מה בסירים
לכבוד שבת פרשת עקב?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת עקב?

שבת בבית, בהרכב כמעט מלא, להוציא הבכור שנשאר באוניברסיטה. ואחי אולי יצטרף אלינו, טרם סגור.

כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק קוסקוס
פילה אמנון פיקנטי של ג'אקי מ"מאסטר שף"
ניוקי עם טבעות בצל מטוגן
עגבניות שרי צלויות בשמ"ז

שבת:
קציצות עוץ כמו של אמא שלי
עוף בתנור עם תפ"א
אורז אדום
ברוקולי בתנור

מאפים:
עוגת שכבות ביסקוויטים וקצפת
או עוגת פירות בחושה או עוגה לקפה עם שטרויזל
פאנקייקס לשישי בבוקר.

שבת שלום לכלם!
 

עדיקים

Active member
נקרא שיהיה טעים אצלכם


אנחנו כנראה בשבת ביתית לבד (אם האיש לא יחליט ליסוע בספונטניות).
יש לי כבד שזוממת עליו כבר שבועיים אז כנראה אכין כבד קצוץ
יש לי מלא בשר טחון במקפיא אולי אכין פילו במילוי בשר/בולונז/קציצות עוד לא החלטתי
אצטרך כמובן להכין משהו לבררנית שלי עוד לא יודעת מה אבל את הנ"ל היא לא אוכלת.
אם אכין תבשיל עם רוטב אכין אורז כתוספת אם לא אז תפוחי אדמה בתנור.

יש לי בננות בשלות מאוד אולי אכין מאפינס בננה ואפנק הילדים, מזמן לא הכנתי.
 

חנהפ

Active member
במיה? מה עושים עם זה, הסיניורית ביקשה הקניין הביא,עכשיו תורי

רעיונות וטיפים יתקבלו בברכה
 

עדיקים

Active member
במיה זה כמו כוסברה


או שאוהבים או ששונאים, אני מהשונאים.

בעלי מכין עם רוטב עגבניות ונענע טעים לו מאוד. לא יודעת איך בדיוק מכין, לדעתי ממציא משהו ככה עם רסק, עגבניות מרוסקות ותבלינים לפי מה שאוהבים.
 

kisslali

New member
אכן כמו כוסברה

אני מהבעד.
שלב קריטי הוא ההכנה, צריך לקטום בצורת קונוס קטן, שלא לשחרר את הנוזלים הדביקים שיש בבמיה.
מאדים בצל, מוסיפים שום, רסק, מלח, פלפל ומעט סוכר/ממתיק לאיזון. מוסיפים את הירק ואז מעט מים, מכסים ומבשלים עד אל דנטה.
בעצם כמו שעועית ירוקה, וגם מוסיפים עגבניות טחונות בנוסף, מה טוב, גם אם לא ממש מורגש.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
משוגעת על במיה. ואכן כמו כוסברה. אני אוהבת

עם רוטב עגבניות.

זה הכי אהוב אצלנו:

