מחפשת מתכון מומלץ לשושני שמרים עם קצף + פודינג אינסטנט.

mיטלמן

Well-known member
מחפשת מתכון מומלץ לשושני שמרים עם קצף + פודינג אינסטנט.

יש לי בזכרון, רוצה להכין אולי עוד הערב את הבצק, או מחר מוקדם,
מבקשת המלצה, קישור, הפניה, יש לי שמרים טריים.
תודה.
 
בבקשה מתכון שקיבלתי ב- 1980 ממרים בנימיני שהייתה קוסמת של

מתוקים ותמיד הייתה לה בשליפה עוגה טרייה


שמרים שושנים מרים בנימיני

4 כוסות קמח +כפית אבקת אפייה.
400 גר' חמאה
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
4 חלמונים
4 חלבונים
כוס סוכר
2 שקיקים סוכר וניל
מעט מיץ תפוזים אם הבצק יבש מדי

מכינים בצק טוב מכל המצרכים פרט לסוכר ולחלבונים. אם רוצים אפשר להשאיר לנוח במקרר עטוף היטב אבל לא חייבים לקרר בכלל. לא צריך להתפיח.
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר. אפשר להוסיף לחלבון משהו לשדרוג כגון שוקולד מריר מגורר או קצת אבקת קפה נמס (המתכון מהתקופה בה היה בארץ רק קפה נמס באבקה) או קצת פודינג אינסטנט. לחלק את הבצק לארבעה חלקים, לרדד לעלה לא דקיק, למרוח את החלבונים המוקצפים על כל עלה, לגלגל בצורה די רופפת, לחתוך לפרוסות בעובי הרצוי (אצל מרים זה היה בעובי כ- 5 ס"מ), להניח בתבנית עם צד התפר כלפי מטה ולאפות בחום של 170 מעלות עד שמוכן
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אחותי ואני אוהבות את שושני הקצף של ציפורה קרייזמן. לא מוצאת

מוקלד אבל תרצי את אלה, יכולה להקליד מחר, בל"נד.
 
ניסיתי גם את שושני קרייזמן אבל אלה שהבאתי מנצחות. רכות

וריחניות ואהובות מאד כאן. נשמרות היטב בהקפאה.
 
למעלה