עוגות לפסח, גם "שרויה" - אפשר שרשור המלצות? מנסה לחשוב

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל


 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגות לפסח, גם "שרויה" - אפשר שרשור המלצות? מנסה לחשוב

אילו עוגות להכין לקפה ועוגה של פסח.
תודה!
 

סמדרה11

New member
חיתוכיות דובדבנים עם שטרויזל כשר לפסח - חנהפ

הכנתי בפסח שנה שעברה מספר פעמים.
הדובדבנים מכניסים עסיסיות ביבשושיות של עוגה פסחית.
מתכון מוצלח מאד. מתכננת להכין שוב השנה.

http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2018/03/blog-post_98.html

חיתוכיות דובדבנים עם שטרויזל כשר לפסח
את העוגה הזאת הכנתי כחלק מקינוח אישי שהרכבתי לסעודת ליל הסדר
היה לי קשה להחליט מה להגיש
במיוחד אחרי ארוחה דשנה, אבל פטור בלא כלום הרי לא יעלה על הדעת
ומלבדי יש עוד כמה במשפחה (הגנטיקה עובדת מצויין)
שיחפשו משהו מתוק ולא, אפיקומן לא נחשב
אז הלכתי על מגוון טעמים, אבל ממש בקטנה.
חיתוכיות דובדבנים עם שטרויזל
רכיבים:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
3/4 כוס קמח תופח לפסח
1 צנצנת דובדבנים חמוצים
לשטרויזל:
1 כוס קמח תפו"א
1/3 כוס שמן
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס קמח שקדים
1 ביצה
אופן ההכנה:
מסננים את הדובדבנים מהסירופ.
מכינים את השטרויזל:
מערבבים את כל החומרים, משטחים בתבנית ואופים בחום 180 מעלות כ- 15 דקות, מקררים ומפוררים לפירורים.

העוגה:
;זסבה
מקציפים את הביצים בשלמותן עם הסוכר, כשנוצרת קציפה יפה ותפוחה מוסיפים את השמן בזרזוף דק
לבסוף מקפלים לקציפה את הקמח ויוצקים לתבנית בגודל דף A4
מפזרים את הדובדבנים ע"פ הבלילה
מפזרים מהשטרויזל
אופים בחום 175 מעלות כ- 25 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מוציאים ומקררים.
 

חנהפ

Active member
עוגת מייפל לפסח

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.com/search?q=%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA+%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%A4%D7%9C+%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97[/URL]


רכיבים:
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס שמנת צמחית או חלב קוקוס
1/4 כוס שמן
חצי כפית קינמון
קליפה מגוררת מלימון
100 גר' קמח תופח כשל"פ
3-4 כפות אגוזים טחונים
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר
בקערה נפרדת לטרוף את החלמונים עם הסוכר, סוכר וניל,קליפת לימון,שמן ושמנת צמחית
להוסיף את הפודינג והקמח
לקפל לקצף
לצקת לתבנית עגולה עם ארובה
לבזוק מעל את האגוזים מעורבבים עם קינמון
לערבב קלות כך שהאגוזים יהיו מעורבים בבלילה


לאפות בחום 160 מעלות כשעה
כשמוציאים את העוגה מהתנור לזלוף מייפל בנדיבות
 

חנהפ

Active member
בראוניז ללא גלוטן

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.com/2019/04/blog-post_7.html[/URL]


רכיבים:
300 גר' שוקולד מריר
150 גר' שמן (3/4 כוס)
4 ביצים
1 כוס סוכר (200 גר')
6 כפות קקאו משובח מנופה
100 גר' שוקולד צ'יפס לבן קצוץ קלות
50 גר' שקדים טחונים
אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד עם השמן ולהניח בצד להתקרר
להקציף את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה ובהירה, להוסיף את השוקולד המומס
בהמשך להוסיף את הקקא וקמח השקדים -בעירבוב
לצקת לתבנית ח"פ גודל בינוני
לפזר מעל שוקולד צ'יפס לבנים
ולאפות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ונזכרתי בעוגת שוקולד פסחית של פירגה שהכנתי ואהבנו:

