רגע...תרביך פרגיות ובצקניות
רכיבים:
6 פרגיות, מחולקות כל אחת לשלוש
מלח, פלפל שחור
2 כרישה
1 בצל
2 כוסות אפונה ירוקה
כפית קמח
1 קרם קוקוס
1/2 1 כוסות ציר עוף
עלה דפנה, טימין, מלח, פלפל שחור
לבצקניות:
2 ביצים
2 כפות שמן
חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור
1 כוס קמח תופח
מים לקבלת בלילה סמיכה
אופן ההכנה:
מתבלים את חתיכות הפרגית במלח ופלפל ומטגנים משני הצדדים במעט שמן
מניחים בצד
פורסים את הכרישה וקוצצים את הבצל
באותה מחבת מזהיבים את הכרישה והבצל מוסיפים כפית קמח, מערבבים
ומוסיפים את הנוזלים, והאפונה מתבלים ומביאים לרתיחה
מבשלים כ- 5 דקות, מוסיפים את הפרגית המטוגנת ממשיכים לבשל כ- 20 דקות.
מוציאים את פיסות העוף מהרוטב, לתבנית חסינת אש
מותירים בסיר את הרוטב, מוסיפים עוד חצי כוס מים ומביאים לרתיחה
מערבבים את חומרי הבצקניות למעין בלילה סמיכה,
בעזרת כף מרימים מהבלילה ומניחים ברוטב
מבשלים כ- 15 דקות .
מוציאים את הבצקניות לתבנית עם הפרגיות
יוצקים את הרוטב הסמיך והטעים מעל ומגישים.
רכיבים:
6 פרגיות, מחולקות כל אחת לשלוש
מלח, פלפל שחור
2 כרישה
1 בצל
2 כוסות אפונה ירוקה
כפית קמח
1 קרם קוקוס
1/2 1 כוסות ציר עוף
עלה דפנה, טימין, מלח, פלפל שחור
לבצקניות:
2 ביצים
2 כפות שמן
חצי כפית מלח, קורט פלפל שחור
1 כוס קמח תופח
מים לקבלת בלילה סמיכה
אופן ההכנה:
מתבלים את חתיכות הפרגית במלח ופלפל ומטגנים משני הצדדים במעט שמן
מניחים בצד
פורסים את הכרישה וקוצצים את הבצל
באותה מחבת מזהיבים את הכרישה והבצל מוסיפים כפית קמח, מערבבים
ומוסיפים את הנוזלים, והאפונה מתבלים ומביאים לרתיחה
מבשלים כ- 5 דקות, מוסיפים את הפרגית המטוגנת ממשיכים לבשל כ- 20 דקות.
מוציאים את פיסות העוף מהרוטב, לתבנית חסינת אש
מותירים בסיר את הרוטב, מוסיפים עוד חצי כוס מים ומביאים לרתיחה
מערבבים את חומרי הבצקניות למעין בלילה סמיכה,
בעזרת כף מרימים מהבלילה ומניחים ברוטב
מבשלים כ- 15 דקות .
מוציאים את הבצקניות לתבנית עם הפרגיות
יוצקים את הרוטב הסמיך והטעים מעל ומגישים.