פאי שזיפים אדומים על קרם שקדים

פאי שזיפים אדומים על קרם שקדים

הכנתי פעמיים בחודש האחרון והיה כל כך טעים שמבחינתי הייתי מכינה שוב אבל האורח שלנו לליל שבת לא אוהב שזיפים.
את המתכון לקחתי מהאתר של מרילין.

פאי שזיפים אדומים על קרם שקדים
לבצק:

2 כוסות + 2 כפות (300 גר') קמח
קורט מלח
כף (10 גר') אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל (במקור 1 סוכר וניל)
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות*
1/3 כוס (80 מ"ל) מים קרים

לקרם שקדים:
80 גר' חמאה רכה מאוד*
1/2 כוס (100 גר') סוכר
2 ביצים
כוס גדושה (120 גר') אבקת שקדים
1 כף ברנדי**
2 טיפות תמצית שקדים

למלית שזיפים:
8 שזיפים אדומים בשלים**
3/4 כוס (150 גר') סוכר
כף גרידת לימון
2 כפות אבקת שקדים

מכינים את הבצק:
במעבד מזון עם להב המתכת מערבבים קמח, מלח, אבקת סוכר ווניל.
מוסיפים חמאה קרה ומעבדים עד לקבלת פירורים שדומים לקוסקוס.
מוסיפים מים ומעבדים רק עד שמתחיל להיווצר בצק.
עוטפים בנילון נצמד ומקררים עד להרכבה.

מכינים את קרם השקדים:
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם משחתי

מכינים את מלית השזיפים:
חותכים את השזיפים לקוביות קטנות.
מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים.

מרכיבים את הפאי ואופים:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מחלקים את הבצק ל2 חלקים ביחס של 2/3 ו1/3.
מרדדים את החלק הגדול על משטח מקומח לגודל שיספיק לתבנית, לשוליים ומעט יותר.
מעבירים לתבנית פאי בגודל 26 ס"מ***, מהדקים היטב לדפנות ומשאירים מעט שוליים.
מורחים את הקרם שקדים בשכבה אחידה.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את השזיפים ושמים על קרם השקדים, זה בסדר שהכמות קצת גדולה, היא מצטמקת באפייה.
מרדדים את החלק השני של הבצק ומניחים על השזיפים לכיסוי מלא, מצמידים את השוליים באצבעות לסגירת הפאי.
בעזרת סכין חדה יוצרים 6 חריצים בבצק.
אופים כ40 דקות או עד שהמאפה זהוב****
כשהמאפה קר מפזרים אבקת סוכר.

הערות:
*
השתמשתי פעם אחת במרגרינה ופעם אחת בשמן קוקוס ביחס של 80 אחוז לטובת בחמאה.
** לא כתוב מה הגודל והשתמשתי בשזיפים בינוניים, כשהשתמשתי בגדולים מידי הכמות היתה גדולה מידי וקצת נזל. עדיין היה מאוד טעים.
*** לי התאים יותר לתבנית פאי בגודל 24 ס"מ.
**** אצלי לקח 55 דקות.



 
למעלה