סינייה טבעונית של עדשים, כרובית ובטטות - לימור לניאדו תירוש

סמדרה11

New member
סינייה טבעונית של עדשים, כרובית ובטטות - לימור לניאדו תירוש

יצא ממש טעים!

סינייה טבעונית של עדשים, כרובית ובטטות
10-8 מנות
תחת מעטה סמיך של טחינה חמה מסתתרות להן בנחת עדשים מבריקות, תפרחות כרובית וקוביות בטטה קטנטנות- בשילוב טעמים עדין ובמראה מהפנט. הרעיון של הסייניה גאוני- הטחינה שומרת על העדשים והירקות שלא יתייבשו ועל הדרך גם מעניקה להם טעם משגע ומרקם רך, נמס בפה. את כל היופי הזה מכניסים לתנור לצלייה קצרה, כשהסוד, לאכול אותה חמה ולנגב את שאריות הטחינה בפיתה חמה ורכה. חשוב להכין את הטחינה לסינייה נוזלית מהמקובל, כדי שלא תסמיך ותתקשה בתנור. אפשר לשדרג את הסינייה עם צנוברים מטוגנים קלות, שקדים מולבנים וקלויים, פיסטוקים קלויים, ערמונים או קוביות חצילים מטוגנות או אפויות.
חומרים
1 כוס עדשים שחורות, מושרות לפחות לשעה במים קרים
1 כרובית בינונית (800-900 גרם), שטופה ומפורקת לתפרחות קטנות
1 בטטה בינונית (500 גרם), קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1 בצל סגול בינוני, חתוך לקוביות בינוניות
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית סוכר
חופן עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים (4 כפות לערך)
רבע פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונאלי)
לטחינה:
1 כוס (260 גרם) טחינה גולמית
1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
200 מ"ל מי קרח קרים
1/2 כפית מלח דק
להגשה: 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לעיגולים דקים
הכנה
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית צלייה בנייר אפיה.
2. מניחים את תפרחות הכרובית, הבטטה והבצל בתבנית, מזליפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל וסוכר. מערבבים וצולים, בחלק העליון של התנור 25 דקות. מוודאים שהבטטה התרככה.
3. בינתיים מסננים את העדשים ממי ההשריה, מעבירים לסיר בינוני עם מים קרים ומביאים לרתיחה. בעזרת כף מסירים את הקצף שצף על פני הנוזל, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים על בעבוע עדין עד ריכוך, 15-10 דקות. נזהרים מבישול יתר. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
4. מערבבים בקערה עדשים, ירקות צלויים, פטרוזיליה ופלפל חריף ומעבירים לתבנית עגולה בקוטר 28-26 ס"מ, או למחבת עם ידית עמידה לחום התנור.
5. מכינים את הטחינה וצולים: מוזגים את הטחינה לקערה בינונית, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים מים קרים במתינות ומלח ומערבבים עד קבלת טחינה מעט דלילה. מערבבים ומוזגים מעל הכרובית והעדשים, מניחים עיגולי בצל סגול וצולים במרכז התנור (200 מעלות) 15 דקות. מגישים מיד. תענוג.

לא מצליחה להעתיק את התמונות היפות.
אפשר לראות בבלוג "מטבח מקומי" לימור לניאדו תירוש
https://www.limortiroche.com/2018/10/sinia/#comments
 

סמדרה11

New member
פילה דניס עם רוטב שקשוקה

בימי שישי בשבועות האחרונים אני מכינה שקשוקה לארוחת צהרים.

בשישי האחרון סידרתי בתבנית פילה דניס, פיזרתי קצת מלח גס
ורוטב מהשקשוקה (עם קצת פלפל ירוק חתוך)
12 דקות בתנור טורבו חום 180 מעלות
יצא ממש מעדן לליל שבת
 

אמרלדה

Active member
נשמע מעולה. גם המתכון הקודם, רק - המון שלבים. לא בשבילי

 
למעלה