קיבלתי שני כרובים ירוקים. חוץ מלשים במרק קוסקוס, מה עוד אפשר

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה, בהחלט ינוסה

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קיבלתי שני כרובים ירוקים. חוץ מלשים במרק קוסקוס, מה עוד אפשר

? בטוחה שהיה לי מפה מתכון לתוספת מכרוב אבל לא זוכרת מה.

תודה!
 

סמדרה11

New member
כרוב עם צ'ילי בתנור

מתכון לכרוב צלוי עם צ'ילי
קוצצים בסכין ראש כרוב שלם לחתיכות בינוניות (לא לקצוץ במעבד מזון - זה יוצא קטן מדי)
בקערה מערבבים את הכרוב עם :
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס רוטב צ'ילי
בתבנית תנור גדולה (או חד פעמית) פורסים נייר אפיה
משטחים את הכרוב שעורבב עם הרוטב
אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) למשך שעה.
כשמתחיל להישרף בקצוות , אפשר לערבב

 

tzivi1

New member
הכי טעים בעיני כרוב מוקפץ בשמן זית עם מלח ופלפל

או כרוב ממולא.
 

חנהפ

Active member
אולי ממולא בלוף?

מכינים כמאפה בשכבות (קולווז' ווארי)


רכיבים:
2 תבניות פיירקס גדולות (23/33) זהות

1 כרוב בינוני /גדול (1 ק"ג+).

מלית:
1/2 2 כוסות אורז
750 גר' בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 כפיות מלח
1 כפית פפריקה חריפה או בהתאם לאהבת החריף
2 כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתוש

רוטב :
1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
פפריקה חריפה בהתאם לאהבת החריף
פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כף אבקת מרק עוף
2 שיני שום כתוש
1 כוס מים רותחים

אופן הכנה:
לבשל את האורז חצי בישול.

במקביל, לחלוט 4 עלים גדולים מהכרוב ולרפד איתם את תחתית הפירקס.
לחתוך את יתרת הכרוב לרצועות גסות ולפזר מחצית מהכמות על העלים.
לערבב היטב את חומרי המלית ולשטח על הכרוב.
לפזר מעל את שארית הכרוב.

להכין את הרוטב ולמזוג מעל.

לכסות את הפירקס בפירקס התואם ולעטוף בניר כסף.
לאפות 15-20 דק' בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות. להוריד את החום ל-150 מעלות ולאפות בערך 45-60 דק' עד שמשנה את צבעו ומתרכך.

לכבות את התנור ולתת לנוח 10 דק'.
הביאה ווין תו ממטעמים
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
או "כדורגל" ממולא


דומה בעקרון למה שבמתכון של חנהפ אבל הרבה יותר מרשים ועם פחות עבודה מכרוב ממולא קלאסי.

לכרוב בינוני גדול מקלפים את העלים החיצוניים הפגומים ועוד שניים יפים ששומרים בצד.

מסירים "כיפה" בעובי של כ4 ס"מ ומרוקנים את הכרוב כך שתישאר דופן בעובי של כ4 עלים.

ממלאים את הכרוב בתערובת האהובה עלינו (אצלי אורז עם בשר בקר ותבלינים), מניחים את הכיפה שהסרנו ומכסים עם העלים היפים ששמרנו בצד ליצירת מראה של כרוב שלם.

קוצצים את הכרוב שהוצאנו ומרפדים בו סיר, עדיף סיר פיירקס גדול ושקוף מניחים עליו את הכרוב המלא, מדפנים בשאריות הכרוב הקצוץ ומוסיפים רוטב עגבניות (או את הרוטב האהוב עליכם).

מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה או בתנור עד לריכוך.

מגישים בשלמות לשולחן ואז פורסים לפרוסות לקול קריאות ההתפעלות
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא, זה לא מתפרק

&nbsp
לא יודע מה התערובת בה את משתמשת אבל אני מוסיף לה ביצה לקשירה.
&nbsp
זמן הבישול תלוי במספר גורמים כגון בישול מוקדם של האורז וטיגון הבשר (מומלץ לבשל את האורז לפחות חצי בישול על מנת למנוע תפיחת יתר של המילוי) אבל בגדול כשהכרוב מספיק רך הסיפור מוכן.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לרוקן זה קל מאד

&nbsp
אחרי שמסירים את הכיפה חותכים עם סכין חור בקוטר של כ10 ס"מ לעומק של מעל מחצית הכרוב ומתחילים למשוך החוצה את העלים עד שמגיעים לעובי הרצוי.
&nbsp
תמונות לצערי אין לי אבל מבטיח לצלם ולהעלות בפעם הבאה שאכין.
 

tzivi1

New member
נשמע מעניין מאוד. אשמח לתמונות או סרטון כשיהיו. תודה!

 
למעלה