אמרלדה
מתכון לטראפלס שוקולד מריר וטחינה, בערך

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אמרלדה
מתכון לטראפלס שוקולד מריר וטחינה, בערך


לא ברור לי איך הבכור תכנן להכין בשבוע שעבר, כי ה"מתכון" שנתן לי הוא כל-כך "לפי העין"!!!!

כותבת את ההוראות, אך ברור לי שאצטרך לשלוח אותו לחבר וללחוץ את הלה לפרטים נוספים..
חומרים:
מעט (??!?!?!?!) שקדים טחוניםכמות שווה של שוקולד מריר וטחינה גולמית
מלח גס
אבקת קקאו לגימור

אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד, מערבבים עם הטחינה ומוסיפים שקדים טחונים עד לקבלת תערובת סמיכה.
יוצקים לתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעט מלח גס מעל ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
אחרי שקפא חותכים לקוביות קטנות ומגלגלים באבקת קקאו.
 

אמרלדה

Active member
שבוע טוב ותודה רבה

נשמע טוב, רק שאני מניחה שהשוקולד והטחינה לבדם כבר יוצרים מסה סמיכה, כך שבאמת לא יהיה לי מושג כמה שקדים טחונים להוסיף. אבל אנסה.

מה לדעתך מטרת המלח הגס בעסק? ניסית? איכשהו, פתיתי פלפל שאטה יותר הולכים לי עם שוקולד. :) תודה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא ניסיתי אז לא יודעת מה מטרת המלח. הבכור אמור היה להכין לנו

"נגלה" לבית אך לא הספיק.
מקווה שאחרי שיסיים את הבחינות של סמסטר א' ייכנס קצת למטבח.
 
מהתכוני שוקולד הרבה פעמים מוסיפים קורט מלח שתפקידו להדגיש

את טעם השוקולד.
לפעמים מוסיפה
אין לי מושג אם באמת אני חשה עומק בטעם השוקולד יותר כשיש מלח...
 

אמרלדה

Active member
מה שמפחיד אותי זה שהמלח גס.. לפחות בפעם הראשונה לא אקח סיכון

&nbsp
חמודון הקטן אוכל את הפרלינים המרים שלי בתאווה רבה, אז לא רוצה להתפרע בטעמים יותר מדי...:). תודה
 
בדיוק קיבלתי מתכון מדויק, בלי מלח

200 גרם שוקולד מריר
כוס חד"פ פושטית של שתייה קרה מלאה בטחינה גולמית עדיף לא מלאה

וזה הכול. אם רוצים אפשר להוסיף שקדים מולבנים חצויים.

ממיסים, מערבבים ויוצקים לתבנית קטנה, מקפיאים וחותכים לקוביות ואם רוצים מגלגלים בקקאו. אפשר להתעצל כמוני ולפני ההקפאה או הצינון לצקת בכפית למנז'טים קטנים גודל 1-1.5 ואז לא צריך לגלגל בקקאו.
בעלת המתכון אומרת לשמור בהקפאה עד סמוך להגשה. לא ניסיתי עדיין אבל לא בטוחה שבאמת צריך לשמור בהקפאה.
 
למעלה