מה בסירים
לכבוד שבת פרשת האזינו?

yela

New member
ככה זה כשכותבים על משהו שלך עצמך כל כך ברור....


המטרה: לחתוך את הביצים באופן כזה שבחיתוך אחרי שמוכן, יראו משבצות של ביצים בתוך המאפה.

לכן צריך לחתוך אותן באופן שהחתיכות תהיינה בגודל בינוני כזה. אני מחזיקה ביד, חותכת לרבעים בערך ואז באמצע. אפשר לשישיות או שמיניות ואז גם אפשר יהיה לראות אותן מבצבצות בתוך המאפה.
מקווה שבפעם הבאה שאכין, יהיה לי משהו לצלם ביום חול ואז תראי שרואים את הביצים חתוכות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת האזינו?

בוקר טוב, גמר טוב.

מבשלים לשבת??

ממש ממש אין לי כוח אבל לא נורא.

הבן נשאר בצבא לשבת ולא צפויים אורחים.

כרגע בתכנון:

ליל שבת:
מרק עוף עם אטריות (מסעודה מפסקת)/מרק כרובית לילדת יום ההולדת (18!)
סלמון כלשהו (לפי בחירת כלת יום ההולדת)
פתיתים
עגבניות צלויות

שבת:
עוף עם בטטות (נראה איזה)
קבבים
אורז
ברוקולי בתנור

עוגות:
"מקופלת"

זהו.

פתקא טבא ובשורות טובות
 

עדיקים

Active member
גם לי כבר ממש אין כח
אבל מארחת

בגלל עומס הבישולים והאירוחים בשבועיים האחרונים ביקשתי עזרה אז לא הכל נופל עליי ועדיין יש הרבה עבודה
מה שאני מכינה-
ממולאים (בתקוה שהאיש מצא פלפלים יפים) אם לא אכין פאי רועים
תפוחי אדמה בתנור
אורז לבן
אורז חגיגי בסגנון פרסי
סלט חסה
סלט כרוב
סלט עדשים

ועוד יביאו-
שניצלים
תבשיל בשר
פסטה
סלט ירקות

בגזרת המתוקים עוד לא יודעת מה והאם אכין ובכל מקרה נשארה לי עוגת תפוחים אחת שהכנתי ללפני/אחרי הצום ויש לי במקפיא מאפינס דבש ועוגת שמרים.
 
איזה גדולים, בצבא ובת 18


אצלי אין חידושים והכול כרגיל ואלמלא רציתי להגיד

לא הייתי מטריחה אתכן.

קציצות בשר אפויות
כנפיים בגריל
סלט אבוקדו עם חסה ושאר ירקות
מעדן פלחי חבושים - לא הכנתי לראש השנה אלא קניתי לוזינה
ועכשיו סוף סוף מצאתי חבושים יפים וקניתי כדי להכין
 

עדיקים

Active member
מזל טוב


רק עכשיו ראיתי שבשקט בשקט בסוגריים כתבת שאתם חוגגים יומולדת מיוחדת
.
 

yela

New member
מזל טוב! קשה להתרגל לחגוג חגים ושבת לפי שעון צבאי.

גם זו חוויה שעוברת ונשארת כזכרון עם כל מיני אנקדוטות וסיפורים להסטוריה המשפחתית. העיקר הבריאות וניצול יעיל של הזמנים שכן מצליחים לארגן "ביחדנס".

הייתם לאחרונה במעדניר? אותה רמה? אולי אחפש שם תגבור לאחר החגים או שבת הבאה. נראה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה! לא בקרנו במעדניר לאחרונה, שומרת אותם ל"אחרי החגים".

אעדכן כשנבקר שם, בע"ה.
 

yela

New member
תודה! אחרי כבר יהיה מאוחר מדי... אבל חושבת שמצאתי כמה

פתרונות יצירתיים בבית, אז כבר אוותר עליהם.
 

חנהפ

Active member
מבשלת ואופה ומבשלת ושוב אופה ואין לזה סוף...

