מועדים לשמחה
המלצות מחג ראשון: תבשיל הפטריות שאמא שלי

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מועדים לשמחה
המלצות מחג ראשון: תבשיל הפטריות שאמא שלי

שלחה לי שימח את הצמחונית שלי- שונה מהטעם המתקתק-מעושן הרגיל.
דילגתי על פירה הכרובית.

תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית (כשר לפסח), מתוך הבלוג המרכיב הסודי
מרכיבים ל- 3-4 מנות:
פירה כרובית:
1 ראש כרובית, מפורק לפרחים
2 תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לקוביות בינוניות
מלח ופלפל לפי הטעם
תבשיל פטריות:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 חבילות פטריות (אצלי שיטקי, שימג’י ושינוקי), חתוכות גס
1 כוס מים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סילאן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
הגשה:
כוסברה קצוצה / בצל ירוק קצוץ

ופן הכנה:
מכינים את הפירה: שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ומוסיפים את פרחי הכרובית. מבשלים 10 דקות נוספות, או עד שתפוחי האדמה והכרובית מתרככים.
מכבים את הלהבה, מסננים את המים וטוחנים את הירקות עם מועך או במעבד מזון עד שמתקבל פירה במרקם כמעט חלק (לא חייב להיות קרם). מתבלים ומשאירים בצד.
מכינים את תבשיל הפטריות: מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומאדים תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להזהיב.
מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהגזר מתרכך וטיפה מזהיב.
מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 4-5 דקות, עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב.
מוסיפים את המים, הרסק, הסילאן והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם, כ-15 דקות, או עד שהפטריות מתרככות, והנוזלים מצטמצמים לכדי רוטב סמיך. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
מגישים את תבשיל הפטריות עם פירה הכרובית. לפני ההגשה מפזרים כוסברה או בצל ירוק.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גרנולה שקדים ותבלינים

גרנולת שקדים לפסח, spots on pots:

מצרכים, לכ-2 כוסות:

שמן זית לשימון נייר האפיה
2 כוסות שקדים (עם הקליפה הדקה)
ו חלבון ביצה
2 כפות שמן זית (או קוקוס, לא בפסח) (או 1 כף מים לנזהרים - בעיני טיפה פחות טעים)
2 כפיות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)
1/2 כפית ג'נג'ר יבש
קורט ציפורן
1/4 כפית מלח
1/8-1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
4 כפות סילאן/דבש/מייפל
קמצוץ מלח ים (או גס) לסיום

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלסיוס. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים קות בשמן זית.

בעזרת פטיש שניצל או תחליף עוצמתי דומה, שוברים את השקדים לחתיכות גדולות (זה בסדר אם חלק נותרים בשלמותם). מומלץ לבצע את הקיצוץ בתוך שקית כדי למנוע בלאגן.

בקערה, טורפים חלבון ושמן (או מים).

בקערה קטנה אחרת, מערבבים את התבלינים.

מוסיפים את הש'קדים לקערה ומערבים לכיסוי השקדים בתערובת.

מזלפים את הסילאן/דבש/מייפל ומערבבים.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

מפזרים את השקדים בתבנית. אם אתם מעדיפים צברי שקדים, הניחו אותם בצפיפות.

אפו במשך כ-20 דקות עד להזהבה (השמרו מאפיית יתר!) וסובבו את התבנית פעם אחת במהלך האפייה.

ערבבו את השקדים פעם אחת במהלך האפיה ואם אתם מעונינים בצברי שקדים, הזהרו לא להפריד את השקדים.

הוציאו מהתנור ופזרו מלח גס.

יש לקרר לחלוטין לפני אכסון בצנצנת.

גרנולת השקדים תשמר בכלי אטום בטמפרטורת החדר במשך כשבועיים ובמקפיא במשל כמה חודשים.
 
למעלה