מועדים לשמחה. סיכומי סדר וחג
שאפו ענק לרינת פה, למטה, שהשקיעה המון בדברים אחרים חוץ מאוכל בליל הסדר. אני לא במצב הזה, אבל לגמרי מעריכה את זה. אני בעיקר בעסקי אוכל...
תמיד חשבתי שמנות ראשונות הן החלק הכי כיפי בארוחה. גם במסעדות מוצאת את עצמי לא פעם מזמינה שתיים כאלה ובכך מסתפקת. אז גם כאן - הגרבלקס, הגפילטע והכבד הקצוץ היו כל כך טעימים, שאף אחד לא רצה לעזוב אותם...
הכבד קצוץ והגפילטע היו קנויים ממעדניה טובה. יחד עם זאת, לכבד כבר היה . רמז לתחילת קלקול בצהרי החג, ואם יש ספק אין ספק. הוא עף לפח. זה אומר שבשנה הבאה חייבת להכין בעצמי...
כתף כבש ממולאת אורז וערמונים - יפה, מרשים, טעים. אבל למרבה ההפתעה - זה חלק ענק, והיה בו מעט בשר. לא מבינה את זה. ממש חיפשנו את הבשר כדי להגיש חתיכות יפות עם המילוי. מזל שהכנסתי לאותה תבנית גם עוף שלם ממולא גדול, כך לא היה חסר כלום.
השניצלונים מצופים שקדים טחונים היו אחלה. כמובן שאף אחד לא אכל מהם בערב החג. גם לא הילדים שבשבילם הוכנו. אנחנו, לעומת זאת, זללנו מהם אתמול בערב מול הטלוויזיה...
גיסתי הביאה 2 צלחות גדולות ויפות (אחת הספיקה) של ירוקים חלוטים. היו שם אספרגוס, שעועית סינית רחבה, ברוקולי, כרוב ניצנים ועוד סוג של שעועית ירוקה. את כולם חלטה כמה דקות במי מלח והעבירה למי קרח. הכל פריך ונגיס ומרענן. ממש מומלץ. היא לא תיבלה אותם, היא הביאה רוטב, אבל לא היה בו צורך ופשוט נגסנו מהם כך.
אני לא יודעת להכין פטריות טעימות. אני לא יודעת להכין פטריות טעימות. אני לא יודעת ... ולא, מתהוללת, המתכון של אמא שלך שמופיע פה לא מתאים לנו. כי אנחנו לא אוהבים בישול עם רסק עגבניות ולא רוצים בישול עם סילאן. כל פעם מחדש מנסה, עם הבצל המטוגן, והשום, וקצת יין, ומתכונים קצת שונים, וזה בסדר - לא יותר מזה - בשבילנו, אבל ממש לא ברמה של אירוח.
היו שתי עוגות טובות (שקניתי, כמובן ) לקינוח. אבל הן זכו להרבה פחות תשומת לב והתלהבות משני מגשי הפירות הענקיים שפרסנו, מכל טוב הארץ ובכל צבעי הקשת. כולם פשוט עפו עליהם, כולל הילדים.
הזמנו שני אורחים מהרווחה. מצב קלאסי של נתינה שאתה מקבל ממנה. אחד היה שקט ודיבר מעט, אף כי הביע מאוד את שמחתו על ההזמנה ואת הכיף שהיה לו. השני היה פנסיונר בן 80 מקסים, ששיעשע אותנו בסיפורים ונתן לערב משנה-עומק. היה נפלא.
בשבת צפוי פיקניק עם רוב הילדים, אם מזג האוויר ירשה. שם גם יש לי תוכנית...
מחר בערב מארחים חברים, בקטנה, שני זוגות, וביום שישי זוג. אני לא רגילה לארח לארוחה מספר אנשים קטן. למחר הכרזתי על ארוחה קלה, אבל החלטתי שהיא תהיה בשרית, כי אנחנו נוהגים לארח חברים על חלבי. איך עושים ארוחה קלה בשרית? יש המלצות? רעיונות?
ועל אף שהמזג דופק לאלפי אנשים את הטיולים, אני ממש אהבתי את החורף הזה.שיהיה לכולם אביב נפלא.
