דיווחים מהחמינים, ובמיוחד ל ktr7272, וכמה בקשות לעצות

אמרלדה

Active member
דיווחים מהחמינים, ובמיוחד ל ktr7272, וכמה בקשות לעצות

אז חמין, בדיוק כמו אופניים, זו מיומנות. ואני, לא יודעת בכלל לרכב על אופניים. טבית וחמין אני יודעת לעשות, אבל זה לא כמו מי שמכין רצוף כל החורף. לכן, בתחילת כל חורף, זה אצלי ניסוי וטעייה. בעיקר טעייה...:)

טוב, לא שיצא רע, חלילה. כולם נהנו. אבל ככה:

הסיר הבשרי - היה בו אורז מעורב עם עגבנייה מרוסקת ובצל קצוץ, משהו שמזכיר את המילוי של הטבית, מונח על פרוסות תפוחי אדמה עבות, ועליו כל הבשרים - קוביות בקר, עופות, עצמות מוח וגרונות הודו. הבשרים יצאו נפלא. האורז יצא טעים אש, אבל רך מידי. ובכל זאת התחתית נשרפה להפליא. טוב, אני צריכה סיר חדש לחמין, זה ברור לי.

הצמחוני - כנ"ל, רק שהאורז היה מעורב עם עדשים שחורות, מה שהיה מאוד מוצלח לדעת כל הנוגעים בדבר. עליו הונחו ירקות שורש. כשזה יצא, זה היה שחום ויפה, אבל הירקות טבעו לגמרי בתוך האורז, ולעניות דעתי היה חסר קצת טעם, על אף שפלפלתי טוב, והוספתי לתיבול גם בהרת לחמין וקצת קינמון.
אבל שוב - האורז יצא מאוד רך.

אז בקשה ראשונה לעצות - אף פעם לא הכנתי, נדמה לי (או ששכחתי), חמין דמוי טבית בלי למלא. וברור שאני מפספסת משהו בכמויות המים. אבל איכשהו נדמה לי שאם אשים מים לפי כמות האורז בלבד, הבשר לא יתבשל. אז מי שמכינה טבית-רמאי, ללא מילוי, אשמח לעצות בתחום זה.

הסיפור השני - ה"רביכה". לא, לא יצאה מוצלחת. מאכזבת. חוזרת על המתכון של אמא בקיצור: במחבת חמה ויבשה לקלות קמח, להוסיף מל"פ, להוסיף שמן ולערבב היטב, להוריד מהאש, להוסיף מים עד מרקם בצק ולהניח בתוך נייר אפיה כנקניק על הסיר, למעלה.

יצא יבש להחריד, ולא כל כך טעים. וזה קמח שקדים, רבאק, לא ציפיתי לזה. נניח יבש - בסדר. עוד שמן או מים או שניהם (על אף שהבצק יצא רך למדי). אבל לא טעים?

אז אורני, יעלה, ציבי והמומחיות למאכלים משונים ודיאטטיים למיניהם - רעיונות לאיזושהי רביכה/קיגל/קציצת חמין דלת-פחמימה?
ותודה, מראש.
 

אמרלדה

Active member
אני אדייק: הטעם של החמין הצמחוני היה אמנם קצת תפל, אבל

&nbsp
הבעיה העיקרית חוץ מה"דייסה", היתה שלא נשאר שום טעם לירקות. שום ייחוד.
כולם טבעו באורז, ולכולם היה אותו טעם בדיוק. אז מה עשינו?
&nbsp
בעצם, שואלת את עצמי אם לא צריך להכניס המון סירים קטנים ובכל אחד מהם מרכיב אחר...
 

ktr7272

New member
תודה אמרלדה. חבל שלא הצליח, ונקווה שסיעור המוחות יעלה רעיון

מנצח...
אני אמשיך לחפש ברשת, ואם אמצא ואנסה משהו מוצלח אני מבטיחה לשתף.
 

אמרלדה

Active member


 

יפנית 55

New member
טבית שאני מכינה


טבית של יפנית

נושא : מתכון: טבית
תאריך : 03/01/04 11:45
מחבר/ת : יפנית

3 כרעי עוף מחולקים לשניים
קוביות בשר בקר (לא חובה)
4 כוסות אורז שטוף היטב ומסונן
3 עגבניות אדומות קלופות וחתוכות לקוביות.
2 בצלים
3 כפות רסק עגבניות
4 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
יש שמוסיפים תבלין בהרט (אני לא אוהבת)

לקצוץ הבצל ולאדות בשמן עד הזהבה, להוסיף את חלקי העוף והבשר ולאדות 10 דקות, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומאדים עוד 10 דקות.
מוסיפים את המים, רסק העגבניות והתבלינים ומביאים לרתיחה.
בשלב זה מוסיפים את האורז ומבשלים על אש קטנה עד לבישול האורז.
מעבירים לתנור 100 מעלות או להניח על פלטה.
 

tzivi1

New member
לי אין שום מתכון לעזרה
פחות אוהבת רביכות למניהן, מעולם

לא הכנתי.
 
למעלה