יום הולדת 3

tzivi1

New member
יום הולדת 3


טוב, אז אופיר כבר בן 3! והסתיימו חגיגות יום ההולדת. חגגנו בגן ובבית. אני והילד התרגשנו בטירוף. זו השנה הראשונה שבאמת מבין את כל המשמעויות של יום הולדת (בגיל שנתיים גם הבין, אבל זה אחרת). קישטתי את הבית והכניסה לבית בהמון בלונים מהתקרה וכדורי נייר.
בתכנית ה"אומנותית" היו ריקודי יום הולדת, אלבומים שהכנתי לאופיר מגיל אפס עד שלוש, וציורי יום הולדת לצביעת הילדים (שבסוף לא הוצאתי).

לגן הכנתי עוגת מספר 3, שהסתברה פי מליארד יותר סיזיפית ממה שחשבתי שתהיה (הכנתי עם מיני מיני עדשים, ולקח שעות ארוכות והרבה יותר ממה שחשבתי). העוגה עצמה - עוגה כושית האולטימטיבית של פירגה (שקצת שיניתי, כדי להפוך את העוגה ליותר יציבה לצורה).

לבית הכנתי עוגת ממתקים, והעוגה עצמה - עוגת שוקולד מריר ובננות מעולה ואהובה מאוד על משפחתי.

ליום ההולדת במשפחה הזמנתי את המשפחה לבראנץ'.
זוכרות את השרשור על אירוח, כשכולן נתנו טיפים (מעולים!) להקל על אירוח? אז לקחתי את הטיפים לתשומת לבי, ועמדתי בקריטריונים הנוקשים כדי להקל על עצמי: אוכל שכל המשפחה אוהבת (אם כי פחות הסגנון שלי), את הכל אפשר להכין מראש (כולל בצקים, שאפשר להקפיא וכו'), הכל פינגר פוד, והכל (ממש הכל) קל ומהיר להכנה.

אני יודעת שבשבילכן אירוח ל-12 אנשים (+2 תינוקות) עובר בקלילות, אבל אני תמיד הגעתי עם הלשון בחוץ כשאירחתי בעבר. הפעם היה ממש כיף, הכנתי הכל מראש, כולל הקישוטים. ליום ההולדת הגעתי באמת רק עם דברים של הרגע האחרון.

אז היו:

מגש סביח (קציצות ירק עירקיות, חצילים אנטיפסטי, טחינה ביתית, ביצים, מלפפונים חמוצים ופיתות ביס).

פיצה מכוסמין מלא - שיצאה מדהימה (למרות שאני ממש לא מתה על פיצות).
אני חושבת שמה שהקפיץ את הפיצה זה שמרחתי על נייר האפיה מעט שמן, ופיזרתי מעט קמח. זה גרם לבצק קריספי במידה הנכונה (רידתתי דק).

מאפינס תירס - לפי מתכון לפשטידת תירס של ניקי. החלפתי כל השמן בחמאה, ואת השמנת המתוקה החלפתי בקוטג'.

בורקס מבצק פילו - הכנתי במילויים של גבינה (שחוסלו מיד), ותפו"א (שפחות נאכל, למרות שיצא טעים מאוד).

היה גם מגש גדול של ירקות חתוכים.

לקינוח היו:
עוגת יום הולדת.
עוגת גבינה קרה של יעלה - הכנתי במנות אישיות עם פירורי לוטוס (במקום בצק).
כדורי ריבת חלב.
והיו גם צנצנת חטיפי שוקולד, ומגש עם חטיפי דגים ורולים (הסוג הכי "חטיף" בסדרת ביגלה).

המשפחה ממש אהבו, אמרו שהכל יצא ממש טעים, והיה כיף!!!

















 

rinatpol

New member
אמאלה!!! אני רק רואה את העוגה עם העדשים ויורדות לי שנים

מהחיים! מטורפת שאת !! אין לי מילים , איזה אמא משקיענית, מה יהיה בבר מצווה?!! את מציבה רף :)
הכל נראה מעולה , מזל טוב לפיצי - שכבר לא פיצי .
שתמיד יהיה לך כוחות להשתגע ,מדהים
 

tzivi1

New member
תודה על הברכות! חשבתי עליך בזמן ההכנה... חשבתי שתרצי לקחת את

האתגר, וחשבתי שאני אגיד לך לא!!!!!!!!!!!!!
&nbsp
חשבתי שאני הולכת לסיים את כל הענין תוך שעה-שעה וחצי, וקלטתי אחרי 3/4 שעה של עבודה שאכלתי אותה... כבר לא היתה דרך מילוט, כי הקטן הוא שבחר את העוגה ולא רציתי לאכזב אותו.
 

rinatpol

New member
חחח ענקית - אני גם נותנת להם לבחור איזה עוגה מכינים

אבל מראש אני מכוונת אותם - ומצמצמת את הבחירות..
אז ריפוי בעיסוק?!!
 

