אתמול בישלתי שתי כרוביות מתוך כוונה להכין אותן באפיה או משהו
אבל קיבלתי שיחת טלפון חשובה ואמרתי לשלם שהוא אחראי להוריד את גובה הלהבה אחרי הרתיחה. הוא ביצע.
מה ששכחתי להגיד לו זה להוריד מהאש. והשיחה היתה ארוכה.
אז יצאה כרובית כל כך רכה, שהיה ברור שהיא תסכון רק למחית.
מעכתי. חילקתי לשניים והוספתי לשניהם בצל קצוץ. לחלק אחד הוספתי
חצי ק"ג בשר בקר טחון שהפשרתי במקרר מתוך כוונה לעשות אתו "משהו". תיבלתי בהרבה פלפל, מעט מלח, הוספתי שתי ביצים
וכחצי כוס קמח שקדים (אפשר כל קמח אחר).
את החצי השני תיבלתי כנ"ל, והוספתי קצת עשבי תיבול וכורכום. ואז גיליתי שאין לי ביצים, אז במקום זה הוספתי חמאת שקדים. יצא טבעוני.
כיוון שבשלב זה נגמרה לי הסבלנות, הכנתי אותן כקציצות בגודל של המבורגר גדול, על תבנית משומנת, לתנור. כמובן שהכרובית ללא הבשר היתה מוכנה מהר יותר. כ-40 דקות. התבנית הבשרית לקחה כמעט שעה. חום 180.
הכרובית נטרפה אתמול בערב, הבשר היום במשך היום. אנחנו, והנכד, ואבא שלו שבא לקחת אותו. מאוד הופתעתי שחמודון חיסל שתיים. הן ענקיות. אבל, בזכות הכרובית, הן אווריריות ורכות.
נשארו שתיים. תכננתי להקפיא, אין מה.
הכי אני אוהבת אתגורים כאלה...