קציצות בשר טחון עם עגבניה ותפוח אדמה
מצרכים:
תפוחי אדמה (6-5 קטנים לא מאוד-בינוניים) - חתוך לפרוסות
4-5 עגבניות - חתוך לפרוסות.
קילו בשר טחון
בצל בינוני - קצוץ אבל אפשר גם לגרד אם מעדיפים
פטרוזליה קצוצה
בצל ירוק קצוץ (כ4 גבעולים גם החלק הירוק וגם החלק הלבן)
רסק עגבניות קופסה קטנה
4-5 שינים שום
ביצה
תבלינים כמו שאוהבים..
הכנה:
מבשלים את פרוסות תפוחי אדמה חצי בישול ומניחים בצד להתקרר.
מכינים תערובת קציצות: בשר טחון, בצל, פטרוזיליה, בצל ירוק, כורכום, כמון, מלח, פלפל, מעט פפריקה חריפה, לשים טוב שהכל מתערבב ומוסיפים ביצה, מערבבים שוב.
מניחים בצד (לפחות 20 דקות - חצי שעה, אפשר גם יותר במקרר).
בקערה גדולה שמים שמן זית בנדיבות, מלח, פלפל, כורכום, 2-3 שיני שום כתוש אני אישית אוהבת לגרד על החלק הדק של הפומפיה, אפשר להוסיף גם עוד פטרוזליה קצוצה (אני לא הוספתי).
להכניס לקערה עם שמן הזית תפוחי אדמה שבישלנו ועגבניה , כך שהכל יכוסה ברוטב שמן זית.
בקערית קטנה אחרת מערבבים טוב: רסק עגבניות, מעט מלח ופלפל, 2 שיני שום (אני מגרדת) וחצי כוס מים .
את רוטב העגבניות שופכים בתבנית שאפשר להכניס לתנור (שכבה דקה) ומעל מטפטפים קצת מהשמן זית שבקערה עם הירקות.
מסדרים בשורה: תפוח אדמה - קציצה מתערובת הבשר- עגבניה (אפשר כמובן באיזה סדר שרוצים ולשחק עם הירקות ולשנות), כשמסיימים חותכים רצועות של קישוא ושמים בין השורות ובדפנות הכלי.
שופכים מעל הכל שאריות מרוטב שמן זית .
מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש.
כשעה על 180-200 מעלות, בחצי שעה אחרונה השארתי על 200 מעלות והורדתי את נייר הכסף.
היה ריח מצויין בבית כשהוצאתי מהתנור.
כתוספת למנה הכנתי על מחבת עם מעט שמן זית, שעועית ירוקה עם מלח גס שפזרתי בנדיבות, לקראת הסוף שמתי קצת שומשום