מה בסירים
לכבוד שבת פרשת האזינו?

yela

New member
מינינה טוניסאית (מעקוד) - מאפה עוף וביצים (מתאים לנ"ג)

המאפה מתאים לאלה שצורכים הרבה חלבון או שלא חוששים ממנו.
במקור, מכינים עם משהו כמו 20 ביצים (7 קשות והיתר טריות), אני לא מקפידה על היחס הנכון של קשות-טריות ומכינה איך שבא לי.
אפשר להכפיל כמויות באותו סיר ואז מתקבל מאפה גבוה ומרשים.
אפשרי במרובע, אבל פחות יפה.

מבוסס אצלי על שאריות עוף ממרק עוף רגיל, פיסות מכל חלק. (2-3 כוסות).
אני לא שמה חזה כי משתמשת בו לסלט של דורעם גונט או לכריכים.
5 ביצים קשות קצוצות לשישיות או לשמיניות לאורך
6 ביצים טריות
1-2 כפות שמן (לא חובה, לדעתי מרכך העיסה)
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
2-3 כפות מיץ מלימון טרי
מלח, פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה, חופן (לא חובה, נותן בעיקר צבע).
תוספות אפשריות : אפונה וגזר, קוביות תפו"א

אחרי ראה"ש: הכנתי פעם אחת טבעי, ללא תוספות.
אחרי כיפור: הכנתי בצל קצוץ וטיגנתי אותו על אש בינונית/נמוכה עד שאיבד נוזלים והתחיל טיגון איטי. 20-30 דקות. הוספתי הבצל בלי הפטרוזיליה.

בקערה גדולה:
מפרקים ביד את פיסות העוף הגדולות
קוצצים/פורסים גס הביצים הקשות
מוסיפים הביצים הטריות,
מוסיפים תוספות ואת התבלינים בנדיבות.
אם מוסיפים את הבצל קונפי עם מעט שמן שבושל בו, לא צריך את 2 הכפות שכתובות במתכון.

למצוא סיר בקוטר 24 בערך, עם קירות ישרים ולא אלכסונים כמו במחבת, חייבים סיר ששמים על הגז וגם בתנור.
לחמם הסיר על להבה גבןהה עם 2-3 כפות שמן, כאשר ממש לוהט, יוצקים לתוכו את התערובת מהאמצע, כדי שיעלה את השמן לדפנות. זה קורה מעצמו.
2-3 על האש הגבוהה ועוד כ-3-4 דקות על להבה בינונית.
מחממים מראש תנור , בחום של כ-180 מעלות ואופים עד שהכל שזוף בהיר, אבל לא ממש שרוף, העיקר שמרגיש יציב בנגיעה.
מקררים כדי לקבל חיתוך יפה, מגישים עם פלחי לימון לטפטוף.
נוח מאוד להגשה בוכה וגם לקחת לפיקניק.
להגשה בחום החדר, או מחומם מעט.
חג שמח
יעלה
 

yela

New member
מאוד מהיר וקל להכין, אבל כתבתי מפורט כדי שהכל יהיה ברור לכלם

יודעת שאת מסתדרת גם עם תקציר...
 
למעלה