תדיר הוא רוטב סלט ישראלי - שמנז, מיצלי, מלח. אבל הכי טעים זה רוטב חמאת בוטנים או רוטב בוטנים שמכינים לבד. ואל תשאלו אותי איך. פותחת ומחפשת מתכונים...ובסוף מכניסה למג'ימיקס בוטנים, קצת שמן, קצת לימון, קצת חומץ
וקצת מלח. זה עובד...
&nbsp
 
למעלה