אתמול בישלתי שתי כרוביות מתוך כוונה להכין אותן באפיה או משהו

אמרלדה

Active member
אתמול בישלתי שתי כרוביות מתוך כוונה להכין אותן באפיה או משהו

אבל קיבלתי שיחת טלפון חשובה ואמרתי לשלם שהוא אחראי להוריד את גובה הלהבה אחרי הרתיחה. הוא ביצע.
מה ששכחתי להגיד לו זה להוריד מהאש. והשיחה היתה ארוכה.

אז יצאה כרובית כל כך רכה, שהיה ברור שהיא תסכון רק למחית.
מעכתי. חילקתי לשניים והוספתי לשניהם בצל קצוץ. לחלק אחד הוספתי
חצי ק"ג בשר בקר טחון שהפשרתי במקרר מתוך כוונה לעשות אתו "משהו". תיבלתי בהרבה פלפל, מעט מלח, הוספתי שתי ביצים
וכחצי כוס קמח שקדים (אפשר כל קמח אחר).
את החצי השני תיבלתי כנ"ל, והוספתי קצת עשבי תיבול וכורכום. ואז גיליתי שאין לי ביצים, אז במקום זה הוספתי חמאת שקדים. יצא טבעוני.

כיוון שבשלב זה נגמרה לי הסבלנות, הכנתי אותן כקציצות בגודל של המבורגר גדול, על תבנית משומנת, לתנור. כמובן שהכרובית ללא הבשר היתה מוכנה מהר יותר. כ-40 דקות. התבנית הבשרית לקחה כמעט שעה. חום 180.

הכרובית נטרפה אתמול בערב, הבשר היום במשך היום. אנחנו, והנכד, ואבא שלו שבא לקחת אותו. מאוד הופתעתי שחמודון חיסל שתיים. הן ענקיות. אבל, בזכות הכרובית, הן אווריריות ורכות.
נשארו שתיים. תכננתי להקפיא, אין מה.
הכי אני אוהבת אתגורים כאלה...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נתת לי רעיון - מכינה לאחרונה פרחי כרובית אפויים בשמ"ז ו

ותבלינים וקצת מתחיל להמאס. רעיון מצויין להכין כלביבות (קצת יותר עבודה, אבל לא נורא).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ברור שלאפות! העצלנים המהדרין יכולים לאפות כפשטידה ולחסוך

את שלב הכידרור...
אבל אז יש פחות קרום קריספי, אז אולי לא.
 

אמרלדה

Active member
לא, לא כפשטידה. כל העסק מבוסס על כך שהכרובית רכה

&nbsp
ולכן פשטידה תיתן תחושה שבפנים היא מבושלת ולא אפויה, גם אם תאפי אותה שעתיים. לא מומלץ.
&nbsp
 

tzivi1

New member
נשמע טעים מאוד (מאוד!)

אני תמיד מוסיפה הרבה ירקות לקציצות. נותנים אוויר וגם טעם בשרי פחות דומיננטי (פחות אוהבת את הטעם של הבשר נטו).
 

אמרלדה

Active member
ממש כך. וזו הסיבה שחמודון טרף אותן. מאוד אוורירי ולא בשרי...

 

עדיקים

Active member
שני המתכונים נראים מעולה

אוהבים אצלי מאוד כרובית אכין בקרוב
 
למעלה