היינו רק שניים השבת. הכנתי וריאציה על חמין עיראקי

אמרלדה

Active member
היינו רק שניים השבת. הכנתי וריאציה על חמין עיראקי

ממש לא התחשק לי להשקיע. כלום.
הכנסתי לסיר אורז ומלח
הוספתי למעלה קצת גרונות הודו, קצת ירכיים ובאמצע עצם
מוח גדולה.
תיבלתי את הכל בהרבה ראס-אל-חנות (לא התחשק לי להתעסק
עם עגבניות למיניהן).
הוספתי למעלה 2 בטטות ותפו"א אחד שתובלו כנ"ל פלוס
פפריקות, וכמה ביצים קשות.

זה עמד בתנור מהערב עד הבוקר. זו ההעדפה שלנו לאחרונה.

בבוקר, שאלנו את עצמנו מאיזו שעה זה חוקי לאכול חמין...
(אנחנו חילוניים, אין קידוש).
התחלנו בתשע עם הבטטות, התפו"א והביצים.
המשכנו בהפסקות עד עכשיו.

מטורף כמה שזה יצא טעים. לא אכלנו שום דבר אחר חוץ מסלט
ירקות היום.


מחר חוזרים לדל פחמימה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וואו! התלבטתי אם להכין חמין לארבע השבת ופחדתי שהרוב לא יאכל

אז נמנעתי. אבל זה רעיון לפעם הבא שנהיה בפורום מצומצם.
לא מוסיפים מים כלל?
 

עדיקים

Active member
אני מכינה הרבה פעמים לארבעה

טבית מכינה רק לנו, יצא לי להכין כמה פעמים והילדים אוהבים מאוד.
חמין מכינה גם לאירוח משפחתי.
ברור שמכינה יותר מהנדרש ומספיק לנו ליומיים שלושה אבל לא מפחדת להכין.
כמובן כשמכינה טבית לא מכינה תבשילים נוספים זה מספיק, רק סלט כתוספת.
 

חנהפ

Active member
אמא שלי בחרה השבת להשאר בבית והכינה לעצמה סירצ'יק חמין

שלחה לי משלוחה, בטוח גם נשאר לה בשביל המרק של יום ראשון
 

shira1960

Active member
תודה על הרעיון. אני לפעמים מתלבטת בעניין החמין

במיוחד בקור כאן (דווקא סופשבוע הנוכחי יחסית פחות קר, רק מינוס 2 עד אפס....). ובמיוחד כשכל חבריי בפייסבוק מעלים תמונות של סירי חמין מהבילים.... מכיוון שזה רק אני, אין מצב להכין סיר של גדוד. ולמרות שאין לע בעיה לאכול שאריות באופן שוטף, אפילו מכינה מראש "שאריות" בכוונה, לא מתה על שאריות של חמין

הרעיון של כאילו טבית נשמע מעניין. את יכולה לפרט קצת לאלה שלא ינקו טבית מילדות? כמה אורז, כמה עוף, אפשר בשר במקום עוף, אפשר פרגיות, כמה מים? וכו'... >הולכת לבדוק איפה יש כאן רס אל חנות<
 

אמרלדה

Active member
בשמחה שירה. אז ככה הכנתי:

אני הכנתי כמות של כוס וחצי אורז, מתוך ידיעה שזה תופח, ושאני מתה על אורז, ושאשמח לאכול מזה יום יומיים אבל לא יותר. בחרי את את הכמות שלך.

כדי שזה ייצא דומה ככל האפשר לטבית המקורי, צריך במקור לשים אורז עגול, שיוצא דביק. בעקבות סיפורי הסוכרת שלי נמחקו כל סוגי האורז בבית למעט הבסמטי. הוא יוצא מטבעו יותר אחד אחד. לבחירתך.

בסמטי - על כוס אורז 2 כוסות מים. את כמות המלח את קובעת.
ראס-אל-חנות - פעם ראשונה שאני משתמשת בו. אבל ידעתי שזה יילך כי כבר שמתי בעבר בהרת של קציצות וקינמון. אז אין מצב לכישלון. לכן שמתי בנדיבות. פיזרתי את המלח והראס על האורז. הוספתי מים רותחים בהתאמה.

היתה לי עצם מוח גדולה, שמתי מעל במרכז. היו לי כ3-4 גרונות הודו קטנים. הנחתי למעלה מסביב. ביניהם הנחתי 3 ירכיים ו-2 חתיכות פרגית, שאותה הפשרתי בטעות כי חשבתי שהיא ירך. אין שום טעם להכין את זה עם פרגיות. הן מתייבשות למוות.

מעל הבשר פיזרתי שוב ראס-אל-חנות, פפריקה חריפה ופפריקה מתוקה.

למעלה שמתי ביצים קשות, 2 בטטות ותפוח אדמה שעמד למות. לא פלא. הפסקנו לאכול ולקנות את הירק הזה. מניחה שקניתי בשביל הילדים להכין משהו ונשאר אחד. הכל קלוף, משוח בשתי פפריקות ומעט מלח מפוזר למעלה על הכל.

הרתחה, תנור - אצלי על 100 מעלות.
הפולני שלי היה בא בטענות פעם אחר פעם על כך שהטבית היה יוצא שרוף. לא עזרו שום הסברים על המסורת של הצבע. צבע שזוף ושחום ועור פריך היו נחשבים אצלו שרוף. מסורות בישול עיראקיות לא בבית ספרו. אז שיחקתי עם השעות והבנו שמתאים לו, וגם מתאים לי (זה לא בדיוק כמו הצבע העמוק בבית, אבל הטעם בהחלט מופלא) בישול של כ-12 שעות. מספיק.

בהצלחה.
 

shira1960

Active member
תודה רבה רבה!! יש לי סיר בישול איטי קטן , נראה לי שיתאים למש

 

tzivi1

New member
אני לא מתה על טבית, אבל מהתיאור שלך בא לי להכין!

בעירק השתמשו באורז עגול??
סבתא שלי (שמכינה טבית מושלם, היחיד שטעים לי) משתמשת בפרסי.
נשמע מעניין להשתמש בעגול.
 
למעלה