התייעצות דחופה קצת בנושא אירוח - לאו דווקא תפריט

אמרלדה

Active member
התייעצות דחופה קצת בנושא אירוח - לאו דווקא תפריט

מועדים לשמחה.
יש לנו הערב שני זוגות אורחים. אני כשהזמנתי כתבתי ארוחת ערב, אבל האמת היא שלא התחשקה לי ארוחה מבושלת וזה, והם חברים מספיק טובים לעשות להם ונהפוכו... התחשק לי אירוח קל, כזה שמארחים בסלון, אבל בשרי. ועל זה הלכתי גם בתכנון. נכון שאם באים חברים ומארחים אותם על אוכל קל בסלון מגישים גבינות קשות וסלמון וירקות וכאלה? אז רציתי כזה, אבל בשרי. לפי זה הרכבתי את התפריט (כולנו אוכלי קטניות).

מסבחה/סינייה (כבר קראתי פה למאכל הזה בשני השמות, כי המצאתי אותו בעצמי. נדמה לי שהסינייה יותר נכון).
זו כוסית אישית (הפעם מנייר, כמו קוקוטים כאלה), בתוכה חומוסים שלמים מבושלים, עליהם בשר קצוץ מטוגן כמו לבולונז, על זה טחינה, על זה צנוברים, אפוי בתנור. זה אחד.

צלחת גרבלקס תוצרת בית
פרוסות חזה עוף סופרים של תום פרנץ ולידן קערית סלסה עגבניות ביתית.
עלי גפן ועלי כרוב ממולאים אורז
פרוסות בטטות אפויות בכף טחינה עם צנוברים
"שניצלים" של פרוסות חצילים עם שקדים טחונים
סלט גזר חרפרף (כבר הפך להיות סלט הבית. מכינה פעמיים בשבוע...)
החברה/שכנה עמדה על כך שתביא משהו, אז סינג'רתי אותה סלט אחד.

והרעיון היה לשבת בסלון עם יין טוב, לשבת-רעים.

מזג האוויר קר בערבים, אז הוספנו בהחלטה של הבוקר מרק כתום טחון שיוגש בכוסות אישיות ברגע שייכנסו.

ואז נבהלתי. כי אף פעם לא אירחתי ארוחה "קלילה" בסלון על בשרי. ופתאום אני שואלת את עצמי אם להעביר אותה לשולחן האוכל, אבל אז צריך להגדיל ולשפצר את התפריט ולא מתחשק לי לבשל ממש עכשיו. ואני שואלת את עצמי מה נכון.

והבחירה נפלה על זה כי שני הזוגות אינם מכירים אחד את השני, על אף ששניהם חברים טובים שלנו. וחשבתי שצורת הישיבה הזו עם כוסות היין ב"מסובין", תיתן תחושה יותר מקרבת מאשר ליד שולחן רשמי.
ועכשיו אני בבלבלה.
מה תגידו? ואם תגידו להזיז, אז תנו גם רעיון מה להוסיף... תודה.
 

חנהפ

Active member
קודם כל שתדעי

העתקתי לי את הרעיונות הנפלאים שלך.
שנית נראה לי פינגר פוד שממש מתאים לישיבה לא מעונבת ליד שולחן, עופי על זה
 

אמרלדה

Active member
לכבוד הוא לי.
תודה!

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לאור אופי הנוכחים גם אני חושבת שישיבה ב"מסובין" מתאימה יותר

ולא הייתי נוגעת בתפריט.
תהנו!
 
למעלה