ומה בסירים
לכבוד שבת פרשת קורח?

yela

New member
מוס שוקולד מהיר בשתי שיטות

בשיטת הגנאש:

לחמם במיקרו חצי מכיל שמנת מתוקה עד תחילת רתיחה.
50 גרם שוקולד מריר שבור (אצלי זה 85/90 )
להניח לדקה ואז לערבב היטב עד שנוצר סירופ שוקולדי.

אפשר לשים טיפה סוכר או ממתיק אם רוצים שיהיה מתוק.
אפשר לתבל בטיפה ווניל
או במעט אבקת קפה(כמו נמס עלית פשוט)

שמים בכלי סגור במקרר. אני מעדיפה בכלי עמוק שניתן להכניס לתוכו את המקצפים של מקצף יד. חוסך כלים. לערבל עד שכמעט חזק אבל לא יותר מדי.
אפשר לצרוך מעט, לסגור ולשמור את היתר למחרת וכו'.

אפשרות ב' לניצול מהיר:
50 גרם שוקולד להמיס במיקרו בפולסים קצרים עד שנמס, להזהר שלא יישרף !
ליצוק פנימה את חצי מיכל השמנת המתוקה הקרה לאותו הכלי החם
ואפשר לערבל במקצף במהירות גבוהה והופך למוס מיד.
לשלוח לקירור, אפשר תיבול,

אפשר להכפיל כמויות עד אין סוף.... טעים ! אפשר עם שוקולד חלב או אחוז נמוך
אבל אז צריך לשים יותר שוקולד, לפי החוזק שלו.
 
למעלה