מה עשיתי לא נכון?

rinatpol

New member
ואני מטגנת הרבה זמן יחסית רק את הבצל,

ואז מוסיפה את כל הירקות בבת אחת , אני לא אוהבת שהם מתרככים מדי
אלה רק מקבלים צריבה . ומפזרת בוטנים קצוצים. - החמאת בוטנים מאוד משתלטת
התיבול שלי זה סויה, וצילי מתוק.
 

tzivi1

New member
תודה. זו לא חמאת הבוטנים. אני נוהגת לשים חמאת בוטנים באוכל

גם בקציצות, ובאופן כללי כמעט בכל מה שיש בו עוף. היא מעולה! תנסו פעם. מדובר בכמות קטנה (נניח כף-שתיים לקילו), והכוונה לחמאת בוטנים הנקיה בלי תוספות בכלל (של B&D). דווקא באותה פעם נגמרה לי חמאת הבוטנים ושמתי ממש מעט (מעט מדי).
&nbsp
שום גבישי אני לא אוהבת, וצ'ילי מאוד אוהבת אבל בכל פעם שרואה את רשימת הרכיבים נחרדת ומשאירה בסופר.
&nbsp
אולי באמת היתה חסרה המתקה, אבל אני נוטה לחשוב שזו הסויה המשתלטת, שאני לא מתה עליה.
 

tzivi1

New member
מה עשיתי לא נכון?

בדרך כלל לא מכינה מוקפץ סיני. פחות אוהבת ומתחברת. מקפיצה עם מלח, פלפל ומעט חמאת בוטנים, ויוצא מושלם.

הפעם התחשק לי גוון סיני, ומשהו לא יצא מוצלח.
הקפצתי ירקות (כל ירק בנפרד) וחזה עוף עם שום כתוש.
לעוף הוספתי חמאת בוטנים טבעית, סויה, כמה טיפות שמן שומשום, מעט מלח ופלפל.
בסוף ערבבתי הכל עם כוסברה קצוצה גס ובצל ירוק חתוך לחתיכות גדולות.

יצא סבבה, אבל הפריע לי שלא מרגישים את הטעמים של הירקות, אלא יש לכל טעם אחיד. הכל מרגיש טעם אחד של הרוטב.
מציינת שלא הכנתי הרבה רוטב, נזהרתי מאוד עם שמן השומשום והסויה (לא מתה על סויה ממילא).

מה עשיתי לא נכון? (או שזה אמור להיות ככה)?
 

yela

New member
כנראה שעוד לא הכרנו ממש.... אצלי הבוטנים נקיה טהורה!

קונה הכל ללא סוכרים וחלק מהמוצרים לפי בד"צ טבעוני... קשה !!

בשבילנו אפילו החמאה הנטולה מרגישה מתוקה.
 

tzivi1

New member
נכון, היא טיפה מתוקה (הגיוני, כי יש בבוטנים מתיקות טבעית)

אבל זו מתיקות ממש עדינה, ולא מפריעה לי בבישול.
זה אחד המוצרים שאני משתמשת בהם הרבה במטבח, בכמויות קטנות, על תקן תבלין.
אגב, B&D לא בהכשר המתאים? באמת מבאס. זה הסוג היחיד הלא ממותק שמצאתי.
 

yela

New member
לא! חלילה! כשר כשר בהחלט. בד"צ טבעוני זה משהו אחר

זה ":יקוח העליון" על החומרים שבהם אני משתמשת בבית לבישול...

ב"ה, אצלי יש צמחונים (בד"צ צ')

טבעונים חרדים (בד"צ ט')

וקרניבורים ללא בד"צ פרטי


דוגמאות??? על קצה המזלג....
מייפל - רק אמריקאי מאושר-עד
גבינה צהובה לפיצה - כל הסוגים שקניתי, בכל מחיר, לא עברו את המשגיחים. אז אין פיצה, רק פוקצה כזו עם רוטב וירקות.
אפילו על חלב/קרם קוקוס יש צנזורה.
ברור שלבבות דקל פסולים בכלל.
 

yela

New member
שני תיקונים....

צ"ל "פיקוח עליון"

גבינה צהובה - הבעיות הן בסוגי הטבעוניות שבד"צ ט' לא אישרו
 

tzivi1

New member
יעלה הרגת אותי


וסתם בגלל הסקרנות, למה קרם/חלב קוקוס לא עובר את המשגיחים? ומה רע בלבבות דקל?
 

חנהפ

Active member
בעצם את מקטרת שיש טעם למוקפץ והוא לא טעם של ירקות??

בסה"כ הוספת פה סויה , שבדר"כ את לא מוסיפה קשה לי להאמין שזו הסיבה.
חושבת שכאשר מוסיפים טעמים הם קצת משתלטים על הטעם ולכן את מרגישה פחות את הטעם הטבעי של הירק.
 

tzivi1

New member
כנראה שעל זה אני מתלוננת


טוב, אז עכשיו לפחות אני יודעת לשים את האצבע על הסיבה שבגללה אני לא מתה על סיני...
 

yela

New member
אל תטגני בנפרד ולא תצפי למשהו אחר. הכל מקבל טעם הבוטנים

כרוטב, גם אם לא הכנת רוטב.
אם יש בעיה, אני ושות' מוכנים לאכול כזה כל יום. אז לא לזרוק
 
למעלה