זוקיניס מחפשים רעיון כתוספת פרווה

michalgad1

New member
זוקיניס מחפשים רעיון כתוספת פרווה

אשמח למתכונים:) תודה
 

חנהפ

Active member
אפשר להכין מהם יופי של פשטידה

הצבע היפה של הזוקיני הלא מקולפים והמגוררים מנקד את הפשטידה.
אם יש לך גם קישואים, אפשר להכין גראטן ולשלב פרוסות ירוק בהיר וירוק כהה
 

נחמנית

New member
בספר הסיני של רות סירקיס

(שאין לי איתי כרגע, אבל אולי למישהו כאן יש)

יש מתכון של מוקפץ של קישואים וגמבות מאוד מוצלח ופשוט שיוצא סלט טעים חם וגם בטמפרטורת החדר (יוצא יותר טוב עם קישואים פרוסים דק סטייל מנדולינה).
 

kisslali

New member
כמה פשוט כמה טעים

חותכים את הזוקיני לאצבעות - גפרורים בעובי אצבע, שמים בסיר כפית שמן, את הזוקיני החתוך, עגבניה מרוסקת, שתי שיני שום קצוצות, מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל.
מכסים ומבשלים עד ששומעים טיפה רעש, מנערים את הסיר, מנמיכים אש ובודקים מדי פעם שלא נשרף, אם ממש חייבים מוסיפים כף מים.
מכבים כשזה ממש אל דנטה כי זה ממשיך להתרכך.

ללי
 

mיטלמן

Well-known member
זוקיני עם שום ושמיר או שום ונענע,

לחתוך לרבעי אצבעות, שרוכים ארוכים ודקים, לא אוהבת דקים מדי אז לא משתמשת במכשיר אלא ביד 2-3 מילימטר בערך- אורך- 7-10 ס"מ.
מקפיצה בשמ"ז, עד שקצת "נובל", אז שום כתוש או פרוס, נענע או שמיר, שניהם מאד מתאימים לטעמי, אבל או או, מל"פ ומיץ לימון לעוד כמה שניות בישול.
בהזדמנות אחרת - השילוב של חמאה שום ומיץ לימון מתאים מאד.
 
למעלה