שאלת על בקר... את קרובה של אמא שלי?
בחגים (פסח וראה"ש) אמא שלי תמיד מכינה או מבקשת שיכינו עם עוף ובשר, כי ככה נהגו בבית הוריה באירופה.
כשאני מכינה לפי הנחיותיה, משתמשת בחלקי עוף שונים, עם עור, כולל חזה שמשמש אחכ לסלט של דורעם גונט. מאוד אהוב עלינו.
מוסיפה לעוף חתיכה של כ-700 גרם בשר "שפונדרה" שנקרא כיום "בעברית" אסאדו
. אני לא שמה עצמו וגם אמא שלי לא. מספיק השומן של השפונדרה.
כדאי לבקש חתיכה שיש בה גם בשר ולא רק טונות שומן...
בנוסף, ממלאים את הסיר בירקות (בצל, 2-3 שיני שום, קולרבי, מעט גזר, קישואים, כרובית קטנה, שורש פטרוזיליה, וסלרי, עלים של פטרוזיליה, שמיר וסלרי, מלח פלפל. אם שמים הרבה ירקות, לא צריך אבקת מרק בכלל וכמעט שלא צריך מלח.
בישול חלקי של הבשר תחילה, רק אחכ להוסיף העוף והירקות לפי דרגת קושי שלהם.