גילגולה של ארוחת צהרי השבת
שבוע טוב
בהתחלה הארוחה הייתה אמורה להיות בסימן עדשים אדומות כמו שכתבתי שבוע שעבר. ואז הקטן הודיע שהוא רוצה להביא שלושה חברים וידעתי שהתפריט לא יתאים וחזרתי לשאול פה על מתכונים חדשים ולעשות קניות והכנות בהתאם. ואז הקטן הודיע כי החברים הולכים איתו לילד נוסף שנורא ביקש לארח וחזרנו להיות רק זוג לצהריים . בעקבות הדיונים פה על חמין ולאור מזג האוויר הקר שהיה צפוי לשבת נורא התחשק לי חמין אז שוב שיניתי תכניות , השריתי קטניות ויאללה להרכיב חמין בסיר לבישול האיטי. אבל פה הסאגה של הארוחה היתה רחוקה מלהסתיים . בערב שבת ככה בעשר לפני שממש הולכת לישון וכל הבית כבר מריח מחמין אני מציצה לסיר ורואה שהכפתור מעיד שעבר מבישול לחימום. כלומר במקום 12 שעות בישול איטי עברו אולי רק 6. הייתי מה זה בלחץ כי למעשה זו היתה הארוחה לשבת אפילו לא שמתי פלטה ( אכלנו אצל השכנים בערב). הלכתי לבית הכנסת בלב כבד ממש בטוחה שהחמין לא מבושל מספיק. חזרנו ואכן היה קור כלבים שהצדיק משהו מנחם. אני פותחת המיכסה ורואה שהחמין לא רק שמבושל אלא כמעט והתבשל יתר על המידה. משום מה הוא שתה את כל המים ששמתי בשעות הראשונות ואולי אפילו מתוך איזה אלמנט בטיחותי עצמאי הוא כיבה את עצמו כדי לא לשרוף את התבשיל. הקיצר אכלנו חמין, נוספו לי כמה שערות לבנות ולא בטוחה איזה שיעור לחמוד מזה. אולי פשוט להצמד לתפריט הראשון בלי התחכמויות...