האם יש אפשרות להוסיף עדשים כתומות למרק ירקות שכבר בושל?

michalgad1

New member
האם יש אפשרות להוסיף עדשים כתומות למרק ירקות שכבר בושל?

הקטן התאכזב שלא הכנתי מרק עדשים אלא מרק ירקות. האם יש דרך לתקן? תודה.
 

tzivi1

New member
לא...

&nbsp
את יכולה להוסיף אותן מבושלות, אבל אז המרק פחות יקבל את הטעם של העדשים ולא יסמיך את המרק.
&nbsp
אפשר להוציא חלק מהמרק לסיר, ולבשל את העדשים עם המרק (אם לא מפריע לו בישול יתר של הירקות).
 

אמרלדה

Active member
כן

חחחה. זה לא שאני מערערת על דבריה של ציבי.
רק רוצה לומר, שכיוון שהשלם אוהב מרק עדשים ואני לא,
קורה פעמים רבות שהוא מכין מרק ירקות, מבשל עדשים,
שם לעצמו שתי כפות עדשים מבושלות בתוך צלחת מרק, ומחמם.
הוא מבסוט. להגיד שזה אותו דבר? לא יודעת...:)
 

tzivi1

New member
גם אם את מערערת זה בסדר
קטונתי


 

yela

New member
בוודאי ובוודאי, אפילו בשתי שיטות.

פשוט להוסיף לכל המרק ולהוסיף קצת מים לפי הכמות והצורך, ותיבול נוסף לפי הטעם.

או, להרתיח בנפרד בסיר קטן את העדשים, פחות מרבע שעה. עד שסופג המי ומבושל.
ואז פשוט להוסיף מרק לסיר הקטן.
עושה זה השינויים האלה הרבה כי פתאום באה לי איזו מוזה אחרת או צורך להגדיל שארית של מרק ירקות
 
למעלה