מועדים לשמחה
המלצות מחג ראשון: תבשיל הפטריות שאמא שלי
שלחה לי שימח את הצמחונית שלי- שונה מהטעם המתקתק-מעושן הרגיל.
דילגתי על פירה הכרובית.
תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית (כשר לפסח), מתוך הבלוג המרכיב הסודי
מרכיבים ל- 3-4 מנות:
פירה כרובית:
1 ראש כרובית, מפורק לפרחים
2 תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לקוביות בינוניות
מלח ופלפל לפי הטעם
תבשיל פטריות:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 חבילות פטריות (אצלי שיטקי, שימג’י ושינוקי), חתוכות גס
1 כוס מים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סילאן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
הגשה:
כוסברה קצוצה / בצל ירוק קצוץ
ופן הכנה:
מכינים את הפירה: שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ומוסיפים את פרחי הכרובית. מבשלים 10 דקות נוספות, או עד שתפוחי האדמה והכרובית מתרככים.
מכבים את הלהבה, מסננים את המים וטוחנים את הירקות עם מועך או במעבד מזון עד שמתקבל פירה במרקם כמעט חלק (לא חייב להיות קרם). מתבלים ומשאירים בצד.
מכינים את תבשיל הפטריות: מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומאדים תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להזהיב.
מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהגזר מתרכך וטיפה מזהיב.
מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 4-5 דקות, עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב.
מוסיפים את המים, הרסק, הסילאן והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם, כ-15 דקות, או עד שהפטריות מתרככות, והנוזלים מצטמצמים לכדי רוטב סמיך. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
מגישים את תבשיל הפטריות עם פירה הכרובית. לפני ההגשה מפזרים כוסברה או בצל ירוק.
שלחה לי שימח את הצמחונית שלי- שונה מהטעם המתקתק-מעושן הרגיל.
דילגתי על פירה הכרובית.
תבשיל פטריות טבעוני עם פירה כרובית (כשר לפסח), מתוך הבלוג המרכיב הסודי
מרכיבים ל- 3-4 מנות:
פירה כרובית:
1 ראש כרובית, מפורק לפרחים
2 תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לקוביות בינוניות
מלח ופלפל לפי הטעם
תבשיל פטריות:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 חבילות פטריות (אצלי שיטקי, שימג’י ושינוקי), חתוכות גס
1 כוס מים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סילאן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
הגשה:
כוסברה קצוצה / בצל ירוק קצוץ
ופן הכנה:
מכינים את הפירה: שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ומוסיפים את פרחי הכרובית. מבשלים 10 דקות נוספות, או עד שתפוחי האדמה והכרובית מתרככים.
מכבים את הלהבה, מסננים את המים וטוחנים את הירקות עם מועך או במעבד מזון עד שמתקבל פירה במרקם כמעט חלק (לא חייב להיות קרם). מתבלים ומשאירים בצד.
מכינים את תבשיל הפטריות: מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומאדים תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להזהיב.
מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהגזר מתרכך וטיפה מזהיב.
מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 4-5 דקות, עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב.
מוסיפים את המים, הרסק, הסילאן והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם, כ-15 דקות, או עד שהפטריות מתרככות, והנוזלים מצטמצמים לכדי רוטב סמיך. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
מגישים את תבשיל הפטריות עם פירה הכרובית. לפני ההגשה מפזרים כוסברה או בצל ירוק.