מועדים לשמחה בבקשה תזכורת לקרם שוקולד או קקאו לעוגת מצות

fields5

New member
מועדים לשמחה בבקשה תזכורת לקרם שוקולד או קקאו לעוגת מצות

אחת על השניה. פרווה.
אמור להיות פשוט אבל יובלות שלא הכנתי, ורואה מתכונים עם ביצים ובלי, עם פודינג ובלי, אז אשמח למתכון מומלץ.
תודה,

אצלנו הסדר היה על טהרת הטוניסאיות האוכל, שירי ההגדה שהושרו כל פעם במספר וריאציות, ומזל שיצא בשבת כי אז שבתנו מכל מלאכתנו.... אחרת הייתי במטבח מכינה כאלה ואחרים......
 

fields5

New member
מה שמאוד טוניסאי גם בפסח אלה ה'יאבראק' - עלי חסה ממולאים

בע"ה מתכננת להכין היום, ואחרי נבירה בערימות החסות מצאתי כאלה עם עלים גדולים וישרים.
וגם את העיגולים בדבש המסורתי שבע"ה אכין היום כקינוח נוסף לארוחה שמקיימת חברתי להורי החתן המיועד של בתה, שתיהן חבורות שלי והוא, טוניסאי משני הצדדים, לכן מכינה להם.
פעמיים כי טוב.
&nbsp
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
זה המקום להתוודות שמעולם לא הכנתי עוגת מצות עם שוקולד


אז לא יכולה לתרום.
והשירה עם מספר וואריאציות היא מה שאנו אוהבים גם- כך שרים גרסאות משני הצדדים.
מועדים לשמחה!
 
אני מאד אוהבת עוגת מצות כי זה מה שאמי ע"ה נהגה להכין בשנים

בהן בקושי היו מוצרים כשל"פ. הקרם שלהלן הוא מתכון של אחייניתי והוא חלבי דווקא
אבל מעולה. ואם רוצים פרווה, אפשר להשתמש בכל קרם שוקולד שאוהבים או לפרוון את המתכון הזה. במקום חמאה מרגרינה רחמנא ליצלן ובמקום חלב סתם מים או יין או נוזל אחר כלשהו ואפשר גם בלי תוספת נוזל. סוג של גנאש. בכל מקרה חייבים מרגרינה או חמאה שתחזיק את הקרם. אצלנו נהגו להכין עם מרגרינה כי חמאה הייתה שיא השחיתות בישראל של שנות החמישים והשישים של המאה הקודמת
&nbsp
בעוגה יש 6-7 שכבות של מצות:
2 חבילות שוקולד מריר
100 גר' חמאה
שמינית כוס חלב
שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל + 1/2 כף סוכר
&nbsp
מבשלים במיקרו או בסיר כפול את כל מרכיבי הקרם רק עד שהכול נמס ומקררים טיפה
&nbsp
מתיזים על המצות יין אדום מתוק, בנדיבות ולא להתקמצן, שמים אותן זו על זו כאשר על כל מצה מורחים קרם
על המצה העליונה מורחים עוד קרם
למעלה אפשר לפזר קוקוס
שומרים במקרר וצריך לחכות לפחות חצי שעה לפני שמתחילים לאכול
לאחר שמצטנן עוטפים היטב
&nbsp
&nbsp
 

fields5

New member
תודה אורני, נראה לי שצריך להכפיל ולשלש את הכמויות כדי

שתהיה שכבה סבירה של קרם בין המצות, שלא יהיה יבשושי מדי. אנסה.
 
אצלנו מכינים לפי הכמויות האלה. טבילה בכמות מספקת של

יין מתוק, והשהיה מספקת לספיגתו ולהתייצבות החיבור בין המצות לבין הקרם, מונעות
יבשושיות.
 
המתכון אצלנו פשוט מאוד ונזלל -

200 גרם מרגרינה/חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
1/2 כוס סוכר
3 כפות קקאו גדושות
3 כפות ברנדי
3 חלמונים (לא הכרחי).

6 מצות
כוס יין אדום
חופן קוקוס/אגוזים/סוכריות לעיטור

אופן ההכנה
--------------
מכניסים לסיר קטן את קוביות השוקולד, את הקקאו, את הסוכר, מבשלים על אש קטנה ובוחשים לקבלת תערובת אחידה.
מורידים מהאש, מוסיפים את הברנדי והמרגרינה, ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
מקררים מעט, עד לקבלת מרקם שאינו נוזלי, אלא משחתי.

טובלים מצה ביין ומורחים עליה מהקרם.
ממשיכים כך עם כל המצות, אחת על השנייה.

מפזרים קישוט על המצה העליונה.

מניחים להתקרר, אין צורך לשמור בקירור.
לקראת הסוף נעשה סמיך מאוד, אז הוספנו קצת שמנת מתוקה לדילול ופתר את כל הבעיה.
 

fields5

New member
תודה לכן, בינתיים עוד לא הספקתי. אז אחרי החג לחיסול המצות

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כמעט בכל שנה אני אומרת לעצמי שאכין בשנה הבאה, בע"ה. נראה מה

יקרה בשנה הבאה
, בע"ה.
 
למעלה