אז נכון ששאלתי פה לפני כמה ימים מה להכין לצהרים?

אמרלדה

Active member
חחחה. אנחנו נהנינו מהם גם שלשום וגם אתמול. ואני לא

אוהבת אוכל "מבושל". אבל זה קל, קיצי, והקציצות היו אפויות
כך שלא היו מושי...

צהוב:
לטגן בצל, להוסיף כמה פרוסות שום, לטגן יחד ולהוסיף תבלינים
יבשים: הרבה כורכום, מעט כמון, מעט קינמון, אפשר תיבול מזרח-רחוקי
אם יש לך משהו, וכמה סחיטות לימון.

אפשר להוסיף לבצל גם סלרי קצוץ.

אחרי שמיטגן לזהוב, להוסיף מים רותחים, להרתיח, להוסיף הקציצות,
ואחרי כעשר דקות להוסיף במיה קפואה ישר מהמקפיא (אחרי שטיפה
כמובן אבל אין צורך בהפשרה). יצאו מוצלחות וכיפיות הבמיות.

תוספות אחרות מירקות לתוך הרוטב: הקלאסיות הן אפונה או פטריות,
אפשר תפוחי אדמה, ואני כבר הכנסתי גם לבבות ארטישוק קפואות חתוכות לקוביות.

שבת שלום.
 

אמרלדה

Active member
אז נכון ששאלתי פה לפני כמה ימים מה להכין לצהרים?

ונכון שאמרתי שאני רוצה משהו יותר רציני מאשר הסלטים והמוקפצים של בד"כ, לטובת עבודת המוח?
ונכון שאמרתי שכרגיל, אני לא רוצה לעבוד על זה יותר מידי (יען כי אני הכבשה השחורה פה)?

אז בסוף פתחתי את המקפיא. ומצאתי בו קציצות עוף אפויות. וחששתי שייצאו קצת יבשות. אז הכנתי רוטב טעים (וצהוב! לא אוהבים פה רוטב אדום יותר מדי), וכיוון שלא אוכלת אפונה, העשרתי אותו בבמיה קפואה ככה, ישר לרוטב אחרי חצי מזמן הבישול, הוספתי את הקציצות ובישלתי כעשרים דקות.

שפכתי את זה על קערה ובה חבילה סקיני פסטה עם שיבולת שועל (ללא גלוטן).

יצא ביתי, חמים, טעים, ובדיוק מה שהמוח שלי היה צריך.

לא בשורה גדולה לעם ישראל. כולה קציצות (הנכד שלי אומר: קשישות), אבל קצת אחרת. וחוץ מזה, היה בשורה די גדולה בשבילי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הקשישות נשמעות מצוינות להפליא


 

shira1960

Active member
קטע - לא הספקתי לענות לך לשרשור אבל רציתי להציע קציצות עוף

אחרי שנים של עבודה מחוץ לבית, עבודה פלוס לימודים, עבודה פלוס נסיעה ... הגעתי למסקנות משלי למה מתאים ליום ארוך.
אני יודעת שאמרת "לא סלט" אבל זה מה שאני מכינה, כמעט באופן קבוע:
בוקר = יוגורט או יוגורט פלוס פרי (טוב, לפעמים יוגורט פלוס מאפינס בריא מהחנות טבע...).
צהרים = סלט שמורכב בדרך כלל מחלבון, פחמימה חכמה, ירקות, לפעמים פרי ו/או אגוזים. למשל:
-חצי כוס תערובת אורז או קינואה או בטטה אפויה, משהו דומה
,- ירקות מסוג ברוקולי חי, כרובית חי, מלפפון, גזר, פלוס ירק אפוי/מבושל אם יש (כמו סלק, חציל, קישוא),
-חלבון (פטה, עוף, קציצות עוף או הודו, סלמון אפוי (כאן מכינים סלמון פשוט בלי קשקושים, וזה טעים קר ומפורר בתוך סלט)).
-לפעמים מוסיפים קצת פרי מסוג אוכמניות ו/או שקדים.
שמתי לב שאם אני אוכלת ארוחה חמה באמצע היום, אני רק רוצה לישון... אבל עוף קר או קציצות קרות יותר קלות. (
ארוחת ארבע = יוגורט, או כמה קוביות גבינה צהובה+שקדים+גזר, או גזר+מעט חומוס, או פרוסות תפוח + חמאת בטנים/שקדים וכו'.
 

אמרלדה

Active member
שבוע טוב. תודה, שירה. יותר מחצי מהמוצרים אסור לי לאכול לצערי

&nbsp
אני בכל מיני טיפולים, מקווה שהמצב ישתפר.
&nbsp
לגבי הסלט של הצהרים - כך אני נוהגת כמעט תמיד בקיץ. רציתי לשנות
למשהו חם, ואפילו לא ידעתי את זה. השלם גם בישל לעצמו מרק ירקות
שלשום, למה לעצמו? כי אני לא אוכלת מרק בקיץ. וטרפתי כבר חצי סיר...:)
&nbsp
מה שתמיד עשיתי, זה לשים בסלט או פחמימה מורכבת (פחמימה חכמה?
אהבתי. בטח תרגום מאנגלית) או חלבון, לא שניהם יחד. היום אני מפחיתה מאוד
את הפחמימות. הרבה פעמים רציתי לגוון את החלבונים בסלט ונתת לי כמה
רעיונות טובים שלא חשבתי עליהם. לא ניסיתי אף פעם קציצות, ואני לא
אוהבת סלמון אפוי יותר מדי. אנסה לפורר אחד לא מתובל מידי לתוך סלט
ונראה מה קורה.
&nbsp
ואני מוגבלת בכמות וסוג היוגורטים. אבל בעיקרון, זה בסיס טוב.
תודה רבה.
 

mיטלמן

Well-known member
במיה! עושה את כל ההבדל.

ספרתי לאחותי כמה טעימה הבמיה שהכנתי, ממרחק של 150 ק"מ היה אפשר להבחין בפרצוף שעשתה, לא יודעת מי גידל אותה.
ואני לא מתכוונת לרגע להמעיט בקציצותיך כמובן.
 

אמרלדה

Active member
חחחה. אני לא מכינה במיה מסורתית, כי לא אוהבת אותה מבושלת

ברוטב עגבניות. אני לא אוהבת כמעט כלום מבושל ברוטב עגבניות,
וגם הבטן שלי לא מתה על זה.
&nbsp
אבל בשנים האחרונות המצאתי לי שיטות. אני זורקת במיה קפואה למרק או לרוטב
כמה דקות לפני תום הבישול והיא יוצאת רכה ומלטפת. או שמפשירה ומטגנת/מקפיצה
בשמן עם תבלינים והיא יוצאת קריספית. וכך אנחנו כן אוהבים את זה.
&nbsp
בטוחה שכל אחת פה, ואת ביניהם, מכינים במיה משובחת משלי. אני לא מומחית.
 
למעלה