במיה עם פלפלים, עם (או בלי) לימון כבוש, מבוסס על אוטולנגי, SpotsonPots

אני מכינה עם טרי כשיש (מאדה כמה דקות אחרי ניקוי, עד "אל-דנטה") או קפוא.
המצרכים, לכ-4 מנות:
2 כפות שמן זית
11/2 כפיות זרעי כוסברה
1 בצל בינוני, פרוס
2 פלפלים אדומים מתוקים (גמבה), חתוכים לרצועות ברוחב של כסנטימטר
2 פלפלים אדומים יבשים וחריפים, קצוצים, או ½ כפית צ’ילי גרוס
¾ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
¾ כוס עלי כוסברה קצוצים
1 קופסת שימורים (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר
מלח, לפי הטעם
¼ כוס מים
600 גרם במיה קפואה
3 כפות לימון כבוש קצוץ
10-15 זיתים שחורים מגולענים וחצויים
2 כפיות מיץ לימון סחוט
לקישוט, אם רוצים: 1 כף עלי נענע או כוסברה, קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר עמוק דיו ורחב.
מוסיפים את זרעי הכוסברה והבצל ומטגנים יחד, על להבה בינונית, תוך ערבוב מידי פעם, כעשר דקות, עד שהבצל מתרכך, אך לא מזהיב.
מוסיפים את הפלפלים, הפלפל היבש, הפטרוזליה ומחצית מהכוסברה. מאדים יחד תוך ערבוב מידי פעם כחמש דקות נוספות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים והמים ומבשלים על אש נמוכה, בסיר מכוסה כ-15 דקות.
בינתיים מכינים את הבמיה: שמים את הבמיה הקפואה במסננת וחולטים במים רותחים.
כשרוטב העגבניות מוכן, מוסיפים את הבמיה לסיר, בוחשים בעדינות (כדי לא לפגוע בירק העדין). מוסיפים את הלימון הכבוש, הזיתים ויתרת הכוסברה.
מבשלים יחד עוד 2-3 דקות, טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
מערבבים פנימה בעדינות את מיץ הלימון בסמוך להגשה ומעטרים בעלי הנענע או הכוסברה הקצוצים, אם רוצים.
מגישים חם כתוספת לצד אורז, קוסקוס או בורגול, או בטמפרטורת החדר, כסלט.

 
ואם את לא מתלהבת מהריריות של הבמיה אז...

חשוב שהבמיה תיהיה קשה ולא רכה (או בקיצור טריה)
המאמות היו מיבשות את הבמיה בשמש עם מעט מלח גס כשעתיים
אפשר גם מורידים מעט מהגבעול העליון, מבלי לחתוך את ראש התרמיל, ומטגנים בשמן ורק אז מבשלים בישול קצר
אפשרות שלישית היא לקנות את הבמיה התילנדית שהיא ארוקה שכזו והיא כמעט ולא רירית.
 

חנהפ

Active member
יבשתי בתנור, טיגנתי בשמן ואח"כ העברתי לרוטב עגבניות

לא יצא רירי, יצא בסדר... נראה לי מלא טרחה למנת ירק...
 

חנהפ

Active member
עם הקפוא מדלגים ישר לשלב הרוטב והתרמילים לא ריריים?

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מדלגים, אבל יש עדיין ריריות מסוימת- זה המרקם שלהם ולכן לא

כולם אוהבים.

לי זה מרגשי מעניין בפה, אז אוהבת (כמו טפיוקה, נגיד).
 

חנהפ

Active member
לפחות היתה תמורה לשלבי ההכנה המרובים, לא היתה ריריות

 

mיטלמן

Well-known member
אבל למה לערבב מין בשאינו מינו?

גם אני קונה ירקות קפואים למרות שזמני בידי, משתדלת טרי, אבל נכנעת לנוחיות וכל השאר, כולל הזמינות.
אבל במיה, לאוהביה, רק טריה, ניסיתי קפואה, היתה בסדר גמור, אבל עמדה רחוק רחוק מהטריה.
פעם כשטעמתי במסעדה, היה לי ברור שלא אטרח, היום - אין על במיה.
(גם ניסיתי פעם למלא עכוב, בקשתי הוראות מהמוכר, קניתי בשר מתאים, התאכזבתי קשות).
 

tzivi1

New member
פעם הבאה תשמשי בקפואה. טעימה מאוד, ואין סיכוי לריריות

 

חנהפ

Active member
מה שהוכן/יוכן

לערב:
לחם ממולא וסלט חי
טארט סלמון עם ירקות
לזניה מגולגלת במילוי כרישה ופטריות
כרובית וברוקולי בתנור
קינוחי כוסות מוס גבינה ושוקולד
יש עוגת גבינה לבוקר
לצהרים -ספרינג רול, הפעם עם עוף
רולדה הודו במילוי בורגול וירקות
נודלס וירקות מוקפצים
במיה
עוגת בסקויטים ומוס שוקולד קפואה.
בנוסף יש בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים, ונגיסי פילו במילוי נוטלה.
 

tzivi1

New member
וואו. תפריט מהמם!!

מה זה נגיסי פילו במילוי נוטלה?
 
למעלה