לחם טחינה - שאלה

yela

New member
זה סוג של לחם נטול גלוטן שמותאם לאנשים עם מגבלות בריאותיות

מסוגים שונים. אם בגלל צליאק או בדיאטות מסוגים שונים. מאוד באופנה בשנים האחרונות.
 

אמרלדה

Active member
אפי, כפי שתראי - לא. וכן, זה בדיוק המתכון.

כך זה נראה. למאפינס הוספתי חופן אגוזי מלך וללחם עגבניות מיובשות.
פשוט נפלא.
אצל פסקל פרץ-רובין קראתי שזה מתכון שפורסם לפסח ב-2014. טוב, כל
אחד והקצב שלו.
אני שמתי, כאמור, תחליף דבש דל פחמימה.
&nbsp
זה קצת שחום מידי, כי אפיתי אתמול בלילה וחיממתי הבוקר להגשה בתנור,
וכמובן, שכחתי את זה קצת. אבל אין לזה טעם שרוף.
&nbsp
נהניתי בפעם הראשונה מזה שנה מתחושה של לחם בפה. אכלתי ארבעה היום
מרוב התלהבות. קבוצת החברות שהתארחו כאן בבוקר גם כן חיסלה כמות טובה משני המאפים. קסום.
&nbsp



 

אמרלדה

Active member
בחיי שהתמונות אצלי לא היו הפוכות. אבל למחשב לקח שעה, אז לא

מנסה להפוך שוב.
&nbsp
זה די ברור שזו לא חביתה. נכון?
 

אמרלדה

Active member
לחם טחינה - שאלה

קיבלתי מתכון מחברה לאחר שטעמתי. היה טעים מאוד ומתקתק בגלל הדבש, שאני ממירה אותו לחיקוי דל פחמימה
. ממש כמו עוגה לא מאוד מתוקה. אהבתי.

אני רוצה שיהיה לי את אותו לחם גם לא מתוק. לטבול בסלט, למרוח עליו ממרחים וכולי.

הנה המתכון:
6 כפות טחינה גולמית
2 כפות דבש
4 ביצים
1 כפית אפיה (אפשר להחליף בסודה לשתייה אם אין)

לערבב, יוצא דליל מאוד וזה בסדר. להכניס לתבנית אינגליש ולאפות 18-20 דקות בתנור מחומם מראש ל-180. לבדוק שבפנים יבש ולהוציא.

והשאלה? מה יכול להחליף את הדבש - כדי שלא ייצא מתוק - מבחינת המרקם?

תודה, מראש.
 

אמרלדה

Active member
טוב. הנה תשובה שמצאתי אצל פסקל פרץ-רובין

&nbsp
לא מחליפים את הדבש (או הסילאן, או הסילאן ללא סוכר שהיא אפתה אתו. הפתרון במקום אחר:
&nbsp
"אם אתם מעוניינים לחזק את הטעמים המלוחים, ניתן להוסיף לבצק מעט עגבניות מיובשות או עשבי תיבול או לצפות את פני הכיכר בגרגירי שומשום, קצח ומלח גרוס. את בלילת הבצק אפשר לצקת לתבניות שקעים ולעטר בגרגירי שומשום. כך מקבלים סוג של מאפינס לחם טחינה. במתכון שרץ ברשת צוין שהאפייה מתבצעת בחום בינוני של 180 מעלות במשך 20 דקות. אצלי בתנור זה ארך 30 דקות".
&nbsp
שבת שלום חבר'ה.
 

yela

New member
שבוע טוב! כל המתקה מיותרת בלחם הזה, אלא אם רוצים "עוגה"

פשוט להוסיף מלח או כל תבלין שרוצים, פלפל שחור או פירורי צ'ילי מאוד עוזרים, או עשבי תיבול קצוצים דק או תבליני עשבים מיובשים.
אפשר להוסיף לו גבינת פרמזן או אחרת. אפשר גם להחליף הטחינה במחית בוטנים או שקדים (כמו שעשיתי בפסח)....
 

yela

New member
לא קראתי התגובות ורואה שנציגת טוניסיה, פסקל פרץ, כבר נתנה

את הפתרונות הרלבנטיים.
 
למעלה