מועדים לשמחה. סיכומי סדר וחג

אמרלדה

Active member
מועדים לשמחה. סיכומי סדר וחג


שאפו ענק לרינת פה, למטה, שהשקיעה המון בדברים אחרים חוץ מאוכל בליל הסדר. אני לא במצב הזה, אבל לגמרי מעריכה את זה. אני בעיקר בעסקי אוכל...

תמיד חשבתי שמנות ראשונות הן החלק הכי כיפי בארוחה. גם במסעדות מוצאת את עצמי לא פעם מזמינה שתיים כאלה ובכך מסתפקת. אז גם כאן - הגרבלקס, הגפילטע והכבד הקצוץ היו כל כך טעימים, שאף אחד לא רצה לעזוב אותם...

הכבד קצוץ והגפילטע היו קנויים ממעדניה טובה. יחד עם זאת, לכבד כבר היה . רמז לתחילת קלקול בצהרי החג, ואם יש ספק אין ספק. הוא עף לפח. זה אומר שבשנה הבאה חייבת להכין בעצמי...:)

כתף כבש ממולאת אורז וערמונים - יפה, מרשים, טעים. אבל למרבה ההפתעה - זה חלק ענק, והיה בו מעט בשר. לא מבינה את זה. ממש חיפשנו את הבשר כדי להגיש חתיכות יפות עם המילוי. מזל שהכנסתי לאותה תבנית גם עוף שלם ממולא גדול, כך לא היה חסר כלום.

השניצלונים מצופים שקדים טחונים היו אחלה. כמובן שאף אחד לא אכל מהם בערב החג. גם לא הילדים שבשבילם הוכנו. אנחנו, לעומת זאת, זללנו מהם אתמול בערב מול הטלוויזיה...

גיסתי הביאה 2 צלחות גדולות ויפות (אחת הספיקה) של ירוקים חלוטים. היו שם אספרגוס, שעועית סינית רחבה, ברוקולי, כרוב ניצנים ועוד סוג של שעועית ירוקה. את כולם חלטה כמה דקות במי מלח והעבירה למי קרח. הכל פריך ונגיס ומרענן. ממש מומלץ. היא לא תיבלה אותם, היא הביאה רוטב, אבל לא היה בו צורך ופשוט נגסנו מהם כך.

אני לא יודעת להכין פטריות טעימות. אני לא יודעת להכין פטריות טעימות. אני לא יודעת ... ולא, מתהוללת, המתכון של אמא שלך שמופיע פה לא מתאים לנו. כי אנחנו לא אוהבים בישול עם רסק עגבניות ולא רוצים בישול עם סילאן. כל פעם מחדש מנסה, עם הבצל המטוגן, והשום, וקצת יין, ומתכונים קצת שונים, וזה בסדר - לא יותר מזה - בשבילנו, אבל ממש לא ברמה של אירוח.


היו שתי עוגות טובות (שקניתי, כמובן :)) לקינוח. אבל הן זכו להרבה פחות תשומת לב והתלהבות משני מגשי הפירות הענקיים שפרסנו, מכל טוב הארץ ובכל צבעי הקשת. כולם פשוט עפו עליהם, כולל הילדים.

הזמנו שני אורחים מהרווחה. מצב קלאסי של נתינה שאתה מקבל ממנה. אחד היה שקט ודיבר מעט, אף כי הביע מאוד את שמחתו על ההזמנה ואת הכיף שהיה לו. השני היה פנסיונר בן 80 מקסים, ששיעשע אותנו בסיפורים ונתן לערב משנה-עומק. היה נפלא.

בשבת צפוי פיקניק עם רוב הילדים, אם מזג האוויר ירשה. שם גם יש לי תוכנית...
מחר בערב מארחים חברים, בקטנה, שני זוגות, וביום שישי זוג. אני לא רגילה לארח לארוחה מספר אנשים קטן. למחר הכרזתי על ארוחה קלה, אבל החלטתי שהיא תהיה בשרית, כי אנחנו נוהגים לארח חברים על חלבי. איך עושים ארוחה קלה בשרית? יש המלצות? רעיונות?

ועל אף שהמזג דופק לאלפי אנשים את הטיולים, אני ממש אהבתי את החורף הזה.שיהיה לכולם אביב נפלא.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כרגיל, נהנית לקרוא את סיכומי החג שלך
. חבל שלא הולך עם

פיטריות. אני הכי אוהבת את אלה שחברתי היו יורקרית מכינה ולנצח נסה לחקות אותה, אבל זה עם סויה וסילאן אז לא יתאים לכם.
לגבי ארוחת צהריים בשרית קלה, אני הייתי הולכת על חזה עוף, פרגיות וקבבונים לצד המון סלטים.
לא זוכרת מה מצבכם עם תפוחי אדמה- אוהבת את המעוכים/האוסטרליים, במיוחד כשמגישים מיד.
מועדים לשמחה!
 

