מרק עוף עם בקר - איזה עצמות/חלקים

rinatpol

New member
מרק עוף עם בקר - איזה עצמות/חלקים

אני צריכה לקנות ?
מה המרק עוף המושלם שלכם?
 
במרק שלי נהגתי בעבר לשים גרונות וגב אבל כבר אין להשיג גב

טרי, לפחות בירושלים, והקפוא לא נראה לי כל כך.
אני שמה במרק עוף שלם חתוך לכמה חלקים או חצי עוף חצוי לאורך, תלוי כמה
מנות רוצה להכין. אוהבת להוסיף גם עצמות בקר, לא הגדולות והכבדות אלא עצמות
מחוליות הגב או מהקצה העליון של הצלעות וחשוב כאלה שיש עליהן יותר סחוס
ופחות עצם אטומה.
למה עוף ממש ולא עצמות? כי אצלי אוהבים לאכול מרק שיש בו ירקות שבושלו
בתוכו (גזר, קישוא, בצל וסלרי) וגם נתחי עוף.
&nbsp
 

חנהפ

Active member
לכן אני מזמינה בקצביה עופות מחולקים

כך יש לי עצמות גב (אין קליינטים לעוף מכובס)
 

yela

New member
שאלת על בקר... את קרובה של אמא שלי?


בחגים (פסח וראה"ש) אמא שלי תמיד מכינה או מבקשת שיכינו עם עוף ובשר, כי ככה נהגו בבית הוריה באירופה.
כשאני מכינה לפי הנחיותיה, משתמשת בחלקי עוף שונים, עם עור, כולל חזה שמשמש אחכ לסלט של דורעם גונט. מאוד אהוב עלינו.
מוסיפה לעוף חתיכה של כ-700 גרם בשר "שפונדרה" שנקרא כיום "בעברית" אסאדו
. אני לא שמה עצמו וגם אמא שלי לא. מספיק השומן של השפונדרה.
כדאי לבקש חתיכה שיש בה גם בשר ולא רק טונות שומן...
בנוסף, ממלאים את הסיר בירקות (בצל, 2-3 שיני שום, קולרבי, מעט גזר, קישואים, כרובית קטנה, שורש פטרוזיליה, וסלרי, עלים של פטרוזיליה, שמיר וסלרי, מלח פלפל. אם שמים הרבה ירקות, לא צריך אבקת מרק בכלל וכמעט שלא צריך מלח.
בישול חלקי של הבשר תחילה, רק אחכ להוסיף העוף והירקות לפי דרגת קושי שלהם.
 
למעלה