שאפו ענק לרינת פה, למטה, שהשקיעה המון בדברים אחרים חוץ מאוכל בליל הסדר. אני לא במצב הזה, אבל לגמרי מעריכה את זה. אני בעיקר בעסקי אוכל...
תמיד חשבתי שמנות ראשונות הן החלק הכי כיפי בארוחה. גם במסעדות מוצאת את עצמי לא פעם מזמינה שתיים כאלה ובכך מסתפקת. אז גם כאן - הגרבלקס, הגפילטע והכבד הקצוץ היו כל כך טעימים, שאף אחד לא רצה לעזוב אותם...
הכבד קצוץ והגפילטע היו קנויים ממעדניה טובה. יחד עם זאת, לכבד כבר היה . רמז לתחילת קלקול בצהרי החג, ואם יש ספק אין ספק. הוא עף לפח. זה אומר שבשנה הבאה חייבת להכין בעצמי...
כתף כבש ממולאת אורז וערמונים - יפה, מרשים, טעים. אבל למרבה ההפתעה - זה חלק ענק, והיה בו מעט בשר. לא מבינה את זה. ממש חיפשנו את הבשר כדי להגיש חתיכות יפות עם המילוי. מזל שהכנסתי לאותה תבנית גם עוף שלם ממולא גדול, כך לא היה חסר כלום.
השניצלונים מצופים שקדים טחונים היו אחלה. כמובן שאף אחד לא אכל מהם בערב החג. גם לא הילדים שבשבילם הוכנו. אנחנו, לעומת זאת, זללנו מהם אתמול בערב מול הטלוויזיה...
גיסתי הביאה 2 צלחות גדולות ויפות (אחת הספיקה) של ירוקים חלוטים. היו שם אספרגוס, שעועית סינית רחבה, ברוקולי, כרוב ניצנים ועוד סוג של שעועית ירוקה. את כולם חלטה כמה דקות במי מלח והעבירה למי קרח. הכל פריך ונגיס ומרענן. ממש מומלץ. היא לא תיבלה אותם, היא הביאה רוטב, אבל לא היה בו צורך ופשוט נגסנו מהם כך.
אני לא יודעת להכין פטריות טעימות. אני לא יודעת להכין פטריות טעימות. אני לא יודעת ... ולא, מתהוללת, המתכון של אמא שלך שמופיע פה לא מתאים לנו. כי אנחנו לא אוהבים בישול עם רסק עגבניות ולא רוצים בישול עם סילאן. כל פעם מחדש מנסה, עם הבצל המטוגן, והשום, וקצת יין, ומתכונים קצת שונים, וזה בסדר - לא יותר מזה - בשבילנו, אבל ממש לא ברמה של אירוח.
היו שתי עוגות טובות (שקניתי, כמובן ) לקינוח. אבל הן זכו להרבה פחות תשומת לב והתלהבות משני מגשי הפירות הענקיים שפרסנו, מכל טוב הארץ ובכל צבעי הקשת. כולם פשוט עפו עליהם, כולל הילדים.
הזמנו שני אורחים מהרווחה. מצב קלאסי של נתינה שאתה מקבל ממנה. אחד היה שקט ודיבר מעט, אף כי הביע מאוד את שמחתו על ההזמנה ואת הכיף שהיה לו. השני היה פנסיונר בן 80 מקסים, ששיעשע אותנו בסיפורים ונתן לערב משנה-עומק. היה נפלא.
בשבת צפוי פיקניק עם רוב הילדים, אם מזג האוויר ירשה. שם גם יש לי תוכנית...
מחר בערב מארחים חברים, בקטנה, שני זוגות, וביום שישי זוג. אני לא רגילה לארח לארוחה מספר אנשים קטן. למחר הכרזתי על ארוחה קלה, אבל החלטתי שהיא תהיה בשרית, כי אנחנו נוהגים לארח חברים על חלבי. איך עושים ארוחה קלה בשרית? יש המלצות? רעיונות?
ועל אף שהמזג דופק לאלפי אנשים את הטיולים, אני ממש אהבתי את החורף הזה.שיהיה לכולם אביב נפלא.