tzivi1

New member
גם אני כיוונתי, זו העוגה שהכי אהבתי


בכנות... אם הייתי יודעת שזו כל כך הרבה עבודה - הוא אפילו לא היה רואה את העוגה. הייתי מכינה מסלול מכוניות או משהו על הצורה 3.
&nbsp
ונראה לך באמת ריפוי בעיסוק?? באיזשהו שלב, קלטתי שהיא הולכת להיות ממש יפה, וזה באמת נתן לי מרץ להמשיך, אבל עד אותו שלב.....
 

rinatpol

New member
ברור, זה היה ציני לגמרי - מסוג התרפיות שישלחו אותי למוסד

 

אמרלדה

Active member
מזל טוב! יצירת פאר העוגה הזאת. אותי היו מאשפזים אחרי שליש!

&nbsp
איזה יופי שהשתלטת על הכל. כל הכבוד. זה אחרת. ככה אפשר גם ליהנות.
&nbsp
ועכשיו - מה זה קציצות ירק עיראקיות, בבקשה? כי אצלנו, באגף העיראקי,
אין דבר כזה...:)
 

tzivi1

New member
בטח שאת מכירה! אלו הקציצות שמנשנשים ביום שישי

מזכיר מאוד לביבות, אבל עם הרבה פטרוזיליה.

לפי אמא שלי:
2 תפו"א מגוררים וסחוטים
2 בצלים מגוררים וסחוטים
הרבה פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל

(אני הכנתי מ-6 תפו"א בינוניים, ו-3 בצלים לבנים גדולים).

וזהו, מטגנים בשכבה יפה של שמן (לא הברשה).

סבתא שלי לפעמים מוסיפה גם חזה עוף קצוץ דק, וזה מאוד משדרג.
 

אמרלדה

Active member
לא ממש. אבל אכלתי אותן פעם אצל קרובי משפחה. אצלנו היו מכינים

מעין לביבות של עגבניות קצוצות עם בצל...
ו"חביתת" ביצים ותפוחי אדמה, בלי פטרו...
תודה רבה. אנסה את זה בפעם הבאה שיהיו אורחים. נשמע טוב.
 

tzivi1

New member
אמרלדה!!!! כנראה שמיהרתי אתמול ושכחתי להוסיף למתכון

(בכמות המקורית)

2 ביצים
וכף קמח
 

גברת ע

New member
הכל נראה מעולה!

חשוב לי לציין, אל 'תורידי' מעצמך כי אירחת 'רק' 12 אנשים.
כל אירוח בין אם זה רק 2 אנשים או 12 או 32 הוא חשוב ודורש הכנות ועבודה, במיוחד לנוכח כל הדברים הסופר מושקעים ושווים שהכנת.
&nbsp
טיפ קטן לגבי הפיצה (אגב אשמח מתכון לבצק), כשאת מרדדת את הבצק ומכינה את הצורה תשימי במקום קמח רגיל קצת קמח תירס, זה נותן יותר קראנציות לבצק ויוצא ממש מגניב.
&nbsp
אגב אשמח למתכון של עוגת שוקולד בננה נשמע מעולה!
&nbsp
&nbsp
 

tzivi1

New member
בדר"כ מכינה עם פתי בר (שוקו או הרגיל), ולפי הכמויות במתכון

הפעם הכנתי עם לוטוס, והוספתי לוטוס.
&nbsp
למרות שלוטוס יותר טעים, אני חושבת שלמתכון הזה מתאים יותר ביסקויטים רגילים (לפי המתכון כלשונו, יוצא מתוק מדי עם לוטוס).
 

tzivi1

New member
תודה


נשמע רעיון טוב לקמח תירס. הכוונה לצהוב? של פולנטה?
&nbsp
פיצה - אני מכינה לפי מתכון מצוין של חלה. לתבנית של תנור - מספיק חצי קילו, ובגלל שאני אוהבת דק, אני מכינה מחצי קילו ויש קצת שאריות.
זה המתכון שהעליתי בעבר. לפיצה זו התפחה אחת, ואז רידוד, טופינג ולתנור.
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2390/183089790/אוכל_ומשקאות/מבשלים_כשר
&nbsp
&nbsp
עוגת שוקולד בננות - לפי המתכון הזה. לעוגה עגולה בתבנית 24 הכפלתי כמויות (כמובן זמן אפיה ארוך יותר. צריך ממש להיזהר מאפיית יתר, להוציא כשהעוגה יציבה). השתמשתי בשוקולד מריר 60%.
&nbsp
https://www.mako.co.il/food-cooking...2ENFq54uPZx5fgoXFsuWOoYotWmNZmEUt9AsGy5Rba364
&nbsp
&nbsp
 
למעלה