צהריים טובים! מבקשת המלצה לפשטידת תרד עם גבינות- מחר

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
צהריים טובים! מבקשת המלצה לפשטידת תרד עם גבינות- מחר

מגיעה אלי קולגה לישיבת עבודה בצהריים ורוצה להכין לנו משהו קליל-פשטידה וסלט.

מצעתי כנב ברשת, אבל מעדיפה לקבל המלצה למשהו שאמור לעבוד.

בקשו ממני להחליף את כיתת החינוך שלי, אתה הייתי אמורה להמשיך, בכיתה אחרת, מה שאומר שגם אוגוסט הולך להיות עתיר הכנות (אחרי שביולי הכנתי תכניות שנתיות לכיתה שחשבתי שאחנך..)

אז לפחות שיהיה טעים!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא יפה להתעלם משאלות של חדשים


 

חנהפ

Active member
לקח לי זמן למצוא במעמקי המאגר...ספנקופיטה

500 גרם עלי פילו (20 עלים) מופשרים יממה
150 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס שמן זית
למלית:
1/4 כוס שמן זית
1 ק"ג עלי תרד טריים, שטופים היטב, מיובשים וקצוצים דק
6 בצלים ירוקים קצוצים דק
500 גרם גבינת פטה או בולגרית עיזים, מפוררת
250 גרם גבינת קשקבל מגוררת
4 ביצים
מעט מלח (כי יש את המליחות של הגבינות)
פלפל שחור גרוס טרי
תבנית מלבנית בגודל 28*38

להכנת המלית:
מחממים בסיר גדול את השמן ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים והבצל הירוק.
מאדים על אש בינונית עד שכל הנוזלים יתאדו ומניחים להצטנן היטב.
מעבירים את התרד והבצל לקערה, מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב.
להכנת הפשטידה:
מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.).
מערבבים את החמאה המומסת עם שמן הזית. ומשמנים את התבנית במעט שומן.
שוטחים עלה פילו על התחתית ומשמנים בתערובת החמאה והשמן.
משטחים מעליו עלה נוסף ומשמנים וכך הלאה עם מחצית מעלי הפילו.
שולי העלים יגלשו מעבר לתבנית וזה בסדר.
שוטחים את המלית בתבנית ומקפלים את קצות עלי הפילו על המלית.
מכסים בעלה פילו ומשמנים וכך הלאה עם שאר העלים הנותרים.
תוחבים את קצות העלים מן השכבה העליונה בין דופן התבנית לבין שכבת העלים שבתחתית.
מסמנים על שכבת העלים העליונה חלוקה למנות בסכין חדה, יוצקים על הכל את תערובת החמאה והשמן ומברישים.
אופים כשעה בחום בינוני עד שהבצק נהיה פריך וזהוב.
מוציאים מהתנור, משהים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים.

מתכון של בני סיידא
 
מקווה שלא מאוחר מדי. אוהבת את המתכון הזה שמכינה ממנו

מאפינס או פשטידה.


תפיחיות תרד
250 גר' תרד טחון מוקפא, 250 גר' גבינת ריקוטה מפוררת או טוב טעם או כנען או קוטג', 4 ביצים, 1 שמנת מתוקה (או לבן/אשל/יוגורט), 4 כפות גבינה בולגרית או פטה או צפתית מגוררת דק, 2 כפות קמח תופח, מלח, פלפל. (לתבנית עם 12 שקעים או לתבניות אישיות, אפשר חד פעמיות, או לתבנית אחת יותר גדולה ואז מתקבלת פשטידה).
מפשירים את התרד וסוחטים היטב במסננת. מערבבים עם הגבינות. בקערה נפרדת טורפים את הביצים והשמנת, מוסיפים לתרד ומערבבים. מוסיפים קמח ותבלינים. משמנים את השקעים, מקמחים או זורים פירורי לחם. מחלקים את התערובת לשקעים, מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן ואופים 15-20 דקת עד לקבלת גוון זהוב.
אפשר גם, במקום תרד, מנגולד קצוץ גס או דק, לטעמך, מאודה בקצת מים עד שאין נוזלים, או מבושל ביותר מים וסחוט היטב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אורני, הפמאפה היה כל כך טעים! טיגנתי בצל ושמן זית, הוספתי

תרד קפוא ואידיתי קצת.

יוגורט במקום שמנת מתוקה וקשקבל למעלה. וגם קצת אגוז מוסקט.

נשאר לי גם להים בצהריים!
 

shira1960

Active member
אורני, זה המתכון שהבאת פעם לאיזה מפגש פורום?

(לפני המון שנים??)
אם כן, תודה על התזכורת, וגם אם לא - זה נראה טעים ואני רואה מהעדכון של חני שזה אכן טעים.

אני זוכרת שהבאת מאפינס ירקות וגבינות פעם והכנתי ממנו מלא פעמים עם ירקות שונים - פעם חצילים, פעם פטריות, פעם רק בצל וכו'.
 

shira1960

Active member
הכל בסדר. עובדת קשה, קוראת כאן כ"סמויה", לא תמיד מגיבה

 
למעלה