המלצה חמה משבת: עוגת פירות (במקור תות) לימון של לייזה פאנלים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
המלצה חמה משבת: עוגת פירות (במקור תות) לימון של לייזה פאנלים

הכנתי שלושה דברים מהספר החדש (עבורי) של לייזה פנאלים: עוף בתנור, אורז אדום עם עדשים ואת עוגת הפירות.

העוף והאורז היו נהדרים, אך מאחר וכתוב בבלוג שהם יפורסמו בקרוב אני מעדיפה לחכות לפרסום בבלוג.

העוגה כבר שם וממליצה עליה בחום. הכנתי עם אפרסקים במקום תותים, בלי הגלייז ובתבנית מרובעת 22*22.

נפלאה.

עוגת תות לימון סטארבקס, לייזה פנאלים

תנור מחומם מראש 160 מעלות
שתי תבניות מלבניות קטנות או אחת גדולה, או תבנית טורט 26 או 28 מרופדת בנייר אפייה משומן היטב.

מה צריכים?
4 ביצים
150 גר' חמאה רכה רכה או מומסת
225 גר' גבינת שמנת (נפולאון או פילדלפיה, מסקרפונה או כל גבינה רכה שמנה)
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון עסיסי אחד
כוס וחצי סוכר
כפית תמצית וניל
סלסילת תותים שטופים חתוכים קוביות
2 כוסות קמח תופח או שתי כוסות קמח עם כפית אבקת אפייה

איך מכינים?
נקציף ביצים עם כוס וחצי סוכר לקצף רך, נוסיף חמאה מומסת, גרידה ומיץ לימון, את הגבינה הרכה, הוניל וכף אחרי כף הקמח.
נוסיף את קוביות התותים, נערבב טוב.
ניצוק לתבנית/יות
כ-50 דק' 160 מעלות

גלייז אמריקאי:
300 גר' אבקת סוכר + כף מיץ לימון + 20 גר' חמאה מומסת

נערבב טוב טוב טוב עד איחוד
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל


 
תודה מתהוללת, בסוף דפדפתי בכל עוגות הפירות שלה והכנתי עוגת

שזיפים בחושה.
המרתי חמאה בשמן ושמנת חמוצה בקרם קוקוס ויצאה מאוד מוצלח.
&nbsp
&nbsp
 

עדיקים

Active member
נראה טעים מאוד לצערי עוגת פירות רק אני יאכל


אחרת הייתי מכינה כבר היום.
עכשיו אני רואה בבלוג שלה שיש לה שני ספרים.
לא ידעתי שהוציאה ספר נוסף.
יש לך את הראשון או השני? הראשון מעולה, בטוחה שגם השני.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלנו זה החצי ואני שאוכלים הכל..אין לי מושג אם זה הראשון או

השני הוא נקרא "יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה".
 

עדיקים

Active member
זה השני שהוא החדש

אלך לחפש אותו ולראות מה יש בו מעניין לעומת הראשון שממש מוצלח אצלי ואני מכינה ממנו הרבה דברים.
מודה שבכלל שיש לי מלא ספרי אפיה שונים דווקא בקינוחים לא ניסיתי להכין ממנו כלום, אולי כדאי שאנסה גם קינוחים
.
 
למעלה