היום -אספקת טריה של עוגות למקפיא... עוגת שייש,עוגת שוקולד,בראוניז ללא גלוטן שיהיה לאכול מחוץ לסוכה, עוגת גבינה קרה, עוגת גבינה אפויה, מלא עוגיות שוקולד צ'יפס.
חוץ מזה מלא סלטים כאלה שיחזיקו כבר לחג ראשון
הכנתי מחזה העוף שנשאר מוקפץ עם חמאת בוטנים -מקווה שיאהבו, אגיש עם נודלס
גם פלפלים ממולאים לשבת בצהרים
פחזניות שהיו במקרר ימולאו מחר במוס שוקולד מוקצף
מצאתי במקפיא מאפינס קטנטנים של ברוקולי, הם יצטרפו לפילה סלמון שאצלה מחר, רביולי ועוד איזה ירק. יש לי עוד בלינצ'ס שאגיש למנה ראשונה בשישי בערב ואפילו חלה שנותרה מהאפיה של ראש השנה.
אנסה להכין מחר קוגלהוף דו צבעי כמו שאמא שלי זוכרת שאמה הכינה... נראה מה יצא...
 

yela

New member
נמצאים בעיצומה של אחת מ-3 עונות "הבישול" האהובות עלי...

השתיים האחרות : החיסול שלפני פ' ושלושת השבועות/תשעת הימים.
בתקופות האלה אני נעזרת בשאריות, בחסדי המקפיא וכל מיני חידושים.

היום אנחנו בשבת אילתורים:
חריימה טונה מקופסא בתיבול ממרחים;
סלט אבוקדו/עגבניות מקסיקני;
סלט ירקות ענק (התגעגענו אליו בחגים הקודמים).
מחר:
מנה ראשונה - סלט סושי על בסיס סלמון מעושן ומלפפונים בעיקר
מנינה (מעקוד) טוניסאי משוכנז - עם בצל מטוגן קונפי וקוביות זוקיני מוקפצות. הכנתי בראש השנה מעקוד מעוף מרק וכעת יש שוב מכיפור.
נרשם ביקוש לדבר הזה ונאכל אותו עם מטבוחה, גיבעצ', וסלטים שונים.

נשארו עוגות טורט שיפון מכיפור ודבש (בכוונה), כי רוצה לפרוס בראשון ולהכין אותן כמו דובוש עם קרם שמנת חמוצה.
בנוסף פירות ומוס תותים, יש המון במקפיא ועוד מעט יהיו חדשים...
שבת שלום !

:
 

yela

New member
פשוט ביותר.... חריימה טונה מהירה!

אין פה כמויות קדושות וגם לא חומרים קדושים!!! אפשר להוסיף בצל קצוץ ואפשר זיתים שחורים או צלפים.

שמים סיר על הגז,
יוצקים מעט שמן
2-3 שיני שום חתוכות או קצוצות או קפואות
מוסיפים 1-2 קופסא עגבניות מרוסקות, מביאים לרתיחה
מוסיפים 1-2 קופסאות טונה מסוננות, משמן /מים (כ-200 גרם קופסא)

טעמים:
אם יש זמן, אפשר לחתוך 1-2 פלפל אדום לרצועות קטנות לטגן, לפני השום.
אם אין זמן, אפשר לקחת 1-2 כפות מצנצנת של ממרח פלפלים (יש של יצרנים שונים).
אם יש בבית כוזברה טריה - לקצוץ חופן.
אם אין בבית טריה - להוסיף 1-2 כפות מתוך ממרח/פסטו של כוזברה יש בסופרים, במקררים.
הכנתי אתמול רק עם תחליפים

לא להוסיף מלח! רק אחרי גמר הבישול! ברוב המקרים ממש לא צריך.
אפשר להוסיף מעט לימון לפי הטעם.
אם אין לימון טרי - כך מעט רסק לימון כבוש מוכן.
במידת הצורך, להוסיף פפריקה חריפה

אם רוצים שיהיה רוטב לטבילת החלה - לשלב קופסא מרוסקות ועוד כף גדושה רסק + כוס מים.
אם מכינים 2 קופסאות מרוסקות + 2 טונה = מתקבל סוג של סלט טונה שמתאים להגיש קר עם קרקרים, פיתות וכריכים. נוח לפיקניק.

בתיאבון! חג שמח,
יעלה
 

מיקהפ

New member
יעלה, (מעקוד) טוניסאי משוכנז - עם בצל מטוגן קונפי -

מבקשת מתכון, אפילו בקוים כלליים, תודה.
 
למעלה