חיתוכיות דובדבנים עם שטרויזל כשר לפסח - חנהפ
הכנתי בפסח שנה שעברה מספר פעמים.
הדובדבנים מכניסים עסיסיות ביבשושיות של עוגה פסחית.
מתכון מוצלח מאד. מתכננת להכין שוב השנה.
http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2018/03/blog-post_98.html
חיתוכיות דובדבנים עם שטרויזל כשר לפסח
את העוגה הזאת הכנתי כחלק מקינוח אישי שהרכבתי לסעודת ליל הסדר
היה לי קשה להחליט מה להגיש
במיוחד אחרי ארוחה דשנה, אבל פטור בלא כלום הרי לא יעלה על הדעת
ומלבדי יש עוד כמה במשפחה (הגנטיקה עובדת מצויין)
שיחפשו משהו מתוק ולא, אפיקומן לא נחשב
אז הלכתי על מגוון טעמים, אבל ממש בקטנה.
חיתוכיות דובדבנים עם שטרויזל
רכיבים:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
3/4 כוס קמח תופח לפסח
1 צנצנת דובדבנים חמוצים
לשטרויזל:
1 כוס קמח תפו"א
1/3 כוס שמן
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס קמח שקדים
1 ביצה
אופן ההכנה:
מסננים את הדובדבנים מהסירופ.
מכינים את השטרויזל:
מערבבים את כל החומרים, משטחים בתבנית ואופים בחום 180 מעלות כ- 15 דקות, מקררים ומפוררים לפירורים.
העוגה:
;זסבה
מקציפים את הביצים בשלמותן עם הסוכר, כשנוצרת קציפה יפה ותפוחה מוסיפים את השמן בזרזוף דק
לבסוף מקפלים לקציפה את הקמח ויוצקים לתבנית בגודל דף A4
מפזרים את הדובדבנים ע"פ הבלילה
מפזרים מהשטרויזל
אופים בחום 175 מעלות כ- 25 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מוציאים ומקררים.