דיווחים מהחמינים, ובמיוחד ל ktr7272, וכמה בקשות לעצות
אז חמין, בדיוק כמו אופניים, זו מיומנות. ואני, לא יודעת בכלל לרכב על אופניים. טבית וחמין אני יודעת לעשות, אבל זה לא כמו מי שמכין רצוף כל החורף. לכן, בתחילת כל חורף, זה אצלי ניסוי וטעייה. בעיקר טעייה...
טוב, לא שיצא רע, חלילה. כולם נהנו. אבל ככה:
הסיר הבשרי - היה בו אורז מעורב עם עגבנייה מרוסקת ובצל קצוץ, משהו שמזכיר את המילוי של הטבית, מונח על פרוסות תפוחי אדמה עבות, ועליו כל הבשרים - קוביות בקר, עופות, עצמות מוח וגרונות הודו. הבשרים יצאו נפלא. האורז יצא טעים אש, אבל רך מידי. ובכל זאת התחתית נשרפה להפליא. טוב, אני צריכה סיר חדש לחמין, זה ברור לי.
הצמחוני - כנ"ל, רק שהאורז היה מעורב עם עדשים שחורות, מה שהיה מאוד מוצלח לדעת כל הנוגעים בדבר. עליו הונחו ירקות שורש. כשזה יצא, זה היה שחום ויפה, אבל הירקות טבעו לגמרי בתוך האורז, ולעניות דעתי היה חסר קצת טעם, על אף שפלפלתי טוב, והוספתי לתיבול גם בהרת לחמין וקצת קינמון.
אבל שוב - האורז יצא מאוד רך.
אז בקשה ראשונה לעצות - אף פעם לא הכנתי, נדמה לי (או ששכחתי), חמין דמוי טבית בלי למלא. וברור שאני מפספסת משהו בכמויות המים. אבל איכשהו נדמה לי שאם אשים מים לפי כמות האורז בלבד, הבשר לא יתבשל. אז מי שמכינה טבית-רמאי, ללא מילוי, אשמח לעצות בתחום זה.
הסיפור השני - ה"רביכה". לא, לא יצאה מוצלחת. מאכזבת. חוזרת על המתכון של אמא בקיצור: במחבת חמה ויבשה לקלות קמח, להוסיף מל"פ, להוסיף שמן ולערבב היטב, להוריד מהאש, להוסיף מים עד מרקם בצק ולהניח בתוך נייר אפיה כנקניק על הסיר, למעלה.
יצא יבש להחריד, ולא כל כך טעים. וזה קמח שקדים, רבאק, לא ציפיתי לזה. נניח יבש - בסדר. עוד שמן או מים או שניהם (על אף שהבצק יצא רך למדי). אבל לא טעים?
אז אורני, יעלה, ציבי והמומחיות למאכלים משונים ודיאטטיים למיניהם - רעיונות לאיזושהי רביכה/קיגל/קציצת חמין דלת-פחמימה?
ותודה, מראש.
אז חמין, בדיוק כמו אופניים, זו מיומנות. ואני, לא יודעת בכלל לרכב על אופניים. טבית וחמין אני יודעת לעשות, אבל זה לא כמו מי שמכין רצוף כל החורף. לכן, בתחילת כל חורף, זה אצלי ניסוי וטעייה. בעיקר טעייה...
טוב, לא שיצא רע, חלילה. כולם נהנו. אבל ככה:
הסיר הבשרי - היה בו אורז מעורב עם עגבנייה מרוסקת ובצל קצוץ, משהו שמזכיר את המילוי של הטבית, מונח על פרוסות תפוחי אדמה עבות, ועליו כל הבשרים - קוביות בקר, עופות, עצמות מוח וגרונות הודו. הבשרים יצאו נפלא. האורז יצא טעים אש, אבל רך מידי. ובכל זאת התחתית נשרפה להפליא. טוב, אני צריכה סיר חדש לחמין, זה ברור לי.
הצמחוני - כנ"ל, רק שהאורז היה מעורב עם עדשים שחורות, מה שהיה מאוד מוצלח לדעת כל הנוגעים בדבר. עליו הונחו ירקות שורש. כשזה יצא, זה היה שחום ויפה, אבל הירקות טבעו לגמרי בתוך האורז, ולעניות דעתי היה חסר קצת טעם, על אף שפלפלתי טוב, והוספתי לתיבול גם בהרת לחמין וקצת קינמון.
אבל שוב - האורז יצא מאוד רך.
אז בקשה ראשונה לעצות - אף פעם לא הכנתי, נדמה לי (או ששכחתי), חמין דמוי טבית בלי למלא. וברור שאני מפספסת משהו בכמויות המים. אבל איכשהו נדמה לי שאם אשים מים לפי כמות האורז בלבד, הבשר לא יתבשל. אז מי שמכינה טבית-רמאי, ללא מילוי, אשמח לעצות בתחום זה.
הסיפור השני - ה"רביכה". לא, לא יצאה מוצלחת. מאכזבת. חוזרת על המתכון של אמא בקיצור: במחבת חמה ויבשה לקלות קמח, להוסיף מל"פ, להוסיף שמן ולערבב היטב, להוריד מהאש, להוסיף מים עד מרקם בצק ולהניח בתוך נייר אפיה כנקניק על הסיר, למעלה.
יצא יבש להחריד, ולא כל כך טעים. וזה קמח שקדים, רבאק, לא ציפיתי לזה. נניח יבש - בסדר. עוד שמן או מים או שניהם (על אף שהבצק יצא רך למדי). אבל לא טעים?
אז אורני, יעלה, ציבי והמומחיות למאכלים משונים ודיאטטיים למיניהם - רעיונות לאיזושהי רביכה/קיגל/קציצת חמין דלת-פחמימה?
ותודה, מראש.