שנה טובה! והמלצות מסעודה מפסקת

michalgad1

New member
ההמלצה השניה היא לבבקה תפוחים/ קרמל עם שמן זית

אף פעם לא אפיתי עם שמן זית וניסיתי פעם ראשונה. הבצק היה סופר נח לעבודה ואחרי האפיה מירקם אוורירי ורך . לא מרגישים את הטעם . במקום המלית המוצעת השתמשתי בתפוחים שבישלתי. יצא אליפות ממש. חושבת לאמץ את הבצק לעוגות שמרים פרווה.
https://www.joyofkosher.com/recipes/caramel-apple-babka/

 

yela

New member
מוצלח! אין בעיה לאפות עם שמן זית, לכולנו יש משהו בראש שמונע

נכון! לא כדאי להשתמש בשמן האיכותי יותר שהוא כבד מאוד ופחות מוצלח בטעם למי שאינו רגיל או דורש את זה מבחינה בריאותית (גם יקר יותר).
אבל יש הרבה שמנים איכותיים שהם קלים יותר, בהירים יותר, מאוד נוחים לעבודה ונותנים תוצאות מעולות.

אגב, במטבח האיטלקי הישן והמודרני יש המון שימוש בשמן זית גם לעוגות בחושות, לקייקים שמשמשים כמנה ראשונה (כמו קייק טונה/ירקות/גבינות) ולמאפים עם פירות קיץ.

רשמתי פה לפני כמה שנים בסיס מעולה לקישים/פאי, על בסיס שמן זית (מתאים לטבעונים, פרווה וללא ביצים), שמתאים למלוח או מתוק. שומר על צורתו ומאוד קל להכנה ביד תוך שניות.
 

yela

New member
גמר טוב! בוקר טוב ! אכן נראה מרק מצויין, אבל מצליבים למפסקת?

את השלישיה הזו לא הייתי מעזה לשים בארוחה מפסקת, לפני צום:

2 קולרבי
2 לפת
כוס פול (טרי או קפוא)

צריך להוסיף לרשימת מרקי החורף שבטח תגיע אחרי החגים. בינתיים עוד נמסים פה מהלחות...
 

michalgad1

New member
מעניין. אמנם לא שמתי לפת אבל לא הרגשנו שום בעיה

שכחתי להוסיף שאת ההודו פירקתי בידיים לתוך המרק. גם במוצאי החג כולם ביקשו לאכול ממנו לשבירת הצום והיה מעולה.
 
למעלה