עוף בתנור בשתי דקות

tzivi1

New member
לא בדיוק. זה יותר סמיך מעגבניות שמרסקים בבית (זה כמו שתרסקי

עגבניות בבית, תסנני ותבשלי אותן קצת לאידוי נוזלים עד שמסמיך).

מגיע בבקבוק. תראי כאן בלינק (אני קונה סוג אחר, מה שיש בסופר, אבל זה הרעיון - עגבניות ומלח בלבד).

http://www.mysupermarket.co.il/שופרסל/מחית_עגבניות_קלה_גראנד_איטליה_700_גרם/רסק_ושימורי_עגבניות/מוצר
 

tzivi1

New member
עוף בתנור בשתי דקות

אז ככה, היינו אצל חברים, והאמא לא ממש מבשלת. דווקא ממנה אני לומדת טיפים לבישול זריז בלי הרבה בלאגנים.
בקיצור, הכינה עוף בתנור בעגבניות, והמרכיבים שהיו:
עוף מפורק, תפוחי אדמה חצויים, שפכה רוטב עגבניות קנוי ופיזרה מלח ופלפל.

זהו!

יצא טעים. אוכל פשוט, טעים ומהיר. הכנה של רבע שעה, ומתאים מאוד לילדים.
זה רוטב עגבניות שקונים בסופרים, שיש בו רק עגבניות טחונות ומלח, ויש כאלו גם עם בזיליקום (בלי כל התוספים הכימיים ולא שום דבר נוסף מעבר לכך).
בבית הוספתי שום כתוש, בטטות, גרגירי חומוס של סנפרוסט ופרחי כרובית ומאוד משדרג.
אופים בהתחלה עם נייר כסף על 230 מעלות, ולאחר כ-40 דקות-שעה - מורידים נייר כסף, וממשיכים ב-180 מעלות עד שכל הרוטב מתייבש.

התלהבתי מהפשטות, ואז קניתי ממרח עגבניות מיובשות וממרח זיתים (כל אחד בנפרד), וזה יוצא אפילו יותר טעים (צריך את רוב האפיה לעשות עם נייר כסף, כדי שהעוף לא יתייבש, ורק ייבוש הנוזלים בלי נייר כסף).

בקיצור, למי שאין כוח וצריכה לבשל ארוחת צהריים לילדים - זה מושלם. זו לא קולינריה בהתגלמותה, אבל עושה את העבודה כשאין כוח לעבוד


 

אמרלדה

Active member
ואת ניסית את זה בממרח זיתים בלבד, ללא העגבניות? לא יוצא מלוח

?
 

tzivi1

New member
ניסיתי ממרח עגבניות מיובשות לבד, שהוא מלוח באותה המידה כמו

ממרח זיתים בעיקרון, והיה מצוין. אני חושבת שאפילו הוספתי מעט מלח, ויצא מצוין.
בכל זאת, יש לך כמות יפה של עוף וירקות, אז צריך מליחות.
 
למעלה