סוכות - מנות פרווה שמתאימות גם לטבעונים...נושא שיחה הכי נפוץ

  • פותח הנושא yela
  • פורסם בתאריך

yela

New member
סוכות - מנות פרווה שמתאימות גם לטבעונים...נושא שיחה הכי נפוץ

אחרי ראש השנה, המצב החמיר וכולם דיברו על השולחנות המפוצלים בהרבה בתים. כמי שחיה עם זה כבר עשרות שנים, מפוצל ל: בשרי, צמחוני, טבעוני וגם דאגה לנטולי גלוטן, אני כבר עם הפנים לימי סוכות שבהם מארחים ומתארחים.
מקווה שיהיה שינוי במזג האויר ונוכל לבנות על מרק כי זה פתרון מצויין. אבל כרגע לא נראה באופק...

כל שרשור מביא רעיונות. בזכות השמן זית שהעלתה מיכל, נזכרתי בבצק קיש שמן זית. מצויין למנות טבעוניות כי אז לא צריך ביצים למלית.
כל רעיון יתקבל בברכה!
 

michalgad1

New member
לניקי יש מתכון של חצילים ממולאים באורז

מאד טעים אפילו החצי שלא סובל חצילים נאלץ להודות שטעים לו. היא לא מאשרת העתקת מתכונים שלה אז בטוחה שאם תרצי תוכלי למצוא את המתכון בקלות
 

yela

New member
לצערי הרב מאוד מאוד מאוד, החצילים לא עוברים את "סף דלתם" של

הטבעונים שלי...

ממש מוזר כי אצלי תמיד תמצאי 3-5 חצילים בכוננות למשהו...

תודה בכל אופן!
 

michalgad1

New member
טבעונים בלי חצילים ?? כמו קרניבורים בלי בשר

מעניין אם הם לא אוכלים אותם מטעמי מצפון
 
בצלים ממולאים - גם לטבעונים וגם לסוכות


אצלנו נוהגים להשתדל לאכול בכל יום מימי סוכות, כולל שמחת תורה, משהו ממולא כדי שתהא לנו שנה מלאה בכל טוב.
המתכון הזה הוא שדרוג שלי למתכון שהביאה חברתנו ST מספר הבישול הלבנוני של גרסיה גרגו. קצת עבודה אבל טעים ביותר. לצערי אין לי צילום כי הכנתי אותו לשני אירועים ולפני שהספקתי לצלם כבר חטפו וחיסלו.



6-7 בצלים גדולים, עדיף אלה של החורף שצורתם סגלגלה
3 כוסות אורז עגול
1.5 כפיות שטוחות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
3-4 כפות שמן קנולה
חופן צימוקים לא ענקיים (לא חובה)

משרים את האורז בקערת מים למשך שעה או יותר, מבלי לשטוף. חשוב שיישמר בו העמילן שעושה אותו קצת דביק. אם מעדיפים השריה ממושכת, כדאי לעשות אותה במקרר.
מקלפים את הבצלים ויוצרים בכל אחד מהם חתך אורך עמוק שמגיע עד לאמצע הבצל.
שמים את הבצלים בסיר, מכסים במים, מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים 15-20 דקות. מסננים מיד ושומרים את הנוזלים בנפרד. מקררים את הבצלים עד לטמפרטורה שתאפשר לעבוד אתם מבלי להיכוות, ואפשר כמובן לקרר יותר.
מפרידים את גלדי הבצל ושומרים בנפרד את החלקים הפנימיים שאינם מתאימים למילוי. אפשר לקצוץ ולשמור במקפיא ולשלב בעתיד בתבשיל או במרק וכיו"ב.
ממלאים את הגלדים ומסדרים בצפיפות בשתי שכבות (אפשר גם 3 שכבות בשעת הדחק),
סיר נון-סטיק. לכמות זו של בצלים התאים לי סיר בקוטר 24. בין השכבות אפשר (אך לא הכרחי) לפזר צימוקים כהים.
יוצקים מעל הבצלים 2-3 כפות סילאן, 2-3 כפות רכז רימונים או מיץ לימון טרי, 3-4 כפות שמן קנולה, קצת מלח, פלפל שחור וקינמון ו-4.5 כוסות נוזלי הבישול של הבצל.
מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים 3 שעות. כדאי להניח מתחת לסיר תחתית מתכת מחוררת לפיזור חום. הבצלים מוכנים לאכילה כבר לאחר שעה וחצי אבל משתבחים בבישול יותר ממושך. אני אישית מעדיפה להכניס את הסיר לאחר הרתיחה לתנור מחומם ל- 150 מעלות, לאחר שעה להחליש את החום ל- 120-100 מעלות ולבשל כמעט 4 שעות.
חשוב שלא להניח את הסיר ממש על רצפת התנור אלא על רשת כלשהי, כדי שהאוויר החם ייכנס גם מתחת לסיר. אישית, מניחה על רצפת התנור חצובה של הכיריים ועליה את הסיר. טעים להגיש חם, פושר או אפילו קר.
 

yela

New member
אגב ממולאים... אם מכינים כל יום ממולאים חנטריש, נחשב?