עוגת שוקולד הכי עסיסית לפסח/פירגה
עוגת השוקולד שתכינו כל יום בפסח. הכי עסיסית והכי משובחת שאפשר לדמיין. עוגה בחושה בקלי קלות.
את התמונה שלחה לי לפני מספר שנים שיר 123
המצרכים בקערה:
כוס אבקת קקאו
3/4 1 כוסות סוכר
2 כוסות קמח מצות לעוגות טחון דק מאד, או מסונן פעמיים.
1/4 כוס יין מתוק ונפלא גם עם המרה למים….
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן רצוי קנולה
3 ביצים טרופות במזלג
ל ע ר ב ב ו ל ה ו סי ף :
1/2 1 כוסות מים פושרים
שוב לערבב היטב לבלילה ד ל י ל ה
לצקת לתבנית משומנת מספר 24 (לא קפיץ) כי הבלילה די דלילה.
לאפות בחום 175 כ-40 דקות. אחרי כ-30 דקות כדאי להניח ברפיון ניר כסף כדי שפני העוגה לא ייראו מדי שרופים ולהמשיך לאפות כרגיל עד שהעוגה מוכנה.
לצקת את הסירופ על פני העוגה ולצפות באגוזים /קוקוס קלוי
סירופ חם על עוגה חמה מיד אחרי האפיה:
1/2 מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה להרתיח רק עד לסף הרתיחה ולסגור להבה—להוסיף מיד 100 גרם קוביות שוקולד מריר-לבחוש לקרם דליל ולצקת על העוגה. כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
לצנן את העוגה היטב ולשמור במקרר .
"טיפ"
1. במקום כוס אבקת קקאו עם 3/4 1 כוסות סוכר,אפשר לשים כוס אבקת שוקולית עם 3/4 כוס סוכר אחת בלבד .
לפני האפיה כדאי להטיח בקלילות את התבנית על השיש וזה כדי למצק את העוגה ולמנוע בה בקיעים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ובזאת- עוגת פירורים, לא שרויה, של שוויצרית

עוגת פירורים - לא שרויה לח"ק/שוויצרית

עוגת פירורים
8 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
2 כפות סוכר וניל
½ כוס שמן
1 כוס קמח תפו"א
1 כף מיץ לימון
לפירורים:
1 כוס שקדים קצוצים
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
2 כפות שמן

לחמם תנור ל175 מעלות.
להקציף חלבונים וסוגר לקצף יציב.
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף שאר חומרים.
לשפוך ל3 תבניות אינגליש קייק.
לערבב חומרי פירורים ולפזר מעל.
לאפות עד שקיסם יוצא יבש, אם העוגה עוד לא מוכנה והפירורים נשרפים להניח נייר כסף רופף.

מקור לא ידוע
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ועוד אחת של שוויצרית- עוגת שיש ופירורים/שוויצרית

עוגת שיש ופירורים/שוויצרית

לעוגה:
9 ביצים מופרדות
1 וחצי כוסות סוכר
¾ כוס שמן
1 ורבע כוסות קמח תפו"א
½ כפית מלח
1 כף אבקת אפיה
¼ כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר וניל
2 כפות קפה מומס במעט מים רותחים
לשיש:
3 כפות קקאו
4 כפות סוכר
1 כף שמן
1 כף מים חמים
לפירורים:
3 כפות שמן
¼ כוס סוכר
1 כוס שקדים קצוצים
1/3 כוס קמח תפו"א

מחממים תנור ל175 מעלות
מערבבים את כל חומי הפירורים ומניחים בצד.
מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף יציב.
מקציפים חלמונים עם שאר סוכר עד שתפוח ובהיר, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים של העוגה.
מאחדים את החלבונים והחלמונים בתנועות קיפול.
שופכים לתבנית עם נייר אפיה בגודל 25*40 ¾ מהבלילה.
לשאר הבלילה מוסיפים את החומרים של השיש ומערבבים היטב.
שופכים על העוגה שבתבנית ויוצרים צורת שיש בעזרת סכין.
מפזרים בצורה אחידה את הפירורים,
אופים בערך 45 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

הערות:
הכנתי פעמים, פעם בלי הפירורים והקפה ופעם עם, יש כאלו שאהבו יותר עם ויש כאלה שחשבו שבלי זה יותר מוצלח. בהחלט אפשר להשמיט את שכבת הפירורים והקפה אם מעדיפים כך.

