מעין עוגת בראוניז
את המתכון לקחתי מ 'בא במייל'
 
שוקולד מריר 200 גר
חמאה ללא מלח 70 גר' (אפשר להחליף בשמן קוקוס לגרסת פרווה)
3 ביצים גדולות
חצי כוס סוכר
כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח שקדים פלוס עוד 2 כפות
שקדים קצוצים חופן
 
 
מחממים תנור ל180 מעלות .
ממיסים את השוקולד עם חמאה בכלי חסין למיקרוגל בפולסים.
תחילה הכניסו את הכלי למיקרוגל ל-30 שניות, לאחר מכן ל-30 שניות נוספות והמשיכו כך עד שהשוקולד והחמאה יימסו לחלוטין.
טורפים לכלי עם השוקולד את הביצים, אחת בכל פעם. לאחר מכן מוסיפים לקערה את הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח שקדים, אבקת אפייה, שקדים קצוצים וקמצוץ מלח.
מוסיפים את תערובת השוקולד לקערה עם היבשים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים את תערובת לתוך תבנית עם נייר אפיה, לתנור למשך 30 דקות. מוציאים וממתינים להתקררות מלאה וחותכים לקוביות.
אפשר לשחק ולהוסיף כל מיני דברים לפי הטעם