המלצה לאוהבי הקציצות

המלצה לאוהבי הקציצות

תמיד מחפשים רעיון חדש לקציצות.
אז קציצות בלימון וכוסברה של אפרת אנזל.

כמובן שלא היה לנו כח להכין ציר אז לראשונה בחיי קניתי אבקת מרק וממש הופתעתי לטובה. אבקת מרק עוף בשרית של קנור מרכיבים טבעיים בלבד, ללא מונוסודיום גלוטמט. עד כדי כך האיש התלהב שהכין לעצמו ממנה מרק בכוס
:- D


http://www.efratenzel.com/he/cook/257

לקציצות:


500 גרם בשר בקר טחון (ואפשר כל בשר טחון אחר)

1 בצל קטן

1 קישוא קטן

2 שיני שום

הרבה פטרוזיליה (בערך כוס)

2 פרוסות עבות לחם לבן, ללא הקרום

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

לרוטב:

5 כפות שמן זית

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק

1 פלפלון צ'ילי ירוק, קצוץ דק

1 בצל גדול, קצוץ

4 שיני שום כתושות

4 כוסות מרק עוף

1 צרור כוסברה, קצוצה

5 כפות מיץ לימון סחוט

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

1.5 כפיות מלח



במעבד מזון טוחנים בצל, קישוא, שום ופטרוזיליה. מרטיבים לחם לבן עד שהלחם ספוג במים. סוחטים היטב ומוסיפים למעבד המזון. טוחנים. מעבירים את תכולת מעבד המזון לקערה גדולה. מוסיפים לקערה בשר ותבלינים ולשים את התערובת במשך מספר דקות. יוצרים קציצות קטנות (כ-30 קציצות) ומעבירים למקרר לחצי שעה, על מנת שהקציצות יתייצבו ולא יתפרקו בבישול.

בזמן שהקציצות נחות במקרר, מכינים את הרוטב:

בסיר גדול, מעל להבה בינונית-גבוהה מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, ג'ינג'ר וצ'ילי. מאדים 5 דקות עד שהבצל מתרכך מעט. מוסיפים שום, מערבבים ומטגנים עוד דקה (נזהרים שהשום לא יישרף). מוסיפים מרק עוף, פפריקה וכורכום. מביאים לרתיחה. מורידים ללהבה בינונית ומבשלים 5 דקות. מוסיפים לימון, מלח וכמעט את כל הכוסברה הקצוצה (משאירים כחצי כוס, לפזר מלמעלה לפני ההגשה) מבשלים כ-10 דקות בבעבוע עדין, עד שהטעמים מתאחדים. טועמים, בודקים אם חסר משהו (אולי קצת מלח? אולי קצת חריף?)

מניחים את הקציצות בעדינות בתוך הרוטב. מבשלים כשעה, מעל להבה נמוכה (הסיר צריך לבעבע קלות). מדי פעם מנדנדים מעט את הסיר, כדי שהרוטב יעטוף את הקציצות היטב (אפשר להעזר בכף אם אתם חוששים לנענע סירים). אחרי שעה, כשהקציצות רכות והרוטב סמיך, מפזרים את יתרת הכוסברה ומגישים.
 

mיטלמן

Well-known member
תודה, אוהבת קציצות, מאד.

טיפ למנסות להמעיט בקלוריות,
למדתי בפורום "פליאו", לא עושה אבל קוראת,
לוותר על לחם, פירורי לחם, חלה רטובה וגם על פירורי מצה,
ללוש את הבשר עם התוספות ללא הנ"ל,
עושה כבר המון זמן ומאד אוהבת, נכון, הן הרבה יותר יקרות, אבל מצוינות תמיד, לא דחוסות ולא קשות.
 

mיטלמן

Well-known member
לא ולא, נשארות במצב מוצק.

כבר צברתי נסיון, "עוברות" טוב בישול ו/או חימום ברוטב, מתאים לבקר וגם לעוף.
 

tzivi1

New member
מוסיפה שצריך להקפיד ללוש הרבה ביד, עד שרואים את החלבון נוצר

(ממש רואים פסים דקיקים לבנים), וזה מה שמחזיק אותן שלא יתפרקו (לפחות עשר דקות).
 

tzivi1

New member
גם אני מכינה ללא תוספות של לחם (על כל צורותיו)

מוסיפה די הרבה ירקות מגוררים כדי לשמור על אווריריות (הכי טעים גזר, קישוא, ואפשר גם בטטה ותפו"א).
 
למעלה