סתם.....

אוהבים את הבצלים אבל אף פעם לא התמודדתי איתם כי צריכה כמות ענקית ואין לי סבלנות. אבל אולי אנסה הפעם...
כמה זמן קודם השימוש אפשר להכין?
 
מכל בצל יוצאים כמה וכמה ממולאים כך שלא צריך כמות מאד ענקית.

מתקבלים הרבה ממולאים מהכמות הזו. וממולאים חנטריש לא נחשב
כמובן
 
פשוט מאד - מערבבת את האורז עם כל שאר המרכיבים, לאחר

שהושרה מבלי לשטוף. נראה לי שההסבר ברור, לא?
הצימוקים לא בתוך המילוי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רק אצלי יש רוב מוחלט לקרניבורים
?!?! אבל אעזר בשרשור עבור

תוספות..

ואהנה מהמנות המוצעות.
 

סמדרה11

New member
לביבות סלק (טבעוני) של חנהפ (מתוך אתר לא על החסה לבדו)

<h3>לביבות סלק</h3>



תוך החיפוש לגוון את הארוחות החלביות מצאה הסיניורית שלי את המתכון הזה

באתר לא על החסה
הכינה בשני אופנים, עם גבינת רוקפור ובלי
למרות היותו טבעוני יצא טעים מאוד
ואני שמחה לאמץ


מה צריך?


4 סלקים אני קונה את אלו המבושלים ונמכרים בואקום

כוס וחצי קוואקר טחון, - קונה קוואקר רגיל וטוחנת (יש גם נטול גלוטן)
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
מלח, פלפל

כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן
כף מיץ לימון
רבע כפית סוכר


אופן ההכנה

את הסלק מגררים על מגררת גסה
לא לשפוך את הנוזל שבאריזה
מוסיפים את שאר הרכיבים
מערבבים
אם צריך מוסיפים עוד מעט מהנוזל
כך שניתן יהיה לצור קציצות
מניחים ל-10 דקות
צרים קציצות


/www.google.com/url?hl=iw&q=https://4.bp.blogspot.com/-izVWx_7JzZY/V0IHybddghI/AAAAAAAAGsg/Yier1IWLoXg-nQbjBWV7V50Fe3BVJgWLwCLcB/s1600/%2525D7%2525A7%2525D7%2525A6%2525D7%252599%2525D7%2525A6%2525D7%252595%2525D7%2525AA%252B%2525D7%2525A1%2525D7%25259C%2525D7%2525A7%252B%2525D7%25259C%2525D7%2525A4%2525D7%2525A0%2525D7%252599.jpg&source=gmail&ust=1537728479571000&usg=AFQjCNHKOAWfO0kXXcjYB5SFE6rKtXpsnw" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.com/url?hl=iw&q=https://4.bp.blogspot.com/-izVWx_7JzZY/V0IHybddghI/AAAAAAAAGsg/Yier1IWLoXg-nQbjBWV7V50Fe3BVJgWLwCLcB/s1600/%2525D7%2525A7%2525D7%2525A6%2525D7%252599%2525D7%2525A6%2525D7%252595%2525D7%2525AA%252B%2525D7%2525A1%2525D7%25259C%2525D7%2525A7%252B%2525D7%25259C%2525D7%2525A4%2525D7%2525A0%2525D7%252599.jpg&source=gmail&ust=1537728479571000&usg=AFQjCNHKOAWfO0kXXcjYB5SFE6rKtXpsnw" href="https://4.bp.blogspot.com/-izVWx_7JzZY/V0IHybddghI/AAAAAAAAGsg/Yier1IWLoXg-nQbjBWV7V50Fe3BVJgWLwCLcB/s1600/%25D7%25A7%25D7%25A6%25D7%2599%25D7%25A6%25D7%2595%25D7%25AA%2B%25D7%25A1%25D7%259C%25D7%25A7%2B%25D7%259C%25D7%25A4%25D7%25A0%25D7%2599.jpg" style="color: rgb(255, 153, 0); text-decoration-line: none; margin-left: 1em; margin-right: 1em;" target="_blank">​