אמרלדה

Active member
תודה יקירה. זאת תהיה ארוחת ערב קלה שמוגשת בסלון

ולא ליד שולחן האוכל. אירוח. אז יש לי מנה בשרית אישית אחת, את המסבחה ההיא עם בשר טחון בכוסיות. זה מוריד את הקבבונים מהפרק כי לא רוצה שתיים עם בשר טחון.

חזה עוף זה רעיון טוב, כי יש לי שני חזה-סופרים של תום פרנץ בהקפאה. הכנתי לערב החג והגשתי רק שניים. אני בדרך כלל פורסת אותם ומגישה פרוסות. אחפש רעיונות לתוספת שהולכת עם זה.

תפוחי אדמה מעוכים אפשרי. אחרי הכל, גם האורחים צריכים לאכול... :) תודה רבה.


בעצם, יכולים לאכול פטריות עם סויה כי אנחנו אוכלים תחליף סילאן, אבל הוא לא כשר לפסח. אז אשמח לקבל מתכון אם אפשר. ננסה אותו מתישהו רק בשניים..תודה.
 

חנהפ

Active member
הלוואי אורז... אנחנו בתפו"א עסקינן


אבל יש גם ירקות אפויים, סלטים חיים מכינה תמיד קופסאות ענק עם סלטים שיהיה לנשנש בהמשך השבוע.
 

אמרלדה

Active member
אז לאחר כך. שילוב של אורז מלא או לבן וקינואה אדומה יחד.

היו כמובן גם תפוחי אדמה בתנור, בסדר. זו המנה שהבן הבכור של הזוגי מביא תמיד, כי הוא חותך אותם כמו צ'יפס כדי שהילדים שלו יאכלו, וזה עובד... הפעם, הוא לקח חצי קערה חזרה.
&nbsp
לא מכירה סלטים טריים שמחזיקים כל השבוע, בקופסאות או לא בקופסאות. תלמדי אותי בבקשה..
 

חנהפ

Active member
כאלה שמכילים הרבה חומץ...

סלט כרוב וירקות, סלט מלפפונים ובצל, פלפלים צבעוניים בתחמיץ בפוסט סלטי הבית שלי
 
אכן בכתף יש עצם גדולה. מעדיפה שוק או כרע של טלה, ממנה הקצב

מוציא את העצם ואפשר למלא ולגלגל ולקשור ומתקבלת רולדה ממולאת שקל לפרוס ולהגיש.
 

אמרלדה

Active member
כן, אבל אז אתה לא מקבל את צלעות הטלה. האמת היא

&nbsp
שקניתי הפעם צלעות נפרדות, כי לא היה להם מחובר. ואם אתה קונה צלעות נפרדות, אז זה לא משנה למה אתה מחבר אותן... נראה.
 

rinatpol

New member
מועדים לשמחה , את לא יודעת מה קרה לי , ביום שהלכתי להורים

שלי להכין קינוחים אצלם, כל מה שיכול היה להתפקשש, התפקשש, מהימים האלה שאני מרגישה שכל מה שאני נוגעת בו נהרס.
דברים שאני מכינה בעיניים עצומות- קרם לימון נשרף! - כשהיו טילים הצלחתי להכין אותו בלי לשרוף! ועכשיו לא, המרנג שאני עושה המון , לא הוקצף טוב- אני מאשימה את המיקסר הידני, ובמקום לזלף כוסות עשיתי שטוח בתבנית חד פעמית
במקום מוס לימון עשיתי מוס שוקולד , ובסוף בניתי קומות - יצא מהמם וטעים - אבל הפישולים באסו אותי. מרנג - ומוס שוקולד- מרנג- תותים- זילופים של גאנש שוקולד . באמת ליקקו את הצלחת, סתם הבאסה על ההתחרבשות.
לחג שני אנחנו אצל אח של בעלי שגר במעון - אני אכין קינוחים, צריכה משהו קליל ושיהיה רושם.. חשבתי על עוגת קרמבו חלבית
פרווה - מוס שוקולד , תותים, מרנג -קנוי - מצאתי ללא חשש קטניות!
עוגת שוקולד שקדים.
אמרלדה האירוח נשמע נפלא!
אני הכנתי שניצלים עם ציפוי קמח מצה- זה היה נורא לא ירד בגרון . יבש למות - וכל הרטבים זה קטניות..
הילדים שלי שגם ככה סופר בעייתים באוכל, חיים על וופלות ועל תפוציפס.
 

אמרלדה

Active member
חחחה. יש ימים כאלה שכל מה שאת ספצית בו לא הולך. והתפריט

&nbsp
של הילדים שלך נשמע קלאסי...:)
&nbsp
אני אכלתי אתמול טבית שהכין פולני. אלגנטי, יפיוף וטעים לא פחות משלי. לומדת להתגמש. הכל טוב...:)
&nbsp
 
למעלה