מקור: משפחה באנגלית
 
עוגת פסח לא שרויה של שכנתי

6 ביצים מופרדות
150 גר' קוקוס או אגוזים או חצי חצי (שמתי 1.5 כוסות פקאנים גרוסים דק)
100 גר' שוקולד מריר מגורר בפומפייה גסה
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר (אפשר להקציף את החלבונים בחצי כוס סוכר, ועוד 1/4 כוס אבקת ממתיק להוסיף עם שאר היבשים)
3 כפות קמח מצה
1/2 כפית אבקת אפייה

מקציפים את החלבונים עם הסוכר ולאחר שהקצף מוכן, מקפלים פנימה את החלמונים.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל שאר החומרים פרט לשמן. מוסיפים לקערת הביצים ומקפלים בעדינות.
בעזרת כף מקפלים פנימה גם את השמן.
אופים בחום בינוני בתבנית A4 או בשתי תבניות אינגליש קייק (אפיתי בתבניות קרטון חומות שהבפנים שלהן מאד חלק, ושימנתי בשכבה דקיקה של שמן קנולה).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
והנסיכה הזכירה לי עוד שתיים: עוגת גזר כשלפ של מיקי שמו

עוגת גזר ואגוזי מלך - כשרה לפסח/מיקי שמו

הגזר תורם רבות לעסיסיות של העוגה, השמן משאיר את העוגה לחה לאורך זמן, והשילוב של אבקת אפייה עם סודה לשתייה מבטיח עוגה גבוהה ואוורירית לתפארת.

רשימת חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או
3 תבניות אינגליש קייק מס' 3 (באורך 30 ס"מ) :
1/4 1 כוסות שמן (300 מל')
1/2 2 כוסות סוכר דמררה (500 גר')
1/2 2 כוסות קמח תופח – כשר לפסח (350 גר')
1/2 כפית ג'ינג'ר
1 כפית קינמון (5 גר')
1/2 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
4 ביצים
4 יח' גזר בינוניים – מגוררים גס (עד 500 גר')
1 כוס אגוזי מלך שבורים גס (100 גר')

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים שמן וביצים בקערה.
3. מערבבים קמח תופח כשר לפסח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ,קינמון
וג'ינגר בקערה נפרדת.
מאחדים את שתי התערובות, מוסיפים גזר ואגוזים ומערבבים רק עד לקבלת
תערובת אחידה, יוצקים לתבנית משומנת.
4. אופים כשעה בתבנית עגולה או כ-50 דקות בתבנית אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ
במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
5. שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 5 ימים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוחי עץ בחושה/בן עמי ברתיני שביט

מכינה אותה באופן קבוע בכל פסח, כבר 4-5 שנים, וכל מי שהמלצתי לו/ה עליה נדבקו בחיידק.

שיניתי והוספתי כמה דברים, ראו בכוכביות.

עוגת תפוחי עץ בחושה/בן עמי ברתיני שביט


חומרים (לסיר פלא או ל- 3 תבניות "אינגליש קייק"):
1/3 1 כוסות סוכר
4 ביצים
קורט מלח
1/2 1 כוסות קמח תפו"א
1/2 1 כוסות קמח מצה
1/2 3 כפיות אבקת אפייה
1 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוחים*
1/2 3 כפיות תמצית וניל
5 תפוחים (קלופים וחתוכים לקוביות)**
2 כפות סוכר ***דמררה
1+2 כפיות קינמון****
מיץ וקליפה מלימון*****
1/2 כוס צימוקים (מושרים ברום)******
1 כוס אגוזי מלך (קצוצים גס)*******

אופן ההכנה:
1. *מערבבים בקערה תפוחים עם מיץ לימון וכפית קינמון ומשאירים בצד.
2. מערבבים 2 כפות סוכר חום עם 2 כפיות קינמון ומניחים בצד.
3. מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה.
4. טורפים את השמן, המיץ, קליפת לימון**** ותמצית הווניל.
5. מערבלים היטב את הסוכר, הביצים והמלח.
6. מתחילים להוסיף לבלילה לסירוגין את תערובת הקמח, ואת תערובת המיץ.
7. מוסיפים בעירבוב ידני את תערובת התפוחים, צימוקים ואגוזים.
8. מחלקים בין התבניות המשומנות, זורים את תערובת הסוכר והקינמון ואופים כ- 45 דקות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות.

הערות חני ס.:
*השתמשתי במיץ תפוזים סחוט.
**לא קילפתי את התפוחים.
***במקור לא צוין ציפוי הסוכר+קינמון אך לדעתי לכך התכוונו ועל כן המרתי את הסוכר בסוכר דמררה והוספתי 2 כפיות קינמון.
****השרתי קוביות תפוחים במיץ לימון לבל תשחרנה (ובשלב זה הוספתי קינמון) והוספתי גרידת לימון לתערובת העוגה.
*****לא השרתי צימוקים ברום.
******לא הוספתי אגוזים.
 
למעלה