עוגת יומולדת לחבר'ה פרווה

rinatpol

New member
עוגת יומולדת לחבר'ה פרווה

עוגה עם בסיס מוס שוקולד אפוי - טעים ממש שיש מצב שאני אתחיל להכין אותה קבוע- טעים גם בלי שום דבר מעל.
מוס חמאת בוטנים , מוס שוקולד וגאנש שוקולד ולקישוט נשיקות .

בסיס (תבנית עגולה 24 ס"מ):
200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב (סויה)
2 כפית גדושות אבקת קפה נמס- שהמסתי ב2 כפות מים רותחים
4 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
1/3 כוס (65 גרם) סוכר

למוס חמאת הבוטנים:
2 כפות גדושות חמאת בוטנים
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
1.5 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה

מוס שוקולד
200 גרם שוקולד מריר 56%
1.5 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה

גאנש שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
כפית קפה נמס.
100 מ"ל שמנת .

מתחילים בהכנת הבסיס: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בשמן.
2שמים בקערית את השוקולד, החלב ואבקת הקפה הנמס. מחממים כמה שניות במיקרוגל, מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה. מצננים מעט. מוסיפים את החלמונים בהדרגה וטורפים במטרפה היטב ובמהירות.
3בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 3-4 דקות, עד לקבלת קצף רך אך יציב.
4מערבבים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד בהדרגה ובתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים 20 דקות. במהלך האפייה העוגה תתפח מאוד ותיסדק, אך בקירור היא תצנח, וזה בסדר. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

מוס חמאת בוטנים
ממיסים במיקרו את החמאת בוטנים עם רבע כוס שמנת - עד שנוזלי מערבבים לאחידות - מקציפים את יתרת הקצפת ומקפלים לתוכה את החמאת בוטנים המומסת . שופכים על העוגה ומקפיאים לשעה

ממיסים את השוקלד במיקרו, מקציפים את השמנת ומקפלים את השוקולד לתוכה.
שופכים על המוס חמאת בוטנים ומקפיאים ללילה

גאנש שוקולד
ממיסים שוקולד ,שמנת ומערבבים לתוכו את הקפה, עד שאחיד שופכים על המוס
אם רוצים עוגת טיפטופים עוזרים למוס לטפטף עם כפית בשוליים ואח"כ שופכים במרכז.
מעבירים לקירור ומקשטים .
אני הוצאתי את העוגה למקרר 4 שעות לפני האכילה והיא עוד הייתה מעט קפואה, ולדעתי טעימה יותר מאשר מופשרת לגמרי. מרקם גלידה לגמרי .



 
למעלה