מטגנים במחבת עם שמן חצי עמוק


/www.google.com/url?hl=iw&q=https://3.bp.blogspot.com/-KEo2jpEakUc/V0IHyRJq7RI/AAAAAAAAGsk/b7TL2KQ79tMvNqSFi5BQRojR5rr0YQj2ACLcB/s1600/%2525D7%2525A7%2525D7%2525A6%2525D7%252599%2525D7%2525A6%2525D7%252595%2525D7%2525AA%252B%2525D7%2525A1%2525D7%25259C%2525D7%2525A7%252B%2525D7%252591%2525D7%25259E%2525D7%252597%2525D7%252591%2525D7%2525AA.jpg&source=gmail&ust=1537728479571000&usg=AFQjCNEYRrWtC2Anm8W5W38E7B2NFpmjCQ" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.com/url?hl=iw&q=https://3.bp.blogspot.com/-KEo2jpEakUc/V0IHyRJq7RI/AAAAAAAAGsk/b7TL2KQ79tMvNqSFi5BQRojR5rr0YQj2ACLcB/s1600/%2525D7%2525A7%2525D7%2525A6%2525D7%252599%2525D7%2525A6%2525D7%252595%2525D7%2525AA%252B%2525D7%2525A1%2525D7%25259C%2525D7%2525A7%252B%2525D7%252591%2525D7%25259E%2525D7%252597%2525D7%252591%2525D7%2525AA.jpg&source=gmail&ust=1537728479571000&usg=AFQjCNEYRrWtC2Anm8W5W38E7B2NFpmjCQ" href="https://3.bp.blogspot.com/-KEo2jpEakUc/V0IHyRJq7RI/AAAAAAAAGsk/b7TL2KQ79tMvNqSFi5BQRojR5rr0YQj2ACLcB/s1600/%25D7%25A7%25D7%25A6%25D7%2599%25D7%25A6%25D7%2595%25D7%25AA%2B%25D7%25A1%25D7%259C%25D7%25A7%2B%25D7%2591%25D7%259E%25D7%2597%25D7%2591%25D7%25AA.jpg" style="color: rgb(255, 153, 0); text-decoration-line: none; margin-left: 1em; margin-right: 1em;" target="_blank">​


/www.google.com/url?hl=iw&q=https://1.bp.blogspot.com/-FbwZVQPyu5w/Vz4fUadA8nI/AAAAAAAAGrU/3mBw2fadjzIC8OS_b3pcWAeKztfHWYyZQCKgB/s1600/IMG_2484.JPG&source=gmail&ust=1537728479571000&usg=AFQjCNHs4Y7H-h48pCMqRS_JtcBmQabDqA" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.com/url?hl=iw&q=https://1.bp.blogspot.com/-FbwZVQPyu5w/Vz4fUadA8nI/AAAAAAAAGrU/3mBw2fadjzIC8OS_b3pcWAeKztfHWYyZQCKgB/s1600/IMG_2484.JPG&source=gmail&ust=1537728479571000&usg=AFQjCNHs4Y7H-h48pCMqRS_JtcBmQabDqA" href="https://1.bp.blogspot.com/-FbwZVQPyu5w/Vz4fUadA8nI/AAAAAAAAGrU/3mBw2fadjzIC8OS_b3pcWAeKztfHWYyZQCKgB/s1600/IMG_2484.JPG" style="color: rgb(255, 153, 0); text-decoration-line: none; margin-left: 1em; margin-right: 1em;" target="_blank">​

/www.google.com/url?hl=iw&q=https://1.bp.blogspot.com/-JZCS9vKjXNw/Vz4fWOlqDwI/AAAAAAAAGrU/iZyt2lXKAl8MdA2m0r4PIAUgJlp5c_iPgCKgB/s1600/IMG_2485.JPG&source=gmail&ust=1537728479571000&usg=AFQjCNH8f6BWnHme6rmc8Wl1MB___c0SqA" target="_blank" rel="nofollow">https://www.google.com/url?hl=iw&q=https://1.bp.blogspot.com/-JZCS9vKjXNw/Vz4fWOlqDwI/AAAAAAAAGrU/iZyt2lXKAl8MdA2m0r4PIAUgJlp5c_iPgCKgB/s1600/IMG_2485.JPG&source=gmail&ust=1537728479571000&usg=AFQjCNH8f6BWnHme6rmc8Wl1MB___c0SqA" href="https://1.bp.blogspot.com/-JZCS9vKjXNw/Vz4fWOlqDwI/AAAAAAAAGrU/iZyt2lXKAl8MdA2m0r4PIAUgJlp5c_iPgCKgB/s1600/IMG_2485.JPG" style="color: rgb(255, 153, 0); text-decoration-line: none; margin-left: 1em; margin-right: 1em;" target="_blank">​
 

סמדרה11

New member
יש לי מתכונים של עוגות טבעוניות שכבר פרסמתי בפורום.

אם מעוניינת, אז תני קריאה.

לחג הראשון מתכננת להכין פלפלים ממולאים באורז בסמטי ועדשים ברוטב עגבניות
 

yela

New member
תודה! ממעטים בעוגות ויש לנו כבר ארסנל קבוע כשצריך

 
למעלה